عمل به دستورات دینی راه حل معضلات اجتماعی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام علیاکبر مصیبی صبح امروز در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع) که در مسجد بیتالأصغر شهرضا برگزار شد، عنوان کرد: آیات و احادیث دین اسلام، برای هدایت و نجات ما از ضلالت و گمراهی نازل و صادر شدهاند، بنابراین نباید با آنها به شیوه تشریفاتی برخورد شود.
وی تصریح کرد: باید به روایات و دستورات خداوند در قرآن عمل کنیم، اما متأسفانه در بسیاری از موارد بیان و عمل به این دستورات تنها به نوشتن در سربرگ نامههای اداری و یا سردرب مساجد و تکایا، محدود شده است.
کارشناس مسائل مذهبی تأکید کرد: برخورد تشریفاتی با آیات و احادیث سبب غلبه تفکرات ضد دینی بر جامعه میشود، مردمی که به اصول دینی خود عمل نکنند، به ناچار باید به دستوراتی غیر از آن عمل کنند زیرا اصولاٌ انسان موجودی نیازمند برنامه و دستورالعمل زندگی است.
حجت الاسلام مصیبی اذعان کرد: بسیاری از افراد نشاط و شادابی را در جایی غیر از عمل به دستورات خداوند جستجو میکنند در حالی که عمل به دستورات دینی، سبب نشاط روحی و آرامش روانی میشود، افرادی که نشاط روحی و جسمی را در شنیدن موسیقی حرام و یا حضور در مجالس گناه میدانند در واقع به افسردگی روانی خود دامن میزنند.
وی گفت: افراط و تفریط در حوزه دیندای به همان اندازهای مضر است که بی تقوایی و بی توجهی به دستورات مذهبی زیانبخش است، گروهی آنقدر در زمینه دینداری افراط میکنند که خانواده و دوستان خود را در عمل به دستورات خداوند بی میل میکنند و گروهی هم با بی تقوایی روزگار میگذرانند، هر دوی این تفکرات برای دین و دنیا و اخرت ما مضر است.
کارشناس مسائل مذهبی تأکید کرد: بسیاری از افراد از اینکه فرزندانشان به راه خطا رفتهاند گلهمند و شاکی هستند، در حالی که از مهمترین وظیفه والدین یعنی تربیت دینی فرزندان غافل هستند، پدر و مادری که به جای آموزش اصول دینی به فرزندان خود، تنها به امور مادی آنها توجه میکنند و از تربیت اخلاقی آنها غفلت میکنند، باید در اینده شاهد پرورش فرزندانی باشند که علی رغم داشتن تحصیلات عالیه، با دین و تقوا و انسانیت، رابطهای ندارند.
حجت الاسلام مصیبی تأکید کرد: برخی افراد گمان میکنند، پیشرفتهای مادی غرب در زمینههای مختلف به دلیل بیدینی آنهاست در حالی که علت اصلی پیشرفت آنها، تلاش و کوشش صادقانه در امور مادی و دوری از تقلب و ریاکاری است، اسلام هم حدود 14 قرن قبل ما را به این امور فرمان داده و بارها مصادیق آن را در آیات و احادیث بیان کرده، اما متأسفانه بیگانگان، بیش از ما به دستورات دینی ما عمل میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت امام موسی کاظم(ع) و بیان حدیث «مَنْ صَدَقَ لِسانُهُ زَكى عَمَلُهُ، وَ مَنْ حَسُنَتْ نيَّتُهُ زيدَ فى رِزْقِهِ، وَ مَنْ حَسُنَ بِرُّهُ بِإ خْوانِهِ وَ اءهْلِهِ مُدَّ فى عُمْرِهِ» از آن حضرت گفت: آن حضرت در این حدیث میفرماید: «هر كه زبانش صادق باشد اعمالش تزكيه است، هر كه فكر و نيّتش نيك باشد در روزيش توسعه خواهد بود، هر كه به دوستان و آشنايانش نيكى و احسان كند، عمرش طولانى خواهد شد»، بنابراین تعالیم اخلاقی اسلام در تمام سطوح و در کاملترین شیوه ممکن برای ما ابلاغ شده است.
کارشناس مسائل مذهبی اضافه کرد: دروغگویی زندگی انسان را تباه و عمل را زائل میکند، اگر در جامعهای دروغگویی رواج یافت، ارکان اجتماعی گسسته شده و اطمینان افراد به یکدیگر از بین میرود.
حجت الاسلام مصیبی همچنین با اشاره به حدیث «الْمُؤْمِنُ مِثْلُ كَفَّتَىِ الْميزانِ كُلَّما زيدَ فى ايمانِهِ زيدَ فى بَلائِهِ» از امام موسی کاظم(ع) تأکید کرد: برخی افراد به محض اینکه نمازی میخوانند یا عبادتی انجام میدهند انتظار دارند تمام برکات عالم بر آنها نازل شود در حالی که طبق این حدیث که یکی از سنتهای الهی در حق مؤمنان نیز هست، مؤمن همانند دو كفّه ترازو است كه هر چه ايمانش افزوده شود بلاها و آزمايشاتش نیز بيشتر مى شود./868/202/ب1