۰۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۷
کد خبر: ۳۰۴۵۵۵
استاد حوزه و دانشگاه:

مصرف گرایی به کار و اقتصاد جامعه آسیب می‌رساند

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه خواهران گفت: مصرف گرایی به کار و اقتصاد یک جامعه آسیب می رساند، زیرا افراد با داشتن این الگو در زندگی راحت طلب شده و همیشه وابسته به تولید و کار دیگران هستند.
تجمل گرايي مصرف گرايي
خانم طباطبائی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، گفت: نگاه اسلام به کار بسیار نگاه با ارزشی است به طوری که در حدیثی از امام علی(ع) نقل شده است «خوشا به حال کسی که از خودش کاری دارد و در اطاعت خداوند است و به سبب آن به مردم خدمت می کند.»
 
وی در ادامه افزود: ما با کار کردن به مردم خدمت می‌کنیم و همین خدمت اطاعت خدای سبحان است و فقط از تولیدات دیگران استفاده نمی‌کنیم حتی با کار کردن می‌توانیم به هدف و آرامش برسیم.
 
این استاد حوزه علمیه خواهران کرمان پیرامون مصرف گرایی و کار گفت: مصرف گرایی به کار و اقتصاد یک جامعه آسیب می رساند زیرا افراد با داشتن این الگو در زندگی راحت طلب شده و همیشه وابسته به تولید و کار دیگران هستند؛ همچنین وابسته به کشورهای دیگر می شوند و استقلال خود را از دست می دهند؛ این کشورها می توانند با یک دست کاری کوچک در واردات کالا و مسائل دیگر به جامعه ضربه بزنند.
 
خانم طباطبایی در ادامه با اشاره به اثرات مخرب مصرف گرایی، گفت: در پی راحت طلبی افراد استعدادها شکوفا نمی شود و رشد علمی کاهش پیدا می کند در نتیجه سطح علمی کشور پایین می آید و توانایی های خود را باور نخواهیم داشت.
 
وی افزود: بعضی افراد از کار و ورود به عرصه تولید ترس و واهمه دارند؛ طبق فرموده امام علی انسان باید از هر کاری می ترسد خود را در معرض آن قرار دهد و ترس از کار از خود کار سخت تر است؛ ما در تولید می‌توانیم از تجربیات دیگران استفاده کنیم و به تدریج با شکوفایی استعداد ها و تولید می توانیم روی پای خود بایستیم و مستقل شویم.
 
این استاد دانشگاه با توجه به بیانات مقام معظم رهبری افزود: رهبر انقلاب بر اقتصاد مقاومتی تاکید می کند که همان تولید داخل و شکوفایی استعدادها است؛ ما می توانیم مشکلات اقتصادی جامعه خویش را حل کنیم و نباید به کشورهای بیگانه وابسته باشیم.
 
استاد حوزه علمیه خواهران با توجه به اثرات مصرف گرایی بر روی افراد، گفت: فرد هزینه زیادی را صرف کالاهای غیرضروری می‌کند حتی شاید به نیازهای ضروری خود توجهی نکند، مانند لوازم آرایش، در حالی که انسان از بین اهم و مهم باید به امور اهم بپردازد.
 
خانم طباطبائی با توجه به اثرات فرهنگی این الگوی سبک زندگی غربی، افزود: در مصرف گرایی معمولا از کالاهای دیگر کشورها استفاده می شود که این کالاها فرهنگ آن کشور را هم با خود می آورد مانند لوازم تحریر که تصاویر شخصیت های غربی بر روی آن هاست این باعث ترویج فرهنگ غلط این کشورها می شود.
 
این استاد حوزه در ادامه گفت: صدا و سیما که نقش تأثیرگذاری در جامعه و خانواده‌ها دارد متأسفانه در مواردی مؤلفه مصرف گرایی را ترویج می‌دهد؛ باید روی برنامه‌های صدا و سیما نظارت داشت و آن ها را اصلاح کرد.
 
وی در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به آثار مخربی که مصرف گرایی دارد باید جلوی ترویج آن گرفته شود؛ صدا و سیما با نمایش برنامه های مناسب می تواند به خانواده ها شناخت بدهد؛ هنگامی که خانواده ها شناخت پیدا کنند قطعا قدم هایی برای جلوگیری از مصرف گرایی برمی دارند./9704/302/ب2
ارسال نظرات