جمود العین نتیجه اصرار بر گناه و حریص شدن در رزق است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری، عصر امروز در جلسه پرسش و پاسخ که در هلال احمر اصفهان، برگزار شد، با اشاره به روایات معصومان(ع) گفت: تکرار یک گناه به معنای اصرار بر انجام آن گناه نیست.
وی با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) که در آن علامات بدبختی و شقاق شمرده شده است، افزود: کسانی که اشک چشم ندارند، جزء کسانی هستند که به شقاوت می رسند و این افراد، مصادیقی از انسان های بدبخت هستند.
آیت الله مهدوی در تبیین مفهوم «جمود العین» یعنی خشک شدن اشک چشم، و علت آن، ابراز کرد: قساوت قلب، حریص شدن در طلب رزق و اصرار در انجام گناهان از عوامل اصلی جمود العین هستند.
وی حِرص زدن برای رسیدن به مال دنیا را عملی بیهوده دانست و گفت: حرص زدن برای رسیدن به مال دنیا هرگز رزق انسان را زیاد نمی کند، بلکه چیزی که فزونی رزق انسان در گرو آن است، سعی و تلاش خودِ او است.
آیت الله مهدوی با اشاره به علامت انسان های حریص اذعان کرد: حریص بودن افراد، مسأله ای درونی است و زمانی خودش را بروز می دهد که انسان می خواهد از اموالی که در اختیارش قرار داده شده، دل بِکند.
امام جمعه موقت اصفهان تکرار گناه را با اصرار بر گناه دو مسأله متفاوت دانست و بیان کرد: طبق روایات معصومان(ع) اصرار بر گناه نیز مسأله ای درونی است و زمانی که فرد گناهکار تصمیم بر ترک گناه نگرفته باشد، در حال اصرار ورزیدن به گناه است، پس اگر فردی به طور مکرر گناهی را مرتکب شود ولی در فکر توبه کردن باشد، بر انجام آن گناه اصرار نورزیده است./867/202/ب1