فلسفه خادم است و نباید مخدوم شمرده شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا عماد افروغ نویسنده و استاد دانشگاه بعداظهر امروز در نشست خبری سیری در اندیشههای استاد شهید مرتضی مطهری که در سرای اهل قلم در شهر آفتاب برگزار شد با اشاره به اینکه استاد مطهری در زمینه هدف گرفتن ذهن مردم بسیار قوی بود اظهار داشت: ایشان در مساجد کوچک بسیار سخنان سنگینی را مطرح میکرد بدون آنکه به حاضرین و سطح سواد آنها نگاهی کند، زیرا بیشتر شعور مردم را هدف قرار میداد.
وی در ادمه با بیان اینکه فلسفه نباید مخدوم باشد بلکه باید خادم باشد خاطرنشان کرد: فلسفه بیشتر شامل مبحث نظری است اما افرادی همچون استاد مطهری به شکل روانی آن را مطرح میکند که عموم نیز میفهمند، استاد مطهری حتی قرآن را نیز مخدوم نمیداند و معتقد است که قرآن را نیز باید خادم دانست.
افروغ گفت: طرز تفکری که به ما آموختهاند متافیزیکی است که درست نیست بلکه قرآن در این راستا با زبان مخصوص خود بحث نیاز بشر را مطرح میکند، بدین ترتیب شاهدیم ضرورتهای انسان را از او گرفتهاند و گرایش حقیقی انسان را از آن دور کردهاند.
استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در کتاب سیری در اندیشههای مطهری، استاد کمک بسیاری به شناخت نیازهای واقعی بشر میکند یادآور شد: در این کتاب استاد مطهری تمام مکاتب و پایههای آن را به دور هم گرد میآورد و در آن سعی میکند ذات خداوند را خوب معرفی نماید ،پیش بینیهای استاد در این کتاب کاملا بیانگر واقعیات امروز است.
وی در ادامه با بیان اینکه موضوع اخلاق از سیاست جدا نیست افزود: اخلاق جز جدانشدنی از سیاست است و در کتاب استاد مطهری نیز آمده است که اخلاق در سیاست کنار میرود اما از بین نمیرود و فقط جایگزین اخلاق دیگر میشود.
افروغ در پایان گفت: علم بدون عمل از موضوعات مهم دیگر این کتاب است، در اصل علم بدون عمل امکانپذیر نیست چون علم بدون عمل ضمانت اداری ندارد، در این خالت ارادهی عمل از بین رفته و خرف و تظاهر جای عمل را میگیرد چون درآمد بیشتری دارد./816/202/ب3