۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۰
کد خبر: ۴۲۲۹۱۵
نماینده ولی فقیه در لرستان مطرح کرد؛

دوری از ربا مهمترین مؤلفه اقتصاد سالم

نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان این که ربا یک انحراف اقتصادی است و آثار منفی را در پی دارد، گفت: از مؤلفه های اقتصاد سالم دوری از ربا است.
نماینده ولی فقیه در لرستان

حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، در رابطه با مسائل اقتصادی و ربا، بیان داشت: در نظام اقتصادی اسلام و براساس آیات و روایات فعالیت های اقتصادی ربوی ممنوع و حرام است.

 

وی ممنوعیت ربا را از ویژگی های نظام اقتصادی اسلام عنوان کرد و افزود: از نظر اسلام ربا یک نوع تبادل اقتصادی ناسالم است که عواطف و پیوندها را سست می کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین میرعمادی با بیان این که ربا تعادل اقتصادی جامعه را به هم می ریزد و فاصله طبقاتی را افزایش می دهد، تصریح کرد: ربا موجب رکود اقتصادی می شود.

 

وی در ادامه با تأکید بر این که در مورد حرمت ربا در اسلام هیچ گونه تردیدی وجود ندارد، با توجه به آیه «الَّذينَ يَأْکُلُونَ الرِّبا لا يَقُومُونَ إِلاَّ کَما يَقُومُ الَّذي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطانُ مِنَ الْمَسِّ ذلِکَ بِأَنَّهُمْ قالُوا إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبا وَ أَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَ حَرَّمَ الرِّبا» اظهار داشت: در این آیه به چند نکته مهم اشاره شده است.

 

نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان این که در آیه فوق به وضعیت روحی و جسمی رباخواران اشاره شده است، خاطرنشان کرد: منطق و استدال رباخواران که تفاوتی بین معامله و ربا قائل نیستند از دیگر نکاتی است که مورد توجه قرار گرفته است.

 

وی با بیان این که در معامله دو طرف در معرض سود و زیان هستند و هر دو طرف با خرید و فروش در مسیر تولید و گردش اقتصاد تلاش می کنند، عنوان داشت: معامله و تجارت موجب گردش سالم ثروت می شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین میرعمادی در ادامه یادآور شد: ربا موجب سود رسیدن به یک نفر و زیان دیگری می شود، سرمایه در مسیر ناسالم می افتد و اقتصاد جامعه متزلزل می شود.

 

وی با اشاره به آیات قرآن، بیان داشت: خداوند سرمایه های ربوی را نابود می کند و نظام صحیح اقتصادی بر پایه تعاون و همکاری، انفاق و صدقات را رشد و افزایش می دهد.

 

امام جمعه خرم آباد با بیان آیه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ وَذَرُواْ مَا بَقِيَ مِنَ الرِّبَا إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ» عنوان کرد: در نظام اقتصادی اسلام مسأله ربا مورد نکوهش و به منزله اعلان جنگ با خدا و رسول خدا است.

 

وی با بیان این که رباخوار خون مردم محروم را می مکد، افزود: برای سرکوب و تسلیم کردن او باید به نیروی نظامی متوسل شد و با او جنگید.

 

حجت الاسلام والمسلمین میرعمادی ربا را در اقتصاد به عنوان انگل و زمینه ساز رکود و تورم در جامعه خواند و گفت: ربا یکی از گناهان کبیره است.

 

وی با اشاره به سخنی از پیامبر(ص) بدترین نوع کسب را کاسبی با ربا خواند و اظهار داشت: از نظر اسلام کسب درآمد از راه معامله، تجارت و کار راه حق و صحیح است و در مقابل درآمد حاصله از رشوه، قمار و ربا باطل و ناحق است.

 

امام جمعه خرم آباد با بیان این که ربا مایه تباهی اموال است، افزود: ربا به اقتصاد جامعه ضرر و زیان وارد می کند و نوعی سوء استفاده از نیاز و احتیاج دیگران است.

 

وی با بیان این که دوری از ربا از مؤلفه های اقتصاد سالم است، خاطرنشان کرد: اسلام برای افزایش فضائل اخلاقی در جامعه برای مسائل اقتصادی با ارزش پاداش فراوان در نظر گرفته است.

 

حجت الاسلام والمسلمین میرعمادی اظهار داشت: توجه به زکات از مسائل رشد اقتصادی سالم در جامعه است و دادن زکات و انفاق کردن در راه خدا موجب اجر و پاداش است./9459/302/ب2

فاطمه ملکی
ارسال نظرات