هویت طلبه، انجام وظایف سربازی امام زمان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، حجت الاسلام سعید جوادی آملی، مسؤول حوزه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل امروز در جمع طلاب این حوزه علمیه با بیان این که دنیای امروز نیازمند به یک هوشمندی و تدبیر شایسته دینی و الهی دارد، تصریح کرد: در هر دوره و روزگاری شرایطی برای انسان ها به وجود می آید که باید آن شرایط را به درستی شناخت و با تدبیر و ذکاوت الهی آن را مدیریت کرد.
وی با اشاره به این که طلاب به عنوان عالمان و فرزانگان جامعه باید شناخت درستی از جامعه داشته باشند، افزود: انسان ها به راحتی نمی توانند راه هدایت را تشخیص دهند گرچه خدای عالم از ناحیه قرآن و اهل بیت مسیر هدایت را واضح کرده اما روزگار و زمان هدایت را دشوار می کند که باید با هوشمندی و ذکاوت امر را پیگیری کرد.
حجت الاسلام جوادی آملی بیان کرد: انسان نمی تواند حد و اندازه اینکه علوم دینی چه مقدار ارزش دارد و چه میزان خدا و اهل بیت و قرآن به این امر اهتمام دارند را به دست بیاورد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام عنوان داشت: انسان هنگامی که به روایات تعلیم و تعلم نگاه می کند به این حدیث می رسد که پیامبر اکرم برای جانشینان خود از خدای متعال طلب رحمت می کند و آنان را کسانی می داند که سنت اهل بیت را می شناسند و آن را احیا می کنند و به بندگان آموزش می دهند، که اینها عنوان و مقام و جایگاه بسیاری است که انسان خلیفه پیامبر بشود و در موردش دعا کنند.
وی با بیان این که همه موجودات دارای هویت مستقلی هستند، خاطرنشان کرد: ما از آن جهت که انسان هستیم باید در شناخت هویت انسانی خود تلاش کنیم انسان و در گام نخست به این هویت دست پیدا کنیم.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به این که موجودات بر مبنای هویت کار می کنند و دارای مقام معلومی هستند که بر اساس آن کار خود را انجام می دهد و همه آثار وجودی اش بر اساس این مقام است، بیان داشت: ما باید اول این هویت انسانی خود را بشناسیم که ما به عنوان انسان چه جایگاهی در نظام هستی داریم و ما باید بدانیم که از دیگر موجودات با چه عنوانی جدا می شویم تا مقام خود را درک کنیم.
حجت الاسلام جوادی آملی با بیان این که انسان بالفعل خلافت الهی را تحصیل کرده است و اگر از انسانیت باز بمانیم در همان مدارج پایین تر خواهیم بود که بدترین خسارت است، گفت: در نظام طبیعت هر موجودی کار خودش را انجام می دهد، اما انسان به جهت این که دارای یک هویت اختیاری است می رود تا با هویت خود یک انسان بالفعل بشود.
وی با بیان این که انسان مادی امروزی از مقام انسانیت هیچ بهره ای نبرده است و در سرگردانی به سر می برد، افزود: ما باید با تمسک به قرآن و حقایق اهل بیت به عنوان ریسمان الهی تمسک کنیم و راه هدایت را بیابیم، اما انسان هایی که هیچ باوری ندارند آنها در حیرت و سرگردانی به سر می برند.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که همه انسان ها پایین ترین هویت آنها هویت انسانی است و عقل به عنوان سرمایه انسانی در راس آن جایگاه خاصی دارد که انسان را با حقیقت عقل می شناسند، بیان داشت: انسان یک موجود زنده است و الهی بودن و پذیرش الوهیت او از موجودات دیگر او را جدا می کند.
حجت الاسلام جوادی آملی با بیان این که طلاب غیر از هویت انسانی دارای هویت طلبگی هستند که باید این هویت برای آنها شناخته شود، تصریح کرد: در جامعه هر شغلی یک هویتی را می سازد و برای خود جایگاهی را تعریف کرده است و آن چیزی که ما به او نیاز داریم این است که هویت طلبگی را بشناسیم و بدانیم که طلبه به چه کسی میگویند و باید دارای چه ویژگی هایی باشد.
وی افزود: امام علی انسان ها را بر سه دسته تقسیم می کند که آنها یا عالمان ربانی اند یا در مسیر صداقت و رستگاری هستند و یا انسان های بی هویت و پراکنده هستند که دو دسته اول دارای هویت هستند و کارها و آثار وجودی آنها مشخص است.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که طلاب باید هویت خود را بشناسند و از جایگاه این هویت برنامه های خود را انجام بدهند که تمام آثار وجودیشان از این جایگاه است، ادامه داد: ما به عنوان یک عالم دینی هویت خود را بشناسیم و بدانیم عالم دینی دارای چه جایگاهی است که اگر ما خود را بشناسیم همه کارها حل می شود.
حجت الاسلام جوادی با بیان این که انسانی که عالم است در بین جامعه مثل انسان زنده است در بین مردگان، بیان کرد: کسی که حیثیت روشنگری دارد و جامعه را روشنگری می کند این عالم است و اگر ما برای این امر آمده ایم باید بدانیم که یک هویت ویژه ای داریم برای خود میسازیم که اگر ساخته باشیم نه گمراه می شود و نه گمراه می کند.
وی با اشاره به این که امروز ما در دوره ای قرار دادیم که باید جامعه را نجات دهیم، افزود: طلبه باید خودش را به زحمت بیندازد و برای اینکه به درجه علمی برسد تلاش کند و نفسش را برای طلب علم به زحمت بندازد و اگر در علم و معرفت دینی به تلاش نپردازد پس در کجا می تواند؟
حجت الاسلام جوادی آملی با بیان این که مسائل کشور زیاد است و باید برای هر بخشی تجربه داشته باشیم، ادامه داد: ما تا هویت طلبگی خود را نیافتیم نمی توانیم کاری بکنیم و کسانی که خلیفه پیامبر و احیاگر سنت هستند مورد دعای پیامبر هستند و کسی که وارثی انبیا را پیدا کرده می تواند با حرف هایش جامعه را تکان دهد.
وی با اشاره به این که ما متاسفانه هویت طلبگی خود را از دست داده ایم و در فضای کلی طلبگی به آن مبتلا هستیم که اگر ما هویت داشته باشیم خود را ارزان نمی فروشیم و خستگی به سراغ انسان نمی آید، افزود: آمدن فضاهای مجازی و بیش از همه مسأله التقاط فرهنگی جامعه ما را از بین می برد و فرهنگ ما التقاطی شده است.
حجت الاسلام جوادی آملی بیان داشت: متعلم سببل النجات سرابازن امام زمان هستند و امام زمان فلاح حقیقی است و طلبه باید در هر حال امام زمان را ناظر و حاضر ببیند که مصداق بارز هدایت امروز ما امام زمان می باشد.
مسؤول حوزه علمیه امام حسن عسکری(ع) آمل خاطرنشان کرد: طلبه هویت دارد و وقتی سرباز امام زمان شد هویت خود را به دست می آورد که در این هنگام نباید خود را ارزان بفروشد و زبان و قلم را برای رضایت امام زمان قرار بدهد.
وی در پایان بیان داشت: امروزه بعضی از طلاب در بحران هویت طلبگی هستند و انتساب خود به امام عصر را نمی دانند و دچار سردرگمی هویت شده اند که اگر این هویت خود را بشناسند می توانند از سردرگمی نجات پیدا بکنند./950/202/ب1