۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۴
کد خبر: ۳۲۰۵۴۸
مدیر مرکز آموزش‏های کاربردی دفتر تبلیغات مطرح کرد؛

دیوار مهربانی نماد انفاق آبرومندانه

خبرگزاری رسا ـ کارشناس تربیتی حوزه علمیه قم با توجه به نزدیک شدن به ایام عید نوروز، به ترویج فرهنگ انفاق و پرهیز از مصرف گرایی تأکید کرد و گفت: هدف اصلی دید و بازدیدهای نوروزی در کنار هم بودن است؛ تلاش کنیم فرهنگ انفاق آبرومندانه از نزدیکان خود شروع کنیم و این را در جامعه رواج دهیم.
حجت‌الاسلام حسين حقيقت

حجت الاسلام حسین حقیقت در گفت‏وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره سبک زندگی اسلامی در ایام عید نوروز گفت: بهار، فصل نو شدن است و باید کاری کنیم که حالمان دگرگون شود.

 

مدیر مرکز آموزش‏های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به اصلاح شیوه رفتار و کاستی‏های موجود در زندگی تأکید کرد و ادامه داد: با تغییر فصل، هر نوع پس‏رفتی در گذشته بوده باید اصلاح شود؛ در روایات نیز نوروز به روز ظهور، پیروزی، ولایت و امامت تعبیر شده است.

 

کارشناس تربیتی حوزه علمیه قم افزود: درمسائل اجتماعی باید از بداخلاقی‏ها و تلخ کامی‏ها درگذریم و با وحدت و هم‏گرایی، سالی نو برای خودمان به ارمغان بیاوریم.

 

حجت الاسلام حقیقت اظهار داشت: از خوبی‏های سنت های نوروز دید و بازدید است و اسلام نیز با پدیده نوروز بسیار خوب مواجه شده و بسیاری از سنت های غلط آن مثل سیزده به در را نپذیرفته است.

 
وی ابراز کرد: اسلام در مقابل سنت‏های خرافه‏ای ایام نوروز، به سنت‏های پسندیده‏ای مثل دید و بازدید، انفاق و کمک به دیگران و صدقه تأکید دارد؛ اگر مسلمانان رفتارهای خود را در جهت رضای خداوند انجام دهند، حتی اگر به اندازه پر کاه باشد، پذیرفته می‏شود.
 
مدیر مرکز آموزش‏های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی افزود: قرآن کریم اهل بیت(ع) را به عنوان الگوهای سازنده بشری معرفی می‏کند؛ چرا که اگر ایشان فقیری را سیر می‏کنند، بر اساس محبت، عشق و علاقه به خداوند متعال است.
 
وی تصریح کرد: این مطلب درست است که دولتمردان وظیفه دارند حفره‏های بزرگ فقر را پر کنند، اما ما هم می‏توانیم به اندازه توان خود جلوی عوامل اقتصادی ریشه کن کردن اساس نظام را با اندک کمکمان بگیریم و همچنین مانع انحرافات اقتصادی شویم.
 
کارشناس تربیتی حوزه علمیه قم اظهار داشت: خانواده به عنوان نخستین جامعه کوچک است و پدر و مادر باید شیوه‏های صحیح اقتصادی را تمرین کنند و آن را به فرزندان خود نیز آموزش دهند؛ در همین راستا کمک کردن را از اطرافیان و همسایگان خود شروع کنیم.
 
حجت الاسلام حقیقت ادامه داد: در روایت معروفی بیان شده است که حضرت زهرا(س) همسایه را بر اهل خانه مقدم می‏دانند؛ سعی کنیم به صورت آبرومندانه مشکلات اطرافیان خود را حل کنیم و آن را به فرهنگ تبدیل کنیم؛ دیوار مهربانی مقدمه‏ای بر آغاز تحولات فرهنگی در زمینه انفاق است.
 
 
وی با انتقاد از برخی افراط و تفریط‏ها در ایام عید تصریح کرد: مسافرت‏های نوروزی باید برنامه ریزی شده باشد و در مهمانی‏ها از مصرف گرایی و اصراف پرهیز شود؛ ملاک و معیار اصلی در دید و بازدیدهای عید نوروز، کنار هم بودن است.
 
مدیر مرکز آموزش‏های کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی درپایان بیان داشت: هدیه دادن در اسلام از مستحبات است که باعث ازدیاد محبت می‏شود؛ در عین حال نباید این عمل حسنه را با هدف چشم و هم چشمی انجام داد و این لحظات خوب را با حسادت خراب کرد؛ ایجاد روحیه شاد، روند زندگی را نیز تغییر خواهد داد./840/ت302/س
ارسال نظرات