عوامل استحکام خانواده در سیره فاطمی
این مراسم با تلاوت قرآن آغاز شد و با مرثیه سرایی در مدح حضرت زهرای مرضیه(س) از سوی ذاکران اهل بیت و قرائت ادعیه ادامه یافت.
دغدغه معیشت؛ بهانه ای برای تولید نسل
در این مراسم حجت الاسلام محمد سیدآبادی، عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان با تبیین عوامل استحکام خانواده در سیره فاطمی اظهار کرد: نبی مکرم اسلام(ص) فرموده اند که بهترین زنان امت کسانی هستند که ولود باشند؛ زنانی که در دامان خود فرزندان بیشتری پرورش داده و تربیت کنند.
وی ابراز کرد: متأسفانه برخی گمان می کنند که تولید نسل مشکل ساز است، در حالی که هر موجودی بدون هیچ گونه سنگینی و آزار به کسی متولد می شود و روزیش را پرورگارش تأمین کرده است ولی برخی با اعتقادات ضعیف و ناباوری وعده خداوند در این خصوص با ترس از مواجه شدن با مسائل اقتصادی از آوردن فرزند خودداری می کنند.
حجت الاسلام سیدآبادی افزود: همچنین از دلایل تأخیر ازدواج بی اعتمادی به خداوندی است که تضمین کرده است ازدواج سبب فقر نمی شود بلکه وعده افزایش روزی هم داده است.
وی با اشاره به دومین ویژگی زن شایسته عنوان کرد: زنی که ودود باشد؛ ودود هم صفت مبالغه است به این معنا که ابراز محبتش به همسرش بسیار باشد.
عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه افزود: از ویژگی های دیگر زنان شایسته امت محمد نبی(ص) این است که سیتره و پوشیده، عفیفه و پاکدامن باشد همچنین در برابر شوهرش متواضع و فروتن ولی در میام اقوام و اهلش عزیزه باشد.
سیتره و عفیف بودن
حجت الاسلام سیدآبادی خاطرنشان کرد: ممکن است کسی پوشیده باشد امام دامن، روح و روانش پاک نباشد ولی هر زن عفیفه ای پوشیده و محجبه هم هست.
وی تصریح کرد: عزیزه به معنای محترم و باصلابت بودن است؛ طوری که کسی به خودش اجازه ورود به حریم شخصیت وی را با سخنان و شوخی های بیهوده ندهد.
عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه تأکید کرد: ابراز محبت و عشق از ارزش های مهم اسلامی است البته این مهم دو سویه است؛ مرد هم باید به این ابراز محبت به طور زبانی توجه داشته و عمل کند.
وی تصریح کرد: ابراز علاقه شوهر به طور زبانی به همسر عامل مهمی در استحکام خانواده است، وقتی شوهر عشق و محبت را در جای دیگری خرج نکند و آن را در طبق اخلاص به همرش تقدیم کند پایه های زندگی به واسطه ایمان و اعتماد به یکدیگر محکم می شود.
مشارکت در مدیریت
حجت الاسلام سیدآبادی متذکر شد: زندگی زناشویی عرصه مشارکت زوج در مدیریت زندگی است؛ با عمل به مسؤولیت هایی که در اسلام برای زن و مرد تعیین شده است می توان به بنای خانواده استحکام بخشید.
عضو شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه علمیه خاطرنشان کرد: همکاری مرد با زن در امور خانه داری یکی از بهترین عبادات محسوب می شود، خدمت مرد به خانواده خشم خداوند را فرو می ریزد و گناهان کبیره او را می بخشد، حسنات و درجات معنوی انسان را بالا می برد./1308/202/ب1