چند خبر کوتاه از خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، سی و ششمین جلسه هیأت مدیره بنیاد بین المللی فرهنگی- هنری امام رضا(ع) در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعضاء برگزار شد.
سید جواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در این نشست ضمن تشکرازمعاونت های وزارت ارشاد در مساعدت و یاری جشنواره، رشد کیفی جشنواره امام رضا(ع) در سال 94 را نتیجه همدلی و همیاری آنان دانست و اظهار کرد: برای تولید آثار فاخرو ارتقاء آثار هنری جشنواره سال گذشته تفاهم نامه سه جانبه بین بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، معاونت هنری وزارت ارشاد وادارات کل ارشاد استان ها منعقد شد.
وی افزود: همچنین یازده ناظر تخصصی که از اهل فن و کارشناسان حوزه هنری بودند برای نظارت بر برنامه ها تعیین شدند که مجموعه این اقدامات کمک زیادی به رشد و توسعه برنامه های هنری جشنواره کرد.
جعفری با اعلام خبر تشکیل کارگروه های تخصصی در آستانه چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) افزود: کارگروه های عنوان شده زیرنظر معاونت های وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل خواهد گرفت که باعث جهش قابل توجهی در روند کیفی آثار جشنواره می شود.
تغییر 38 درصد برنامه های جشنواره امام رضا(ع) نسبت به سال گذشته
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) گفت: 38درصد برنامه های جشنواره نسبت به سال گذشته و در راستای رشد و ارتقاء برنامه ها به تغییر انجامیدند.
سیدجواد جعفری در ادامه به تشریح برنامه های دوره چهاردهم جشنواره بین المللی امام رضا(ع) پرداخت و گفت: برای مراسم پایانی جشنواره که در مشهد مقدس برگزار می شود، مدعوین و میهمانان از میان افرادی انتخاب می شوند که در اشکال مختلف در طول سال با جشنواره همکاری داشته اند.
در بخش دیگری از جلسه هیأت مدیره بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، برنامه های بخش بین الملل و همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جامعه المصطفی العالمیه و مجمع جهانی اهل بیت(ع) مورد بررسی قرار گرفت.
سید جواد جعفری با بیان این که برای تعامل با میهمانان خارجی جشنواره، مجمع خادمان فرهنگ رضوی شکل گرفت، تصریح کرد: مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی با هدف برون سپاری فعالیت های فرهنگی و بومی سازی برنامه ها در کشورهای دیگر شکل گرفت و اساسنامه آن نیز برهمان مبنا نوشته شد. هیأت مدیره این مجمع از بین اعضای آن انتخاب شده اند.
محمود واعظی دبیر بخش بین الملل جشنواره امام رضا(ع) نیز در تکمیل سخنان جعفری ابزار کرد: سال گذشته اولین دوره مجمع خادمان فرهنگی رضوی با حضور میهمانانی از آسیا تشکیل شد و امسال میهمانان و خادمانی از آفریقا و اروپا و آمریکا در مشهد گرد هم می آیند.
وی با بیان این که سال 94 منتخبین از کشورهای آسیایی در مراسم مجمع حضور داشتند، افزود: این جلسات با برپایی مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی در سال 2017 که مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام است از همه قاره ها شکل کامل تری به خود خواهد گرفت.
واعظی به نویسنده آمریکایی که به تنهایی کار تألیف 20 کتاب درباره اهل بیت(ع) را به سرانجام رسانده و حتی ناشر آمریکایی آن را به چاپ رسانده بودخبر داد و گفت: بومی های کشورهای جهان در صف مقدم خدمت به فرهنگ رضوی هستند.
دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با اعلام خبر انتشار اولین جلد از دانشنامه امام رضا(ع) در آینده نزدیک گفت: با همکاری جامعه المصطفی العالمیه و با همراهی دو گروه علمی و نظارتی در آینده نزدیک جلد اول دانشنامه امام رضا(ع) به زیور طبع آراسته خواهد گشت.
ساخت فیلم فاخر با محوریت کرامات رضوی
سید جواد جعفری در روز اعلام خبرهای خوب برای جشنواره امام رضا(ع)، از نظر مساعد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ساخت فیلم فاخر با محوریت کرامات رضوی خبرداد و افزود: دکتر علی جنتی دستور به سفارش فیلم نامه برای ساخت فیلم فاخر با محوریت کرامات رضوی داده اند.
علی اصغر کاراندیش مروستی رییس هیأت مدیره بنیاد بین المللی امام رضا(ع) نیز در ادامه سخنان جعفری قول مساعد داد تا منبع مالی ساخت این فیلم تأمین شود.
معاونت توسعه مدیریت ومنابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر بین المللی بودن محتوای فیلم نامه تصریح کرد و ادامه داد: باید از تیم متخصص در حوزه سیره اهل بیت(ع) به عنوان مشاور استفاده شود.
رونمایی از مجموعه 8 جلدی سبک زندگی رضوی
رونمایی از مجموعه 8 جلدی سبک زندگی رضوی که به سفارش بنیاد بین المللی امام رضا(ع) وتوسط کارشناسان درشهر مقدس قم به نگارش درآمده خبر دیگری بود که سید جواد جعفری از آن گفت.
مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) به محتوای این مجموعه 8 جلدی اشاره کرد و افزود: محیط زیست، خانواده، بهداشت و تغذیه، روابط فردی و اجتماعی و ... بخشی از محتوای این کتب است.
کاراندیش مروستی نیز در بخش پایانی این جلسه با اشاره به نامگذاری سال 95 به «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» به لزوم پایبندی همه بخش های وزارت ارشاد به این مقوله تأکید کرد و گفت: مجموعه جشنواره امام رضا(ع) باید دو فاکتور اصلاح الگوی مصرف و حمایت از تولید داخلی را در حمایت از نامگذاری سال سرلوحه برنامه های خود قرار دهد.
گفتنی است؛ با تصویب هیأت مدیره بنیاد بین المللی امام رضا(ع)؛ نمایشگاه کاروان آفتاب در ایام دهه کرامت و توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی، در مشهد مقدس برگزار خواهد شد تا دستاوردهای استان های مختلف در عرصه فرهنگ رضوی برای زائران و مجاوران عرض شود و فضای معنوی جامعه بیش از پیش با الهام از آموزه های رضوی تقویت گردد.
سید سعید سرابی در مراسم گرامیداشت حاج حسن صادقی بنیانگذار مدرسه نوین که در سرولایت برگزار شد ، اظهار کرد: این مراسم گرامی داشت مرد بزرگی به نام حسن صادقی است که اقدامات خیرخواهانه بسیار زیادی انجام داده است.
وی ادامه داد: این اقدامات خیرخواهانه در ساحت خدمت به علم فرهنگ و هنر این سرزمین انجام شده است.
سرابی اظهار داشت: نتایج تأثیرگذار فعالیت های فرهنگی و علمی دراز مدت است و ممکن است دریک زمان کوتاه نمایان نشود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان داشت: گام نهادن در عرصه فرهنگ علم و هنر بسیار ارزشمند است و باید از کسانی که دراین عرصه ها گام برمی دارند به صورت ویژه حمایت کرد.
وی با اشاره به این که امروز نتایج تاسیس نخستین مدرسه روستایی کشور در این منطقه به صورت مشهود قابل دیدن است، تصریح کرد: فعالیت های حاج حسن صادقی در شرایط فعلی باعث شده اندیشمندان بسیار زیادی در این منطقه رشد کنند.
سرابی یادآور شد: ماحصل اقدامات فرهنگی بزرگانی همچون حاج حسن صادقی قطعا تا سالهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
ثبت سالروز ورود امام رضا (ع) به نیشابور در تقویم ملی
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از پیگیری ثبت سالروز ورود امام رضا (ع) به نیشابور در تقویم ملی خبر داد.
حجت الاسلام حاج حسن شاهمرادی روز چهارشنبه در یادمان بنیانگذار آموزش و پرورش نوین سرولایت افزود: تصمیم حاج حسن صادقی در سال 1307 منجر به شکوفایی استعدادهای بسیار زیادی در سراسر کشور شد.
وی با اشاره به این که باید از چنین رویکردهایی در سراسر کشور حمایت شود، تصریح کرد: تاسیس مدرسه آن هم در سال های بسیار دور قطعا یکی از موفق ترین فعالیت هایی است که در گذشته صورت گرفته است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: بسیاری از دانش آموزانی که در مدارس ابتدایی مشغول به تحصیل هستند در آینده ای نه چندان دور به افرادی بسیار تاثیر گذار در کشور تبدیل می شوند.
وی با اشاره به این که آموزش و پرورش مهم ترین نقش تربیتی را در جامعه ایفا می کند، تصریح کرد: آموزش و پرورش نقش تاثیرگذار و کلیدی در کاهش و رفع مشکلات جامعه دارد لذا ضروری است در این حوزه برای فراهم سازی زمینه رشد و شکوفایی دانش آموزان سرمایه گذاری شود .
حجت الاسلام شاهمرادی ادامه داد: نباید در آموزش و پرورش به زمان های کوتاه و کنونی نگاه کرد زیرا هریک از این افراد در آینده منشاء خیر و برکات بسیار زیادی می شوند.
بازسازی 21 مدرسه روستایی
وی تصریح کرد: بازسازی 21 مدرسه روستایی در این شهرستان دستاورد دیگری است که باید از آن به نیکی یاد کرد.
افرادی همچون حاج حسن صادقی در سال های بسیار دور بدون هیچ گونه چشم داشتی منشا خیر و برکات بسیار زیادی شده اند.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این مراسم تصریح کرد: سرمایه های اجتماعی نقش بسیار زیادی در توسعه پایدار ایفا می کنند.
ابوالحسن حقیقی خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش مهم ترین نقش را در حوزه توسعه سرمایه های اجتماعی ایفا می کند.
وی یادآور شد: به دلیل تاسیس نخستین مدرسه روستایی کشور در روستای سرولایت در این منطقه لایه های علمی بسیار زیادی نهادینه شده است.
معاون آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود : این مدرسه نقطه عطفی در حوزه آموزش و پرورش کشور به حساب می آید.
حاج حسن صادقی معروف به آقای مدیر بنیانگذار نخستین مدرسه روستایی کشور در سال 1307 است. زمانی که به گفته پروفسور حسین صادقی جراح برجسته قلب و فرزند وی، در شهری همچون یزد هم مدرسه وجود نداشت.
غلامحسین مظفری روز چهارشنبه در یادمان بنیانگذار نخستین مدرسه روستایی کشور حاج حسن صادقی افزود: این بزرگمرد پایه گذار فرهنگ و اعتلای علمی در کشور بوده است.
وی با اشاره به این که فرزند حاج حسن صادقی نیز مایه خیر و برکات بسیار زیاده شده است، تصریح کرد: اگر امروز نیشابور دارای یک تمدن بسیار بزرگ است به وسیله همت بزرگانی همچون حاج حسن صادقی بوده است.
فرماندار نیشابور ادامه داد: میزبانی نیشابور از دانشمندان بزرگ جهان نشان دهنده اهمیت بسیار زیاد این شهر در ایران و جهان است.
مظفری تصریح کرد: هنوز نیازهای بسیار زیادی در روستاهای این استان دیده می شود که باید با همت خیرینی همچون حاج حسین صادقی ادامه پیدا کند.
فرماندار نیشابور گفت: انتخاب نیشابور به عنوان پایتخت کتاب ایران سرآغاز تحولات بسیار زیادی است که قطعا در آینده ای نزدیک نمایان می شود.
وی تصریح کرد: اگر اولین مدرسه دولتی کشور در شهرستان نیشابور تاسیس شده نخستین مدرسه غیر انتفاعی نیز در روستای دیزباید نیشابور تاسیس گشته است.
حاج حسن صادقی معروف به آقای مدیر بنیانگذار نخستین مدرسه روستایی کشور در سال 1307 است.
همایش یادمان نیکنام مرحوم حاج حسن صادقی معروف به مدیر سازنده نخستین دبستان دولتی ایران در شهرچکنه مرکز بخش سرولایت شهرستان نیشابور امروز پانزدهم اردیبهشت ماه برگزار شد./934/101/ب2