اهل بیت، چراغ راهی برای هدایت انسان ها هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدی نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری صبح امروز با بیان مباحث تفسیر زیارت جامعه کبیره، که در خیمه حسینی خیابان جی برگزار شد، گفت: اهل بیت(ع)، راه کاری است که قرآن برای هدایت انسان قرار داده است.
وی با توجه به عبارت «اَنتُمُ الصِّراطُ الاَقوَم» افزود: راهی که سرشار از نعمت های الهی است و در آیه ششم سوره حمد که می فرماید «اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِیمَ» به آن اشاره شده و بر همه واجب است در نمازهای یومیّه، دعا کنند که در این راه قرار بگیرند، همان راه اهل بیت (ع) است، راهی که طبق آیه نهم سوره اسراء که می فرماید «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یِهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ وَیُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِینَ الَّذِینَ یَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا کَبِیرًا» نزول قرآن برای هدایت انسان ها به سمت آن بوده است.
آیت الله مهدوی با تبیین مفهوم عبارت «شُهَداءُ دارِ الفَناء» بیان کرد: این عبارت در یک معنا به شهادت نفوس اهل بیت(ع) در دنیا اشاره داشته و در معنای دیگر به شهادت دادن اهل بیت(ع) در روز قیامت اشاره دارد، شهادتی که از نظارت حقیقی اهل بیت(ع) بر اعمال انسان ها در همین دنیا نشأت می گیرد و مبتنی بر حس است نه مبتنی بر حدس.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره عبارت «الرَّحمَةُ المَوصُولِة» اذعان کرد: رحمت پیوسته ای که تحت عنوان رحمت خاص خداوند در وجود اهل بیت (ع) قرار دارد، برخلاف رحمت عام خداوند، فقط با اتصال داشتن و پیروی کردن از ایشان نصیب انسان می شود.
وی ابراز کرد: دور شدن از رحمت خاص خداوند که تحت عنوان صفت رحیمیت بررسی می شود و دلیل خلقت انسان ها در آن نهفته است، سبب ایجاد دل نگرانی ها و اضطراب ها در وجود او شده و خسران دائمی را برای انسان به دنبال دارد.
آیت الله مهدوی با توجه به ساختار خلقت انسان افزود: لذت رسیدن به کمال در گرو تلاش خودِ انسان است و از ملزومات رسیدن به این کمال، اتصال و پیروی از دستورات قرآن و اهل بیت(ع) است، چرا که با اتصال و پیروی از غیر قرآن و اهل بیت(ع)، هر چه انسان بیش تر پیش می رود، بیش تر گمراه می شود.
امام جمعه موقت اصفهان در پایان به عبارت «هُدِیَ مَنِ اعتَصَمَ بِکُم» اشاره کرد و گفت: در کنار این عبارت از زیارت جامعه کبیره، فرازی از آیه صد و یکم سوره آل عمران که می فرماید «مَن یَعْتَصِم بِاللّهِ فَقَدْ هُدِیَ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِیمٍ» وجود دارد و می گوید، اعتصام به خداوند انسان را به صراط مستقیم هدایت می کند، پس اعتصام به وجود مطهر اهل بیت (ع)، همان اعتصام به وجود خداوند است./867/202/ب1