مبدع تکنولوژی مدرن سینما تمدن اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسن رحیم پورازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش «هنر انقلابی در آیینه راهیان نور» که پیش از ظهر دوشنبه 5 بهمن ماه در مجتمع فرهنگی 13 آبان برگزار شد، گفت: این تفکر که چون ابزار سینما غربی است بنابراین ذات و روح سینما هنر متعالی ندارد تفکر اشتباهی است چراکه بنیاد ابزارهای ابتدایی سینما از فرهنگ اسلامی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با بیان اینکه برخی هنرها از سوی افرادی خلق شده است که در سال های دفاع مقدس حضور نداشته اند، خاطرنشان کرد: در هنر انقلاب و هنر مکتبی ما با سه مؤلفه هنرمند، ابزار و دیگری موضوع روبه رو هستیم.
وی در ادامه افزود: در رابطه با ابزار هنری دیدگاهی که وجود دارد، که چون ابزار هنر جدید دوربین و سینما غربی و در تمدن غیر الهی ساخته شده است هر کار هنری که انجام شود مبدا و غایت آن سکولار و غیر دینی است، در حالی که مبدأ هنر سینما از کشورهای اسلامی و دانشمندی به نام ابن هیثم از اهالی بصره بوده است.
رحیم پورازغدی تصریح کرد: در تاریخ سینما جرقه اصلی آن به میکروسکوپ و نظریه نور باز می گردد صنعتی که در تمدن اسلامی بوده است، در تاریخ سینما از هازن نام می برند که حسن ابن هیثم نابغه علوم و مسلمان است، او پدر نظریه اتاق تاریک و پدر صنعتی سینما است و در بصره کارهای تحقیقاتی فراوانی انجام داده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی،در ادامه با تشریح فرآیند ساخت اتاق تاریک در سینما از سوی دانشمندان اسلام، اظهار داشت: در کتاب های تاریخ غرب فرآیند ساخت اتاق تاریک را به «لئوناردو داوینچی» نسبت می دهند در حالی که متعلق به «حسن ابن هیثم» است و در کتاب های تاریخ غرب به آن اشاره نشده است، ایده ساختن دوربین عکاسی از ابن هیثم بوده است و دانشمندان غربی از آنها کپی برداری می کنند.
وی با اشاره به نقش هنرمند در ایفای اثر در جبهه راهیان نور، خاطرنشان کرد: جنگ نوستالوژی نیست و اینکه زمانی درهای آسمان باز بوده است نگاه درستی نیست، نباید به شهدا نگاه مادی کرد، نگاه نمادین نباید مانع از دیدن حقیقت شود، هر نوع کار هنری باعث شود مردم برای شهید غصه بخورند اشتباه است و مردم باید به جایگاه شهید حسرت بخورند.
رحیم پورازغدی با اشاره به صحبت های امام خمینی(ره) در رابطه با هنر و هنرمند، خاطرنشان کرد: هنر سرمایه زوال ناپذیر دارد که آن خون شهدا است، در جبهه های نبرد هنرمند واقعی افرادی هستند که زندگی و مرگشان هنری بود است، هنر اصلی به تعبیر امام (ره) هنر زندگی است و اگر هنر رسمی اگر مظهر تجلی و حیات انسان باشد هنر انسانی است، تعبیر دیگر امام (ره) این بود که شهادت هنر مردان خدا است و هنرمند کسی است که هنر اصلی را منعکس کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان صحبت های خود، خاطرنشان کرد: هنرمند اگر موحد باشد هنر او توحیدی و اگر ملحد باشد هنرش کفرآمیز است، تفاوت هنر متعهد و مضر این است که هنر یا برای هدف یا هوس است، باید هدف هنرمند درست باشد هیچ هنر غیرمتعهدی وجود ندارد چون فعل انسان است، انسان جز در حالت خواب و جنون کاری غیر ارادی انجام نمی دهد./818/202/ب2