3 هزار مسجد مازندران فاقد امام جماعت/ نمازخانههای بین راهی پاسخگوی حجم مسافران نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام عباسعلی ابراهیمی، رییس ستاد اقامه نماز مازندران امروز در اجلاسیه نماز استان، تعداد نمازخانههای بین راهی استان را 50 مورد اعلام کرد و گفت: این تعداد نمازخانه پاسخگوی 20 میلیون مسافر در سال نیست.
وی مازندران را استانی گردشگرپذیر معرفی کرد و با بیان این که هر ساله در فصول و تعطیلات مختلف سال میلیونها مسافر وارد این استان میشوند، افزود: به منظور رفاه حال مسافران 50 نمازخانه بین راهی دیگر نیز باید در مناطق مختلف استان ساخته شود.
حجت الاسلام ابراهیمی بر ضرورت ساماندهی مساجد و نمازخانههای بین راهی استان تأکید کرد و گفت: متأسفانه به دلیل عدم توجه در این بخش شاهد فضای نامناسب برخی مساجد و نماز خانه ها هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که در نماز حکمتهای زیادی نهفته است، ادامه داد: همه فرایض دینی و توصیههای الهی برای مردم مفید بوده و راه سعادت را به روی انسان میگشاید، اما برای اینکه در مسیر الهی قدم برداشته شود ابتدا باید تکالیف واجب به ویژه نماز را مورد توجه قرار داد.
حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به این که نماز تنها وسیله برای ارتباط معنوی با خداوند متعال است، تصریح کرد: یکی از وسایل سکونت خاطر و آرامش باطنی در انسانها ازدواج و ذکر و یاد خداوند است.
وی با تأکید بر این که بهترین لحظات عمر انسان در هر شرایط و زمانی لحظه در یاد و ذکر خدا بودن است، ادامه داد: با انجام واجبات الهی و نماز، زنگار از قلب انسانها زدوده و لطافت و پاکی و محبوبیت جای آن را میگیرد که این امر به دلیل حسنات این فریضه است.
رییس ستاد اقامه نماز مازندران با تأکید بر گسترش فرهنگ نمازخوانی در جامعه و حکمیت این فریضه الهی، ابراز کرد: باید تلاش کنیم در زمینه گسترش فرهنگ نمازخوانی در جامعه بیشتر کار کنیم چرا که اگر بسیاری از هزینهها را که در زمینههای بازدارندگی و مقابله با مظاهر فساد و بی بندوباری صرف میشود در حوزه نماز هزینه میکردیم اکنون بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه برطرف میشد چرا که پیشگیری مهم تر از درمان است.
حجت الاسلام ابراهیمی عنوان کرد: با توجه به اهمیت فریضه نماز در بین مسلمانان و جوامع اسلامی اگر این امر مهم در همه جا پیاده و روح معنویت نماز بر جامعه حاکم شود زمینه و بساط فساد نیز برچیده خواهد شد و بسیاری از معضلات اجتماعی و آسیبهای فرهنگی کاهش پیدا میکند.
وی با تأکید بر گسترش فرهنگ نمازخوانی در جامعه و حکمیت این فریضه الهی، ابراز کرد: باید تلاش کنیم در زمینه گسترش فرهنگ نمازخوانی در جامعه بیشتر کار کنیم چرا که اگر بسیاری از هزینهها را که در زمینههای بازدارندگی و مقابله با مظاهر فساد و بی بندوباری صرف میشود در حوزه نماز هزینه میکردیم اکنون بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه برطرف میشد چرا که پیشگیری مهم تر از درمان است.
حجت الاسلام ابراهیمی در ادامه سخنان خود از وجود بیش از 4 هزار مسجد در مناطق مختلف مازندران خبر داد و گفت: در حال حاضر در هزار مسجد استان نماز جماعت اقامه می شود که از این تعداد 729 مسجد روستایی و مابقی شهری هستند.
رییس ستاد اقامه نماز مازندران از کمبود امام جماعت برای مساجد استان خبر داد و خاطرنشان کرد: متأسفانه در حال حاضر بیش از 3 هزار مسجد مازندران فاقد امام جماعت هستند که باید در این باره تلاش بیشتری صورت پذیرد.
وی با تأکید بر این که نهادینه شدن فرهنگ نمازخوانی در بخش های مختلف جامعه نیازمند همکاری و همراهی آحاد جامعه است، تصریح کرد: باید از همه ظرفیت های موجود در جهت ترویج و نهادینه کردن این فریضه الهی در جامعه بهره گیریم.
حجت الاسلام ابراهیمی با بیان این که امروز بسیاری از مشکلات و ناهنجاریهای کشور در سایه ترویج این فریضه دینی رفع خواهد شد، بیان داشت: متأسفانه فاصله گرفتن از ارزشهای دینی می تواند بحران های اجتماعی و فرهنگی بسیاری را برای جامعه دینی ایجاد کند.
رییس ستاد اقامه نماز مازندران در بخش دیگری از سخنان خود به نقش دانشگاه ها و حوزه های علمیه در ترویج فرهنگ نماز اشاره کرد و گفت: باید تلاش شود تا موضوع پایاننامه های دانشجویی به سمت ترویج فرهنگ نماز سوق پیدا کند.
وی همچنین بر ضرورت توجه ادارات و دستگاه های اجرایی به اقامه نماز اول وقت تأکید کرد و افرود: فرهنگسازی عملی برای برپایی 20 دقیقه نماز دستگاهها باید مورد توجه قرار گیرد و در جلسه شورای اداری نیز به این موضوع توجه جدیتر شود.
حجت الاسلام ابراهیمی همچنین بر ضرورت ساماندهی شهرکهای فاقد مسجد در مازندران تأکید کرد و گفت: باید مناطق گردشگری فاقد مسجد در استان شناسایی و در جهت ساخت و راه اندازی مساجد تلاش صورت پذیرد./950/202/ب2