تکیه بر ظرفیتهای داخلی و رونق تولید ملی از پایههای اساسی تحقق اقتصاد مقاومتی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری، عصر امروز در دیدار مدیر، معاونان و جمعی از فعالان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان، ماه مبارک رمضان را ماه عبودیت و بندگی به محضر خدای متعال دانست و گفت: ماه مبارک رمضان فرصت بسیار مغتنم برای تمرین عبودیت و اعتلای انسان در پیشگاه خداوند است که باید از این ظرفیت ارزشمند بیشترین بهره برده شود.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری در ادامه با تقدیر از تلاشها و زحمات مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به ویژه در ورود جدی به مسأله اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: انسان وقتی میشنود در مسأله اقتصاد مقاومتی که در کشور واقعا مظلوم واقع شده است، یک حرکت جدی و قابل توجهی از سوی دستگاههای اجرایی از جمله میراث فرهنگی صورت گرفته است واقعا از صمیم قلب خوشحال میشود.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام حرکت به سمت تولید و اشتغالزایی در مجموعه میراث فرهنگی و صنایع دستی را أمری بسیار ضروری خواند و افزود: تکیه بر ظرفیتهای داخلی و رونق تولید داخلی از پایههای اساسی تحقق اقتصاد مقاومتی است که میراث فرهنگی و گردشگری می تواند با یک برنامهریزی دقیق، زمینه را برای تولید صنایعدستی و اشتغال آفرینی در جامعه فراهم کند.
امام جمعه شهرکرد با تأکید بر این که اقدامات و فعالیتهای دستگاهها باید در کف جامعه محسوس و ملموس باشد، تصریح کرد: متأسفانه در سطح کلان کشور گرفتار ارائه گزارشها و آمارهایی سطحی و شعاری هستیم و کمتر آثار و خروجی کارها و اقدامات در عرصه و کف جامعه مشاهده میشود که امیدوار هستیم با تلاش و جدیت بیشتر دستگاههای اجرایی، شاهد آثار بیشتر کارها در جامعه باشیم.
این مقام مسؤول تأکید کرد: به یقین ورود جدی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در عرصههای تولید صنایع دستی، اشتغالزایی و بهادادن به ظرفیتهای داخلی و کمک و پشتیبانی از تولیدکنندگان داخلی ورود مبارک و اقدام ارزشمندی است که در تحقق اقتصاد مقاومتی بسیار مؤثر و نقش آفرین خواهد بود.
وی، راه برون رفتن کشور از مشکلات را ورود عملی در کارها پیدا کردن، سهیم شدن در رفع مشکلات و صرفاً به یک مطالبهگر تبدیل نشدن دانست و تصریح کرد: این که میراث فرهنگی به دور از حرف و شعارزدگی در عرصه عمل وارد شود و امکانات و تسهیلات را در اختیار تولید کنندگان و جویندگان کار قرار بدهند و کارها را با تعامل و همراهی یکدیگر انجام شود، به یقین در رفع مشکلات مؤثر خواهد بود و آثار آن در جامعه به عینه دیده خواهد شد.
رییس شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: اگر کارها و اقدامات تنها در جلسات و آمارها خلاصه شود و در عرصه عمل و کف جامعه هیچ چیز مشاهده نشود، به یقین کاری از پیش نخواهد رفت و هیچ مشکل و کاستی در جامعه رفع نخواهد شد.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری افزود: بنده از همان روزهای نخست که مسأله اقتصاد مقاومتی و تشکیل یک قرارگاه فرماندهی اقتصادی مقاومتی در دولت مطرح شد، بارها به مسؤولانی که از کشور به استان سفر کردند و مسؤولان استانی این مسأله را تذکر دادهام که «مبادا دولت هم مثل دیگر مطالبهکنندگان در جامعه به یک مطالبهگر اقتصاد مقاومتی تبدیل شود» و اقتصاد مقاومتی در عرصه عمل بروز و ظهور نداشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام تصریح کرد: مطالبه کننده در کشور کم نیست و همه مطالبه میکنند اما مشکل ما در مسأله اقتصاد مقامتی آن است که مجری و آن کسی که باید در میدان عمل وارد شود و اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کند، در میدان عمل وارد نشده و اقتصاد مقاومتی بر زمین مانده است.
امام جمعه شهرکرد با تأکید بر این که گام نخست برای تحقق اقتصاد مقاومتی را باید دولتمردان بردارند، تصریح کرد: به یقیین تحقق اقتصاد مقاومتی یک أمر همگانی است و همه آحاد جامعه، قوا و مسؤولان باید در این جهت نقش آفرین باشند اما فرماندهی و قرارگاه این امر مهم باید در دولت و از سوی دولتمردان شکل بگیرد و طبعا دولت اگر بخواهد فرماندهی کند و قرارگاه شکل بدهد، باید یک قرارگاه عملیاتی به دور از شعار، حرف و مطالبهگری شکل بدهد تا شاهد عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی در جامعه باشیم.
رییس استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری در ادامه ظرفیتهای صنایع دستی استان را فراوان و بسیار بالا اما در عین حال مظلوم خواند و تأکید کرد: اعتقاد بنده این است که اگر در استان بر روی صنایع دستی به صورت ویژه کار کنیم به یقین استان می تواند به استان های همجوار تنه بزند و از آنها پیشی بگیرد.
این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: شاید برخیها تحقق این مهم را به خاطر پیشرفتها و سابقه بالای استانهای همجوار در تولید صنایع دستی ناممکن بدانند اما بدانید اگر با عزم و اراده جدی در این عرصه وارد شویم و همه امکانات و ظرفیتهای در این جهت به کار گرفته شود، این أمر شدنی است.
در ابتدای این دیدار نیز علی عسگری مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری، راهاندازی کارگاه تولید نمد در بهرامآباد، تبدیل حمام قدیمی باباحیدر به سفرهخانه سنتی و ایجاد مجتمع خاتم در روستای شیخشبان را سه پروژه مهم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی برشمرد.
وی گفت: در سال گذشته یک میلیون دلار صادرات صنایع دستی به کشورهای حوزه خلیج فارس، آلمان، آمریکا و کانادا انجام شده که 145هزار دلار آن مربوط به صادارت نمد بوده است.
عسگری خاطرنشان کرد: سال گذشته 25 میلیارد ریال تسهیلات با بهره کم به صنعتگران استان پرداخت شد که در این حوزه زمینه اشتغال 480 نفر فراهم گردید./9457/202/ب2