توسعه کشور در چارچوب اقتصاد مقاومتی تعریف می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور امروز در نشست قرارگاه اقتصاد مقاومتی آذربایجانشرقی که با حضور مدیران دستگاه های دولتی در تبریز همراه بود، اظهار داشت: اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی در سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت قابل اجرا است.
وی با بیان اینکه در قالب برنامه های کوتاه مدت باید واحدهای تولیدی غیر فعال را فعال کنیم، تصریح کرد: بسترهای لازم برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در کوتاه مدت در کشور وجود دارد، البته باید دلایل غیرفعال شدن واحدهای تولیدی شفاف شود تا واحدهای غیر فعالی که شایستگی لازم را دارند، از کمک های لازم برخوردار شوند.
رحمانی فضلی با تأکید بر اینکه نباید واگذاری طرح های نیمه تمام به داستان اصل 44 گرفتار شود، خاطرنشان کرد: بسیاری از طرح های در حال اجرا ابتدا تملک سرمایه ای است اما بعد از بهره برداری، شکل جاری به خود می گیرد، البته این یک آفت و امری هزینه بر است و بر این اساس باید طرح های نیمه تمام به کسانی که کننده کار هستند، واگذار شود.
وی با بیان اینکه همه باید به فکر توسعه کشور در چارچوب اقتصاد مقاومتی باشیم، افزود: بدیهی است که در این مسیر مشکلات و موانع زیادی وجود خواهد داشت و باید با ارایه ساز و کارهای جدی و پیگیری امور، موانع را از سر راه برداشت؛ بر این اساس قرارگاه مرکزی اقتصاد مقاومتی در تهران شکل گرفته است و جلسه های مربوط به بخش های مختلف آن به صورت هفتگی برگزار می شود.
رحمانی فضلی با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی در توسعه جامعه گفت: اقتصاد مقاومتی باید به فرهنگ عمومی و گفتمان غالب جامعه تبدیل و معنای درست آن برای مردم و فعالان اقتصادی تبیین شود. امروز منابع عمومی دولتی پاسخگوی نیازهای کشور نیست و اقتصاد مقاومتی امری حتمی و گریزناپذیر است.
وی اقتصاد مقاومتی را تضمین کننده پیشرفت کشور دانست و تصریح کرد: دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصد مستلزم تلاش همه جانبه برای تحقق برنامه ها و اهداف اقتصاد مقاومتی است. باید مفاهیم اقتصاد مقاومتی را خوب بفهمیم و برای مسؤولان دوره های آموزش توسعه همراه با ارایه مدل های موفق و نظریه های توسعه برگزار شود.
وزیر کشور با اشاره به اینکه دستگاه های دولتی موظف شده اند تا مشکلات موجود بر سر راه تحقق اقتصاد مقاومتی را برطرف کنند، گفت: در مسیر رفع مشکلات و موانع پیش روی اجرای اقتصاد مقاومتی ملاحظه کاری نکنید و ایرادها را به صورت شفاف بیان کنید.
وی با اشاره به ضرورت گزارش دهی همه دستگاه ها از اقدام هایی که در زمینه اقتصاد مقاومتی انجام می دهند، گفت: مسئولان نهادها و دستگاه ها باید با جدیت و آینده نگری کارها را پیگری کنند و گزارش های خود را سر موقع ارایه دهند تا در آینده مجبور به توجیه اقدام های انجام نشده نشوند.
رحمانی فضلی بر ضرورت تبدیل دارایی ها در کشور به سرمایه با رویکرد خلق ثروت به عنوان یکی از مصادیق تحقق اقتصاد مقاومتی تأکید کرد و گفت: همه باید تلاش کنیم تا برنامه های اقتصاد مقاومتی به خوبی اجرا شود و تحقق این امر مستلزم تبدیل به باور کردن فرهنگ اقتصاد مقاومتی در بین آحاد مردم است.
وی بر ضرورت جذب سرایهگذاران خارجی برای نوسازی واحدهای تولیدی و صنعتی کشور تأکید کرد و افزود: احترام گذاشتن به سرمایه گذاران ضرورتی است که گاه مورد غفلت قرار گرفته است، برای رفع مشکلات و موانع تحقق اقتصاد مقاومتی باید برگزاری جلسه های تخصصی و نظام دقیق ارزیابی نهادینه شود./935/پ202/ج