۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۱
کد خبر: ۴۲۷۲۰۹
استاد حوزه علمیه خراسان:

انفاق علم در راه خدا سبب افزایش علم می شود

استاد حوزه علمیه خراسان با بیان این که انفاق علم در راه خدا سبب افزایش علم می شود، گفت: علم فقط تحصیل و کسب نیست، به ترشحات و لطائف الهی هم هست، باید خود را در مجرای آن قرار دهیم تا انوار الهی بر قلبتان ساطع شود و علومی بر ما مکشوف شود که در کتاب ها وجود ندارد.
ضیایی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن ضیایی، استاد سطح عالی حوزه علمیه خراسان امروز در ادامه مباحث تهذیب نفس یا مدیریت بر خویشتن از کتاب وسایل الشیعه جلد یازدهم، در جمع طلاب مدرسه علمیه مرحوم آیت الله خویی ابراز کرد: علم و یقین میراثی گرانبها است که خیرش علاوه بر عالِم، به دیگران هم می رسد لذا ملکیت انحصاری علم وجود ندارد.

 

وی با بیان این که مالک واقعی خداست و مالک حقیقی به اذن خدا، چهارده معصوم (ع) هستند، افزود: ملکیت ما اعتباری بوده و پس از مرگ ملکیت اعتباری تمام می شود، ملک ورثه است، بنابراین یهود نژادپرست که ادعا می کند علم و تجارت در انحصار اوست و کسی دیگر حقی ندارد، این کلام معصوم (ع) جوابگوی او است.

 

ادب هایِ انسانیِ اسلامی، اسلام ناب محمدی است

حجت الاسلام والمسلمین ضیایی با تأکید بر این که ادب هایِ انسانیِ اسلامی زینت های فاخر و ارزشمندی است که تجدیدشونده اند، اظهار کرد: ادب های انسانی اسلامی از حیث کمیت و کیفیت دارای ارزش افزوده است، نظیر انرژی های پاک آبی، بادی و خورشیدی که تجدیدپذیر بوده و مخرب محیط زیست نیست.

 

استاد سطح عالی حوزه علمیه خراسان تصریح کرد: ادب هایِ انسانیِ اسلامی، اسلام ناب محمدی است و مزین به زیورهای فاخرِ تجدید پذیر و غیر مخرب بوده و به دیگران منتقل می شود.

 

وی فکر خوب متمرکز مستمر را شبیه آیینه صاف دانست و تشریح کرد: با آیینه صاف می توان به خوبی خود را ببینید و کوچک ترین عیب و نقص خود را دیده و زود برطرف کنید.

 

حجت الاسلام والمسلمین ضیایی در ادامه اضافه کرد: فکر خوب متمرکز مستمر سبب می شود نسبت به دیگران هم آیینه صاف(بدون گردوغبار جهل، بدون دوده سوءظن، بدون رطوبت غفلت، بدون بخار سلیقه و بدون هوای منیت) بوده یعنی خوبی های دیگران را بینید و کوچکترین عیب و نقصی را تذکر دهید نه این که مسخره و تحقیر کنید.

 

عمل بد دیگران را با عمل خوب خود اصلاح کنید

استاد سطح عالی حوزه علمیه خراسان به فرمایش امیرمؤمنان(ع) در باب اصلاح رفتار دیگران اشاره و ابراز کرد: «شخص بدکار را با عمل خوبت اصلاح کن»، نه با لفاظی و سخن پراکنی، همچنین گفتار باید نرم و زیبا باشد تا مؤثر شود اگر رفتار بد باشد کار خرابتر می شود.

 

وی با اشاره به این که همه مردم فطرت دارند و با کار خوب فطرتشان بیدار می شود، افزود: باید ابتدا زنگارها را از درون بزدایید، زنگارها با استغفار از بین می رود، پس دیگر نیازی نیست آنان را هل دهید فطرت بیدار شد به مدار ولایت برمی گردد.

 

حجت الاسلام والمسلمین ضیایی «حب نبوت، حب اهل بیت (ع) و قرائت قرآن» را سه خصلت خوب ماندگاری که نسل به نسل منتقل خواهد شد خواند که باید به فرزندان خود بیاموزیم.

 

استاد سطح عالی حوزه علمیه خراسان در باب تشریح قرائت قرآن، ابراز کرد: قرائت قرآن به معنای روخوانی، تندخوانی، آواشناسی، صوت شناسی، حفظ قرآن با آوازه خوانی نیست بلکه خواندن قرآن باید توأم با تدبر و تفکر و همراه با عمل و طبق محکمات قرآن باشد.

 

وی با بیان این که تا زنده اید فرصت را از دست ندهید زیرا با از دست دادن فرصتها، غصه ها به دنبال آن خواهد آمد اظهار کرد: غصه ها (غصه عذاب، تمام شدن بهار عمر و نزدیک شدن مرگ) به دنبال فرصت سوزی خواهد آمد و دائم غصه می خورید زیرا فرصت های طلایی زندگی مثل عافیت، امنیت روانی و قدرت بر انجام کار خوب را از دست داده اید.

 

انفاق علم در راه خدا سبب افزایش فزاینده آن می شود

حجت الاسلام والمسلمین ضیایی انفاق علم در راه خدا را سبب افزایش آن دانست و تصریح کرد: علم فقط تحصیل و کسب نیست، به ترشحات و لطائف الهی هم هست، خود را در مجرای آن قرار دهید انوار الهی بر قلبتان ساطع می شود و علومی بر شما مکشوف خواهد شد که در کتاب ها وجود ندارد و باعث برکت در عمر، رفتار مثبت و ادب های انسانی اسلامی می شود.

 

استاد سطح عالی حوزه علمیه خراسان با تأکید بر این که هر کسی که در رنج کسب و کار، درآمد حلال و تحصیل علم صبر نکند، بایستی بر رنج نداری صبر کند، خاطرنشان کرد: اگر ما به دنبال تحصیل علم و تحقیقات نباشیم گدای غرب و شرق خواهیم شد؛ در اسلام تکدی وجود ندارد، هر کسی در هر حدی که هست باید صبر در انجام وظیفه کند، تنبلی، پرخوابی و پرخوری موجبات غضب الهی را فراهم می کند؛ اگر کار برای رضای خدا باشد محیط کار هم یک محیط مقدس می شود.

 

وی در پایان افزود: انسان باید معین و بازوی دین خدا و ولایت حقه باشد نه مایه ننگ ولایت حقه؛ با تنبلی و فرار از مسؤولیت باعث سرافکندگی معصوم (ع) نباشید، اگر در مدار ولایت و اهل خدمات سازنده باشید زینت ولایت خواهید بود./861/202/ب2

ارسال نظرات