۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۵
کد خبر: ۳۰۳۳۴۵
مدیر کل ارشاد اسلامی قم:

قم رتبه اول را در نشر کتب دینی دارد/ بازار کتاب با رکود اقتصادی شدید مواجه شده است

خبرگزاری رسا ـ مدیر کل ارشاد اسلامی قم با اشاره به اینکه تهران در رتبه اول چاپ کتاب در کشور قرار دارد، گفت: قم رتبه دوم را به خود اختصاص داده است؛ البته قم از لحاظ چاپ کتاب‌های دینی رتبه یکم را در کشور دارا است و این از افتخارات مردم قم به عنوان یک شهر فرهنگی در کشور است.
حجت الاسلام دانشي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام عباس دانشی مدیر کل ارشاد اسلامی قم در نشست فعالان عرصه نشر با استاندار قم در سالن پردیس مجموعه ونوس با اشاره به جایگاه بلند کتاب در تاریخ اسلام اظهار داشت: اگر به دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب در بحث کتاب و کتابخوانی توجه شود در این عرصه کارستان شایسته‌ای صورت خواهد گرفت.
 
مدیر کل ارشاد اسلامی قم با اشاره به آمار و ارقامی از کتاب‌های به چاپ رسیده در کشور گفت: عناوین چاپ شده کتاب در قم در سال گذشته بیست در صد رشد داشته‌اند و با آمار 9000 مجوز کتاب در سال قم با سهم یازده درصدی از نشر کتب در کشور رتبه دوم را دارا است.
 
حجت الاسلام دانشی ادامه داد: تهران در رتبه اول چاپ کتاب در کشور قرار دارد و قم رتبه دوم را به خود اختصاص داده است؛ البته قم از لحاظ چاپ کتاب‌های دینی رتبه یکم را در کشور دارا است و این از افتخارات مردم قم به عنوان یک شهر فرهنگی در کشور است.
 
وی با ابراز تأسف از اقبال کم مردم قم نسبت به کتابخانه‌های استان اظهار داشت:‌ یک میلیون نسخه کتاب در اختیار کتابخانه‌های استان قم قرار دارد و 45 هزار نفر عضو کتابخانه‌ها هستند که سه درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند.
 
مدیر کل ارشاد اسلامی قم تشکیل کتابخانه‌های تخصصی با وحدت عملی بین حوزه و دانشگاه را بسیار مثبت ارزیابی کرد و ابراز داشت: 23 کتابخانه‌ تخصصی مشترک حوزه و دانشگاه با 5/1 میلیون کتاب در یک شبکه به هم پیوسته در اختیار پژوهشگران حوزه و دانشگاه قرار گرفته است.
 
حجت الاسلام دانشی قطع یارانه کاغذ را مورد توجه قرار داد و گفت: بعد از قطع یارانه کاغذ در نشر کتاب مشکلات زیادی به وجود آمد که با افزایش قیمت کتاب تقاضا برای این کالای فرهنگی کاهش یافت و فعالان این عرصه از نویسنده تا فروشنده با رکود اقتصادی شدیدی روبرو شدند.
 
وی تصریح کرد: اگر چه سهم استان قم در تولید محصولات فرهنگی مانند کتاب بسیار خوب است اما در رونق اقتصادی فرهنگ پا به پای این ظرفیت پیشرفت نکرده و باید با همکاری دستگاه‌های کشوری و ملی سعی کنیم تا اتفاق خوبی را در این زمینه رقم بزنیم.
 
مدیر کل ارشاد اسلامی قم به فقدان ساز و کار مناسب نمایشگاه‌های قم اشاره کرد و ابراز داشت: اکنون دو ماه است که به جای مجتمع ناشران به دنبال پیدا کردن جایگاه مناسبی برای نمایشگاه استانی کتاب هستم اما حتی برای نمایشگاه حوزه دین در هر محل با مشکلی متفاوت رو برو می‌شویم که امکان انجام این کار فرهنگی وجود ندارد.
 
حجت الاسلام دانشی افزود: امید است در آینده‌ای نزدیک شهرداری و استانداری قم برای این مشکل چاره اندیشی کنند؛ در طرح حرم تا حرم بهتر بود جایگاه مناسبی برای نمایشگاه کتاب اختصاص داده شود تا در این مسیر که زائران تردد دارند و مسیری فرهنگی در شهر قم قلمداد می‌شود نمایشگاه کتاب بتواند کتاب‌های دینی منتشر شده در قم را به زائران معرفی کنیم.
 
وی در پایان ابراز امیدواری که دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب نصب العین مسؤولان باشد و دولت تدبیر و امید بتواند در پسا تحریم در چاپ و نشر سهم خوبی از رونق اقتصادی داشته باشد و گفت: دولت باید در بودجه سال 95 و قانون برنامه ششم سهم فرهنگ کتاب را در کشور و به ویژه در قم مدنظر قرار دهد./836/پ202/ف
ارسال نظرات