۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۳۰۵۸۲۰
آیت‌الله مظاهری:

«مدهامتان» راهی برای تعمیم قرآن در جامعه است

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مظاهری در دیدار کمیته های اجرایی دهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان، این مسابقات را راهی برای تعمیم معارف قرآنی در جامعه دانست.
ديدار با آيت الله مظاهري

به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، حضرت آیت الله حسین مظاهری از مراجع تقلید و رییس حوزه علمیه اصفهان در دیدار با دبیر اجرایی و رؤسای کمیته های 13 گانه دهمین دوره مسابقات کشوری مدهامتان که (24 الی 27 آذر) به میزبانی اصفهان برگزار خواهد شد، گفت: انس با قرآن امر مقدسی است که در جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت و به عقیده من از بهترین کارهاست که انسان می تواند برای آخرتش انجام دهد.


 
وی ضمن سپاس به درگاه ایزد منان به خاطر پیشرفت های خوبی که در زمینه های مختلف قرآنی در کشور داشته ایم، افزود: زحمات و تلاش های زیادی در حوزه های قرآنی انجام شده و به نظر من تاکنون از 10درصد ظرفیت های قرآنی بهره برداری شده است اما جا دارد که همه ما در راستای استفاده بیشتر از ظرفیت های عظیم قرآنی برنامه ریزی و تلاش کنیم.


 
حضرت آیت الله مظاهری، در ادامه به مراتب انس با قرآن اشاره کرد و گفت: قرآن به طور جدی از ما می خواهد که طبق آیه «فَاقْرَؤُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ» قرآن را بخوانیم.


 
وی تأکید کرد: هرچند ممکن است در شرایط مناسبی نباشیم، بیمار باشیم، مشغله داشته باشیم یا حتی در جنگ و جهاد باشیم اما تأکید اینگونه در قرآن نداریم که خداوند می فرماید در هر شرایطی که هستید قرآن بخوانید.


 
رییس حوزه علمیه اصفهان، با بیان اینکه باید کاری کرد که همه بتوانند، روان و بدون غلط قرآن را تلاوت کنند، اظهار داشت: عمومی شدن قرآن و مجلسی شدن آن بسیار مورد اهمیت است و طرح تلاوت نور که پس از خواندن یک صفحه از قرآن بعد از نماز به تفسیر آن هم پرداخته شود، بسیار طرح نیکو و پسندیده ای است.


 
حضرت آیت الله مظاهری، ادامه داد: در زمان پیامبر هم مردم سواد نداشتند اما پیامبر برای آن ها آیات را می خواندند و تشویق به حفظ آن می کردند.


 
وی مرتبه سوم انس با قرآن کریم را ترجمه و تفسیر قرآن آن دانست و خاطرنشان کرد: در این زمینه تفسیرهای گوناگونی به چاپ رسیده است اما انتظار می رود که با شیوه های مختلف این تفاسیر مورد بهره برداری جامعه قرار گیرد و استفاده شود.


 
این مرجع تقلید، برداشت از قرآن که منجر به درک نور قرآن می شود را گامی دیگر از مراتب انس با قرآن کریم بیان داشت و افزود: برخی از رزمندگان اسلام در هشت سال جنگ تحمیلی نور قرآن را می گرفتند چرا که تقوا داشتند و به آن مرتبه رسیده بودند.


 
وی مرحله آخر انس با قرآن را عمل به آن برشمرد و افزود: در قرآن آمده است «یُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ» یعنی خود قرآن تأکید کرده است که من کتاب اخلاق هستم و عمل به آن مورد اهمیت است.


 
رییس حوزه علمیه اصفهان، در بخش دیگری از سخنانش به تفسیر قرآن پس از نماز جماعت در مساجد از سوی امام جماعت اشاره کرد و گفت: این تفسیر باید خیلی کوتاه و کارآمد به فرامین قرآن اشاره کرد تا مردم در زندگی روزمره خود به قرآن عمل کنند.


 
وی با بیان اینکه قرآن حیات دارد و شاهد تلاش های انجام شده برای برگزاری مسابقات قرآنی مدهتان است، اظهار داشت: دعا می کنم مسابقات قرآنی مدهامتان خیلی عالی و مورد پسند قرآن و معلم قرآن که پیامبر اسلام(ص) است قرار گیرد و به نحوی که باعث افتخار جمهوری اسلامی باشد، برگزار شود.


 
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، دبیر اجرایی دهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان و معاون اداری مالی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان به ارائه گزارشی از روند برنامه های این مسابقات و اقدامات صورت گرفته به منظور هر چه بهتر برگزار شدن آن، پرداخت.


 
وی به برگزاری جلسات مختلف برای هماهنگی های لازم برگزاری این مسابقات اشاره کرد و اظهار داشت: به همین منظور کمیته های 13 گانه دهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان شکل گرفت تا این کمیته ها بتوانند فضا و بستر مناسبی را برای شرکت کنندگان فراهم کنند.


 
حجت الاسلام معتمدی، با اشاره به اینکه جوانان بین 18 تا 30 سال در این مسابقات شرکت می کنند، گفت: 24 داور این دوره از مسابقات را در بخش برادران و خواهران در رشته های قرائت، ترتیل، اذان، تفسیر و حفظ 10جزء، حفظ 20 جزء و حفظ کل قرآن کریم داوری خواهند کرد.


 
وی با بیان اینکه اصفهان از (24 الی 27 آذر) سال جاری میزبان جوانان قرآنی مساجد کشور برای برگزاری مرحله کشوری دهمین جشنواره قرآنی مدهامتان خواهد بود، گفت: امیدواریم بتوانیم فضای مناسبی را برای حضور جوانان مساجد کشور برای حضور در عرصه های قرآنی فراهم کنیم. 


رییس کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان، در ادامه به برگزاری طرح تلاوت نور در مساجد کشور اشاره کرد و افزود: طی این طرح بعد از اقامه نماز جماعت یک یا دو صفحه از قرآن کریم قرائت می شود و پس از آن امام جماعت تفسیر کوتاهی از این آیات را برای مردم بازگو می کند که متولی این طرح کانون های فرهنگی و هنری مساجد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.


 
وی به فعالیت بالغ بر 20 هزار کانون فرهنگی و هنری در مساجد کشور اشاره کرد و اظهار داشت: این کانون ها در عرصه های مختلف آموزشی، تربیتی و قرآنی فعالیت می کنند.


 
حجت الاسلام معتمدی، رهنمودهای علمای دین را سبب روشنایی مسیر برشمرد و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی خود در جمع روحانیون خواستار همکاری بین بسیج، امام جماعت و همه ناهدهای فعال در مسجد در راستای تقویت کانون های فرهنگی و هنری مساجد شدند.


 
وی به تدابیر اندیشیده شده برای برگزاری هر چه بهتر دهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان اشاره کرد و افزود: امیدواریم با رهنمودهای حضرتعالی پایه ای مستحکم برای برگزاری این مسابقات قرآنی در سال های آتی بنا کنیم./1305/101/ب1

ارسال نظرات