حرام بودن تصرف در اموال مسلمانان/ اهمیت امانتداری از منظر اسلام
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام رستم نژاد، شامگاه امروز در حرم حضرت معصومه(س) با بیان اینکه یکی از ویژگی های رسول اکرم(ص) حساس بودن نسبت به حقوق دیگران بود، گفت: حضرت رسول(ص) بسیار مسلمانان را به امانت داری و رعایت حقوق مسلمانان و ضایع نکردن حق دیگران سفارش می کرد و امانتداری را از نشانه های مؤمنان به خود عنوان می کردند.
استاد حوزه علمیه قم افزود: نقل شده زمانی که پیامبر(ص) قصد هجرت از مکه به مدینه را داشتند به حضرت علی (ع) فرمودند که در جمع مردم اعلام کند که هر کس طلب یا امانتی نزد رسول خدا(ص) دارد آن را پس بگیرد.
وی با بیان اینکه امت پیامبر(ع) باید مطیع سیره و روش آن حضرت در تمامی عرصه های زندگی خود باشند، افزود: اگر کسی مال دیگری را به امانت بگیرد باید احکام آن را نیز رعایت کند و اگر کسی نمی تواند امانت دار خوبی باشد بهتر است از گرفتن مال امانت خود داری کند زیرا خیانت در امانت از اوصاف جوانمردی و نشانه های مؤمن نیست.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه فرد در وقت پس گرفتن امانت خود مختار است و می تواند امانت را برای مدت طولانی و یا کوتاه در نزد یک نفر قرار دهد، افزود: حفظ مالی که فرد به امانت گرفته واجب و کوتاهی در نگهداری از آن حرام است و اگر خسارتی به مال امانت وارد شد کسی که آن را به امانت گرفته باید آن را جبران کند.
حجت الاسلام رستم نژاد با بیان اینکه تصرف در امانت بدون اجازه حرام است، گفت: گاه امانت به صورت اجاره یا گرو است و گاه نیز فرد وسیله ای را برای تعمیر به دیگری می سپارد که امانت محسوب می شود و کسی که امین است حق تصرف و استفاده بدون اجازه از امانت را ندارد.
وی یادآور شد: مال یتیم یکی از مهم ترین امانت هایی است که در نظام اسلامی بر عهده مسلمانان قرار گرفته و همانطور که گفته شد درباره این امانت نه تنها باید نهایت دقت صورت گیرد بلکه همانطور که رسول خدا(ص) و آیات قرآن فرموده اند هرگز نباید فکر خیانت به این نوع از امانت در ذهن انسان خطور کند و امانت داری از اوصاف پیروان حضرت زهرا(س) و شیعیان حضرت علی(ع) و رهروان مکتب فاطمی است./968/پ202/ی