حجت الاسلام و المسلمین علیدوست مطرح کرد؛
همایش ملی فقه و هنر؛ روزنهای برای رهایی رسانههای هنری از برزخ
خبرگزاری رسا ـ دبیرعلمی همایش ملی فقه و هنر با اشاره به عملکرد مسؤولان در زمینه هنر، گفت: بعد از انقلاب از جهت شناسایی احکام هنر کج دار و مریض برخورد کردیم به معنی اینکه یک حرکت روشن و نهادینه و آغازی تعریف شده در زمینه هنر نداشتیم تا تکلیف هنر دوستان مشخص شود و رسانه ملی و غیر ملی در این زمینه در حالت برزخ ماندند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیدوست دبیر علمی همایش ملی فقه و هنر در نشست خبری همایش ملی فقه و هنر که امروز در سالن جلسات دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، گفت: هنر پدیده ای است که نمی شود در عصر امروز نسبت به آن بی تفاوت بود.
وی افزود: امروزه زندگی همه انسان ها چه اشخاص متدین و چه غیر متدین به مقوله هنر پیوند خورده است و فطرت انسان هنر را دوست دارد؛ هنر ساحت های مختلفی دارد که از مدیریت روی وقت که یک هنر است بگیر تا غنا، موسیقی، خطاطی و نقاشی که هر کدام روی زندگی انسان تأثیرگذار است.
حجت الاسلام و المسلمین علیدوست، اظهار داشت: وقتی پدیده هنر به این گستردگی با زندگی همه انسان ها پیوند می خورد در جامعه متدینان سوالاتی پیش خواهد آمد که آیا این هنر را شریعت اجازه می دهد یا نه؟ و این هنری را که دوست دارند مجاز است یا نه.
دبیر علمی همایش ملی فقه و هنر، خاطرنشان کرد: طیف عظیمی از متدینان دنبال هنر حلال هستند و دوست دارند ابهامات موجود در آن هنر برایشان حل شود؛ در این میان تکلیف مجتهدان و فقیهان سخت است که چگونه باید با این پدیده برخورد کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به عملکرد مسؤولان در زمینه هنر، بیان داشت: بعد از انقلاب از جهت شناسایی احکام هنر کج دار و مریض برخورد کردیم به معنی اینکه یک حرکت روشن و نهادینه و آغازی تعریف شده در زمینه هنر نداشتیم تا تکلیف هنر دوستان مشخص شود و رسانه ملی و غیر ملی در این زمینه در حالت برزخ ماندند.
وی عنوان کرد: بحث های علمی در هنر باعث شد که عده ای از صاحبان دغدغه در حوزه علمیه حرکتی را در حوزه آغاز کنند که این همایش ملی فقه و هنر یک آغاز خوبی است که در آینده بزرگانی بتوانند آن را به سرانجام برسانند و این انگیزه باعث شد تا فضلای حوزه که عمدتا اساتید درس خارج هستند جمع شوند و این رسالت را آغاز و رو به جلو ببرند.
حجت الاسلام و المسلمین علیدوست، تصریح کرد: محورهای این همایش ملی با عنوان فلسفه فقه و هنر و بخش دوم آن در زمینه فقه و هنر است که بخش اول آن در چهار مدخل و بخش دوم آن در 18 مدخل تعریف شده است.
دبیر علمی همایش ملی فقه و هنر بیان داشت: یکی از عناوین این همایش ملی گستره شریعت و هنر است و مقصود از آن این است که آیا حوزه هنر حوزه ای است که دین بتواند وارد آن شود یا اینکه کلا هنر از گستره شریعت خارج است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گفت: محور بعدی که می توان به آن اشاره کرد مالکیت فکری و معنوی آثار هنری است و مشکلی که امروز در کشور وجود دارد اینکه آیا یک هنر خوب می شود مورد حمایت قرار گیرد یا نه؟ و بحث دیگر بررسی استفاده از متعلقات هنر در اماکن اسلامی است چرا که برخی مخالف برگزاری اعیاد اسلامی در مساجد هستند.
وی ادامه داد: بحث محدوده آزادی بیان و هنر یکی دیگر از عناوین این همایش است که یک هنرمند چه اندازه می تواند در حریم اشخاص ورود پیدا کند و آیا تفاوتی میان کارگزاران نظام و مردم عادی وجود دارد یا خیر./1325/پ202/ف
ارسال نظرات