تفکر و عملکرد داعش نتیجه جاهلیت مدرن است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام فلاح در برنامه زمزم معرفت در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) با بیان اینکه هدف اصلی بعثت انبیاء تعلیم و تربیت بشر است، گفت: عدل و قسط مقدمه تعلیم و تربیت بوده و پیامبر اکرم(ص) به وسیله آزادگی و آزادی بخشی به انجام رسالت و هدف خود در میان مردم پرداختند که آیات قرآن کریم بهخصوص بخشی از آیات سوره توبه به این موضوع اشاره دارد.
وی افزود: پیامبر اکرم(ص) در طول زندگی گوهر بار خود برای اینکه بتواند به هدف نهایی بشری یعنی تربیت الهی دست یابد در جامعه آن زمان یک سری اقدامها و مبارزه هایی را انجام دادند تا بسترهای تعلیم و تربیت بشر فراهم شود.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: اولین چیزی که حضرت رسول(ص) در جامعه آن زمان در راستای تعلیم و تربیت انسانها با آن به مقابله پرداختند جهل و نادانی بود که ایشان سعی کردند ریشههای خرافه گرایی و جاهلیت را در جامعه آن زمان از بین بردند.
حجتالاسلام فلاح از مبارزه با بت پرستی را از دیگر محدوده های اقداماتی و مبارزاتی پیامبر اکرم(ص) در جامعه آن روز عرب عنوان کرد، گفت: در زمان بعثت تعداد انسانهایی که سواد خواندن و نوشتن داشتند به تعداد انگشت های دست نمی رسید ولی پیامبر اکرم(ص) با این توصیه به مسلمانان که با نوشتن علم را به بند بکشید جامعه آن روز را به یکی از فرهیخته ترین جوامع در زمان خود و پس از آن تبدیل کردند.
وی افزود: ایشان برای اینکه سواد خواندن نوشتن را در میان مردم گسترش دهند هر شخصی را که در جنگهای خود با کافران دستگیر میگیرند که با سواد بود در ازای آموزش خواندن و نوشتن به مسلمانان او را آزاد میکردند و پیامبر(ص) از همان روز نخست دعوت خود این موضوع را مورد تأکید قرار داده و به شدت مسلمانان را به فراگیری خواندن و نوشتن و آموختن علوم از سایر ملل و اقوام دعوت می کردند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: نتیجه جاهلیت اقدامات خرافه گرا و موهون است که پیامبر اکرم(ص) با مبارزه با بت پرستی به جنگ با خرافه گرایی و موهون در جامعه آن روز رفتند و توانستند با نابود کردن بت پرستی ریشههای خرافه گرایی را هم در میان مردم نابود کنند.
حجتالاسلام فلاح مبارزه با تبعیض و فاصله طبقاتی را از دیگر مصادیق مبارزه پیامبر اکرم(ص) برای گسترش تعلیم و تربیت در جوامع بشری عنوان کرد، افزود: در زمان بعثت پیامبر اکرم(ص) به شدت میان غنی و فقیر مردم فاصله وجود داشت که حضرت رسول(ص) با ایجاد پیوند برابری و برادری و اینکه گرامی ترین مردم نزد خداوند با تقوا ترین آنهاست ریشههای این تبعیض را هم نابود کردند.
وی با بیان اینکه بسیاری از انسانها به وسیله شنیدن کلام الهی ایمان آوردند، گفت: خواندن آیات قرآن کریم با توجه به تعالیم روح بخش و صوت دل انیگزی که داشت توانست زمینه اسلام آوردن عده زیادی از افراد را فراهم کرده و حقانیت دعوت حضرت رسول(ص) را برای مردم آشکار کنند زیرا در جامعه آن روز به دلیل مرتبه بالای فصاحت و بلاغت مردم خوب میدانستند که این کلام نمیتواند کلام یک انسان امی باشد بلکه سند نبوت پیامبر(ص) از جانب خداوند برای بشریت است.
وی یادآور شد: اگر انسان در سیره رفتاری و گفتاری پیامبر اکرم(ص) تأمل کند متوجه میشود که به تعبیر رهبر معظم انقلاب هیچ نسبتی میان سیره رفتاری و گفتاری داعش که به نام رسول خدا(ص) و به اسم اسلام در جهان انجام میشود، وجود ندارد و آنچه داعش به اسم اسلام انجام میدهد اسلام نیست بلکه جاهلیت مدرن است./837/پ202/ف2