۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۰
کد خبر: ۳۰۸۷۷۶

ارسال 630 مقاله به دبیرخانه دوازدهمین جشنواره نقد کتاب

خبرگزاری رسا ـ مدیر عامل موسسه خانه کتاب گفت: 630 مقاله به دبیرخانه دوازدهمین جشنواره نقد کتاب ارسال شد که از آن میان، 559 مقاله قابل بررسی بودند و وارد داوری شدند و از میان 559 مقاله، 209 مقاله به مرحله دوم داوری‌ها راه‌ یافتند.
غلامي جليسه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مجید غلامی جلیسه مدیر عامل موسسه خانه کتاب، عصر امروز در نشست خبری دوازدهمین دوره جشنواره نقد کتاب که در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: منتقدان در دوازدهمین دوره جشنواره نقد کتاب توانستند با نظرات خود سره را از ناسره و بایدها و نبایدهای آثار منتشر شده در یک سال گذشته را مشخص کنند.

 

وی افزود: این منتقدان این امکان با ارزش را برای مخاطبان و نویسندگان فراهم کردند که از دید انتقادی نقاط مثبت حوزه نشر را تشخیص دهند.

 

غلامی جلیسه با اشاره به وضعیت ارزیابی نقد کتاب، عنوان کرد: این جشنواره زمینه گسترش فضای نقد و استانداردسازی حوزه کتاب و ترجمه را فراهم می‌کند.

 

مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب، با اشاره به کم نظیر بودن دوازدهمین جشنواره نقد کتاب، اظهار داشت: در این جشنواره آقای اسلامی اردکانی نظریه‌پرداز در حوزه نقد، به عنوان دبیر علمی جشنواره حضور داشتند که در دو دوره جشنواره نقد به عنوان برگزیده معرفی شدند، همچنین در این دوره با آرامشی ذهنی روند داوری‌ها به صورت علمی‌تر انجام شد.

 

وی افزود: در این دوره روند ثبت‌نام و داوری جشنواره در سامانه الکترونیکی انجام شده، این موضوع سبب شد تا از ظرفیت و امکانات جشنواره بهتر استفاده شود، به عنوان مثال طی سال‌های پیش به علت مرکزیت جشنواره در تهران، از حضور داوران شهرستانی بهره‌مند نبودیم اما در سال جاری با الکترونیکی شدن جشنواره، تعداد داوران گسترش یافته و داوران شهرستانی نیز در داوری شرکت داشتند.

 

غلامی جلیسه، در ادامه با اشاره به خلأ نقد در رشته‌هایی نظیر علوم تربیتی، روانشاسی، شعر، ایران و اسلام، بیان داشت: با وجود اینکه در این رشته‌ها آثار منتشره بسیار زیاد است اما نقد جدی در آن وجود ندارد به گونه‌ای که در این جشنواره نیز بیش از 2 یا 3 اثر برای نقد به دبیرخانه نرسید.

 

مدیر عامل موسسه خانه کتاب، با اشاره به اینکه در کشور خلا جدی در نقد کتاب وجود دارد، ابراز کرد: در حوزه وزارت و فرهنگ و ارشاد اقداماتی صورت گرفته اما در وزارت آموزش عالی، دانشگاه‌ها و وزارت آموزش و پروش اقدام جدی در حوزه نقد وجود ندارد.

 

وی در خصوص مقالات ارسال شده به دبیرخانه دوازدهمین جشنواره نقد کتاب، عنوان کرد: در این دوره از جشنواره 630 مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از آن میان، 559 مقاله قابل بررسی بودند که وارد داوری شدند و از میان 559 مقاله، 209 مقاله به مرحله دوم داوری‌ها راه‌ یافتند.



غلامی جلیسه، درادامه اظهار داشت: در این دوره آثار در 16 گروه «کلیات و اطلاع‌رسانی»، «میراث‌پژوهی»، «فلسفه، کلام و عرفان»، «علوم تربیتی و روانشناسی»، «دین»، «علوم اجتماعی»، «زبان»، «علوم و فنون»، «هنر»، «ادبیات فارسی»، «ادبیات داستانی»، «شعر»، «ادبیات عربی»، «ایران و اسلام»، «تاریخ و جغرافیا» و «کودک و نوجوان» بررسی شدند.

 

مدیر عامل موسسه خانه کتاب، بیان داشت: در این دوره از جشنواره بیشترین مقالات در حوزه ادبیات فارسی با 82 عنوان مقاله و در حوزه کودک و نوجوان با 57 عنوان مقاله، کمترین تعداد مقالات به حوزه علوم تربیتی و روانشناسی با 2 عنوان مقاله مربوط می‌شود، در سه گروه «علوم تربیتی و روانشناسی»، «شعر» و «ادبیات عربی» هیچ‌ اثری به مرحله دوم داوری‌ها راه نیافتند.



وی در پایان خاطرنشان کرد: در جمع 7 مقاله برگزیده و 16 مقاله شایسته‌قدردانی شدند که در روز اختتامیه جشنواره سه‌شنبه، یکم دی‌ماه معرفی می‌شوند که در حاشیه این جشنواره، از سه نفر «یک نشریه»، «منتقد پیشکسوت» و «منتقد جوان» تجلیل خواهد شد./807/202/ب1

ارسال نظرات