۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۴
کد خبر: ۳۰۲۷۰۰
استاد حوزه و دانشگاه:

دشمن از ابزار هنر برای انحراف جوانان استفاده می‌کند

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه گفت: امروز دشمن از ابزار هنر در قالب کتاب، رمان، داستان و موارد دیگر بسیار استفاده می کند تا جوانان را منحرف سازد از این رو لازم است نخستین و مستحکم‌ترین نهاد جامعه یعنی خانواده در این زمینه هوشیاری بیشتری داشته باشد.
کتاب و کتابخواني

محبوبه اسماعیل زاده استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، در رابطه با اهمیت کتاب و کتابخوانی، اظهار داشت: همانگونه که انسان برای تهیه تغذیه جسمانی و تامین سلامت خود بسیار تلاش دارد باید بداند که طبق آموزه های دین اسلام؛ توجه به تغذیه روح نیز از اهمیت والایی برخوردار است چراکه اگر روح انسان با تغذیه مناسب و به صورت صحیح؛ رشد یابد مطمئنا انسان به سمت کمال و معنویت و قرب الهی هدایت می شود و این همان هدف والای آفرینش است.

 

وی ادامه داد: یکی از مهم ترین مسائلی که می تواند روح تشنه انسان را سیراب کند؛ مطالعه عمیق و همراه با تفکر؛ کتب مفید و سالم است که بحمدالله به برکت نظام جمهوری اسلامی در جامعه ما به راحتی می توان آن را تهیه کرد.

 

اسماعیل زاده خاطر نشان کرد: اگر انسان از کودکی با کتاب و کتابخوانی انس بگیرد پایه های عقلی و علمی مستحکم تری خواهد داشت که مسلما به برکت آن مسیر زندگی اش را هموارتر و بهتر طی خواهد کرد چراکه اینگونه افراد از روح و فکر سالم تری برخوردارند، بنابراین فیلم ها و آموزه های مبتذل و منحرف؛ آنان را جذب و اقناع نمی کند و با افکار منحرف و ضاله همراه نمی شوند.

 

وی بیان داشت: امروز دشمن از ابزار هنر در قالب کتاب و رمان و داستان و موارد دیگر بسیار استفاده می کند تا جوانان را منحرف سازد از این رو لازم است نخستین و مستحکم‌ترین نهاد جامعه یعنی خانواده در این زمینه هوشیاری بیشتری داشته باشد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه در بیان راهکارهای ایجاد رغبت نسبت به کتابخوانی در خانواده تاکید کرد: باید والدین به عنوان عنصر اثر گذار بر فرزندان؛ الگوی عملی آنان باشند و با اختصاص مقداری از زمان فراغتشان به مطالعه کتاب؛ شوق به مطالعه را در فرزندان ایجاد کنند.

 

وی ابراز داشت: متاسفانه برخی از والدین امروز به جای اشتغال به مطالعه کتب مفید؛ بیشتر اوقات خود را در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی می گذرانند که آنان را طبق فرمایش رهبری از اصول مهم زندگی باز می دارد.

 

خانم اسماعیل زاده گفت: والدین نه تنها خود باید اهل مطالعه باشند بلکه باید برای فرزندان نیز کتاب بخوانند و حتی به بهانه های مختلف به آنان کتب مفید و متناسب با سنشان را هدیه دهند تا ارزش کتاب در نظر فرزندان بیشتر شود.

 

وی تصریح کرد: همانگونه که زمانی برای سیر و سیاحت و تفرج در مکان های مختلف در خانواده تعیین می کنیم باید برنامه ای تنظیم شود برای سیر و سیاحت در نمایشگاه ها و فروشگاه های کتاب تا فرزند ما با انواع کتب آشنایی پیدا کند هرچند طی این مدت به علل مختلف؛ کتابی هم خریداری نشود اما حضور در این مکان ها می تواند در آشنایی با کتاب ها و انتشارات مختلف مفید باشد.

 

این کارشناس مذهبی در ادامه بیان کرد: خانواده ها همچنین می توانند با عضو کردن فرزندان در کتابخانه ها و همراهی آنان برای تهیه کتاب؛ مشوق فرزندان برای مطالعه کتب مفید باشند از این رو به همین جهت برخی از کتابخانه ها سالن های ویژه کودک و نوجوان را طراحی کردند تا آنان راحت تر از محیط مناسب کتاب خانه ها بهره مند شوند.

 

وی اضافه کرد: البته والدین بدانند؛ آن مدت زمانی که صرف آشنایی فرزندان با کتاب و کتابخوانی می کنند هرگز هدر نمی رود چرا که این کاری ارزشمند است که نه تنها فکر فرزند را پویا می کند بلکه در آینده او؛ بسیار موثر است، این کار اهمیت کتاب را در نظر فرزندمان بیشتر جلوه خواهد داد و بهتر از این است که کتابی بخریم و دائم تاکید کنیم که "کتاب را خواندی، کتابی که خریدم را بخوان".

 

اسماعیل زاده در ادامه بیان راهکارها عنوان داشت: می توانیم در مهمانی های خانوادگی مکانی را برای قرار دادن کتاب های متناسب با سن مهمانان در سالن در نظر گیریم تا با دیدن این کتاب ها گرایش به مطالعه در آنان ایجاد شود.

 

وی افزود: برخی می گویند کتاب های زیادی که خریداری کردیم و خواندیم را چه کنیم؟ در پاسخ باید گفت که می توان با هدیه دادن آنها به دوستان و اقوام استفاده بهینه تری از آنان داشته باشیم همچنین از آنان بخواهیم که پس از مطالعه آنها؛ آنان نیز کتب را به دیگر دوستانشان هدیه دهند تا دست به دست بچرخد و به این صورت معارف آن کتب به صورت گسترده منتقل شود.

 

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: خوشبختانه در چند ماه اخیر مکانی با عنوان مقر کتاب مشغول به فعالیت در زمینه کتاب و کتابخوانی در کرمان شده است که به صورت جهادی و مخلصانه تلاش دارد خواسته های رهبری را در زمینه گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی؛ محقق کنند.

 

اسماعیل زاده ادامه داد: این گروه جهادی با امانت دادن و یا فروش کتب مفید با تخفیف های ویژه در این زمینه فعالیت دارند که مهم ترین بخش کار آنان اختصاص دارد به شناسایی کتب مفید و سالم و معرفی آنها به مخاطبان چراکه به همان اندازه که کتب مفید روح انسان را جلا می دهد و موجب ترقی فکری در انسان می شود؛ کتب ضاله نیز موجب انحراف فکری و معنوی انسان می شود.

 

وی با اشاره به گسترش گرایش به مطالعه رمان در بین جوانان و نوجوانان اظهار داشت: با توجه به جنبه هنری که در نگارش رمان ها و داستانها قرار دارد از این رو گرایش این قشر به این نوع کتب بیشتر است و به همین منظور دشمن از این قالب برای پیشروی در جنگ نرم و پدافند غیر عامل بهره می برد چرا که با این ابزار می تواند در ذهن و فکر آنان رسوخ و نفوذ کند و به اهداف شوم خود دست یابد از این رو وظیفه قشر متدینی که دست به قلم هستند؛ این است که با قلم فرسایی خود در این راستا اقدام کنند.

 

این کارشناس مذهبی افزود: متاسفانه با اینکه ما از فرهنگ دینی و مذهبی غنی برخورداریم و می توانیم با تأسی از وقایع صدر اسلام و عاشورا و دیگر موارد؛ در راستای داستان سرایی و رمان نگاری اقدام کنیم اما تاکنون عملکرد چندان مناسبی در این زمینه نداشتیم در حالی که دشمن با تکیه بر یک سری نمادها و اسطوره های تخیلی در قالب انیمیشن؛ کتاب؛ رمان؛ فیلم و دیگر موارد در میان جوانان ما طرفدارانی جذب کرده است.

 

وی تاکید کرد: به ویژه طلاب هنرمندی که در زمینه های دینی و مذهبی مهارت های خاصی در طول تحصیل در حوزه علمیه کسب کرده اند باید با ورود به این عرصه رسالت خود را انجام دهند و این خلأ را پر کنند.

 

اسماعیلی در پایان در رابطه با گروه های سیر مطالعاتی کتب شهید مطهری و دیگر بزرگان در فضای مجازی گفت: امروز بین قشر مذهبی ما این دغدغه ایجاد شده که چگونه از فضای مجازی استفاده مفید داشته باشند؟ از این رو برخی در همین راستا اقدام به تشکیل گروه های سیر مطالعه کتب مفید کردند که البته برای عضویت در چنین گروه هایی باید با شناسایی اعضای تشکیل دهنده و اهداف آنان وارد این گروه ها شد همچنین باید چنین گروه هایی؛ همراه با مدیریت صحیح باشد تا استفاده بهتری از مطالب صورت پذیرد./9703/301/ب1

ارسال نظرات