باور اقتصاد مقاومتی باید در کشور نهادینه شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در جلسه شورای اداری استان و قرارگاه اقتصاد مقاومتی آذربایجان شرقی اقتصاد مقاومتی را یک امر اساسی و مطابق با عقل دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی موضوعی لازم و علمی است.
وی بابیان این که تحقق اقتصاد مقاومتی استقلال اقتصادی را به دنبال خواهد داشت، افزود: کشور ما به جهت دارا بودن منابع مختلف باید اقتصاد مقاومتی را به سرمنزل مقصود برساند، باید به آن اعتقاد و ایمان داشته باشیم، اعتقاد قلبی به اقتصاد مقاومتی رفع مشکلات را در پی خواهد داشت.
وزیر کشور با تأکید بر نتیجه رساندن اقتصاد مقاومتی، شرایط کنونی کشور را برای این امر مطلوب دانست و ابراز داشت: اگر در این برهه تاریخی که شرایط مهیا است کاری نکنیم آیندگان ما را نخواهند بخشید، ازاینرو باید اعتقاد و باور به اقتصاد مقاومتی را نهادینه کرد و تنها آن را در اجرای پروژه خلاصه نکرد.
وی با بیان این که در دوران دفاع مقدس نیز این موضوع موردتوجه بود اما هرگز بهصورت ساختاری ماندگار نشد، ابراز داشت: نظام اداری و بروکراسی، اجازه اجرای روان کارها را نمیدهد، کاهش بروکراسی اداری و ایجاد سهولت و روانسازی کارها ضرورت دارد.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه تنها 15 درصد امور نیازمند تصمیمگیری در سطح ملی است، اذعان داشت: کشور با 3 آسیب در حوزه نظام برنامهریزی باکلان نگری بخشی و متمرکز، نظام بودجهریزی مبتنی بر جمعیت و فعالیت و نظام بروکراسی با ساختار تشکیلات اداری معیوب مواجه است.
وی با بیان این که در این نظام اداری کار 10 روز در 100 روز انجام میشود، خاطرنشان کرد: با توجه روند فعلی بیکاری در کشور 3.5 میلیون بیکار تا 20 سال آینده به 16 میلیون خواهد رسید و این امر ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی را نشان میدهد.
وزیر کشور با اشاره به سرعت تغییرات در جهان و افزایش آن، ابراز داشت: اگر بهعنوان یک کشور انقلابی به تغییرات جهانی نرسیم توان رقابت جهانی را نخواهیم داشت و دیگر سخنی برای بیان در جهان نخواهیم داشت، ازاینرو باید به پویایی توجه داشته باشیم.
وی با اشاره به این که نیازمند دستیابی به قدرت رقابت در عرصه صنعت و فنّاوری هستیم، افزود تکروی در قالیبافی به جهت نبود رقیب در این مورد است، ازاینرو باید در زمینهٔ های دیگر چون فناوری نیز فعال عمل کنیم.
رحمانی فضلی با بیان این که محصولات کشاورزی ما قدرت رقابت با محصولات خارجی را ندارند، گفت: باید عملکرد ما بهگونهای باشد که توان پاسخگویی به مطالبات مردم و تغییرات را داشته باشیم و قدرت رقابت را بالا ببریم.
وی مردم را عنصر اصلی اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: دولتها باید موانع را رفع کنند و برای اقتصاد مقاومتی زمینه را هموار کنند، مردم عنصر اصلی اقتصاد مقاومتی هستند و هیچ اقتصاد موفقی در دنیا توسط دولت ایجاد نشده و در اختیار بخش خصوصی و مردم بوده است.
وزیر کشور حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی را کند تفسیر کرد و ابراز داشت: باید روشها و شیوهها را بهمرور تغییر دهیم، زیرا مهم این است که نظام پایکار آمده و پرچم آن را رهبری به دست گرفته است، ضمن اینکه همه قوا فعالشدهاند و مسؤولیت دارند.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب مانیفست اقتصاد مقاومتی را تبیین کردند، گفت: موضوع درونزا بودن اقتصاد از ابتدای انقلاب مطرح بود و باید بهطور حتم بر اساس تئوری اقتصاد مقاومتی درونزا بوده و بروننگر باشد.
وزیر کشور با بیان اینکه ما میتوانیم فناوری، مدیریت و کالاهای سرمایهای را وارد کنیم و در کنار آن به امر صادرات توجه ورزیم، ادامه داد: باید واردات کالاهای مصرفی که تولید داخل دارند، ممنوع شود تا تولیدات داخلی بتوانند خودی نشان دهند.
وی حفظ بازارهای منطقه، اقتصاد دانشبنیان، افزایش کیفیت محصولات داخلی، کاهش قیمت، افزایش بهرهوری، مشارکت مردمی و رضایت همگانی را در خصوص عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی مورداشاره قرارداد و افزود: نخستین خواسته مردم عدالت است، مشکل ما عدم توزیع عادلانه منابع است.
جانشین قرارگاه اقتصاد مقاومتی با اشاره به نقش مؤثر ائمه جمعه در ترویج اقتصاد مقاومتی و توان دعوت مردم به آن، تصریح کرد: باید گفتمان و تبلیغات لازم برای اقتصاد مقاومتی ایجاد شود تا پاشنه آشیل اقتصادی را رفع کنیم و به رشد و رونق اقتصاد و اشتغال برسیم./854/پ202/ج