دقت شیخ عباس قمی در نقل روایت ستودنی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام رضا افاضاتی، مدیر حوزه علمیه امام مهدی (ع) کرمان، امروز ظهر در مسجد امام حسین(ع) کرمان، با اشاره به عوامل نابودی دل و قلب، گفت: براساس آیات قرآن برخی از افراد چشم دارند، لکن نمی بینند و یا گوش دارند؛ ولی نمی شنوند، قلب دارند؛ اما درک و فهم ندارند.
استاد حوزه علمیه کرمان افزود: این افراد قلب و دل آن ها مرده است و کسانی هستند که بینش فهم حقیقت را ندارند و چشم و گوش دل آن ها برای درک و پذیرش حقیقت ناتوان است.
حجت الاسلام افاضاتی با بیان اینکه ابزار درک حقیقت دل و قلب بیدار است، گفت: همان طور که انسان به دنبال حفظ گوش، چشم، دست و پای خود است تا در حیات مادی دچار اختلال و ناتوانی نشود، به همین شکل باید مواظب قلب و دل خود باشد تا بتواند حیات معنوی و دینی خود را حفظ کند و به حیات روحانی خود ادامه دهد.
این استاد حوزه علمیه تاکید کرد: بر اساس متون روایی هنگامی که قلب و روح انسان بمیرد، در واقع در زمره مردگان است و به دائره حیوانات داخل شده است.
این محقق علوم دینی اظهار داشت: یکی از مهم ترین ثمرات مجالس مذهبی و ذکر ائمه اطهار(ع)این است که قلوب را احیا می کند و حیات دوباره ای به قلب و جان انسان می دهند.
این کارشناس مسایل دینی با اشاره به عوامل نابودکننده بصیرت و بینش، افزود: اولین عامل نابود کننده قلب و روح هوای نفس است.
وی تاکید کرد: هوای نفس مهر کج فهمی و عدم درک حقیقت را بر گوش، قلب، چشم و بصر انسان می زند و راه درک حق را برای انسان مسدود می کند.
این کارشناس مسایل دینی گفت: وقتی قلب تعطیل شد، در واقع ابزار خداشناسی نیز تعطیل می شود و بنابراین در این هنگام دیگر راهی برای شناخت و بصیرت باقی نمی ماند.
حجت الاسلام افاضاتی به بیان عوامل احیاء قلب و روح پرداخت و گفت: پس از کنترل هوای نفس، قرآن دومین راه زنده کردن دل ها است؛ در واقع معارف قرآنی و طلب نصیحت طلبی از این کتاب مقدس انسان را بیدار می کند و به انسان درک و شناخت واقع را می دهد.
این کارشناس رسانه ملی ادامه داد: ترک حب دنیا سومین عامل احیاء قلوب است؛ به عبارت دیگر انسان باید قبل از آنکه دنیا او را فرا بگیرد، خود را از حب دنیا خلاص کند تا مهر جهل و نادانی بر قلب انسان نخورد.
این استاد سطح عالی حوزه علمیه به یکی از سنت های اهل سنت در بیان احادیث اشاره داشت و گفت: یکی از سنت های پسندیده اهل سنت عادت آن ها بر بیان کامل احادیث و خواندن کامل متن روایت است؛ در واقع کناره گیری از عین متن حدیث و اکتفا به بیان مضامین، سبب بی نصیبی انسان از لطافت کلام بزرگان دین به ویژه ائمه اطهار(ع)است.
حجت الاسلام افاضاتی به بیان ویژگی های اهل دنیا پرداخت و گفت: دنیا انسان را به مانند باد به هر طرف تمایل می دهد و در واقع حقیقتی برای انسان ایجاد نمی کند و همواره او را به این سمت و آن سمت تمایل می دهد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: لازم است انسان های مومن متدین عیار دنیا دوستی خود را آزمایش کنند؛ در واقع قرآن کریم برای این کار سفارش هایی کرده است و به انسان ها دستور می دهد که همواره از آنچه که دوست دارید، به فقرا عطا کنید.
وی در خلال بیانات خود به ویژگی های شیخ عباس قمی(ع) اشاره کرد و گفت: مرحوم شیخ عباس قمی در نقل روایت همواره دقت به خرج می دادند و انسان دقیقی در نقل روایت بودند.
این کارشناس مسایل دینی به سومین عامل بصیرت و حیات روحانی اشاره داشت و گفت: نماز نوشداروی حیات قلبی است؛ بنابراین کسب حلالی که انسان را از نماز غافل کند و او را از فیض این فریضه الهی محروم کند، ضلالتی بیش نخواهد بود.
وی تصریح کرد: انسان باید به گونه ای برنامه ریزی کند که شاداب ترین و سرحال ترین حالتهایش را به نماز اختصاص دهد و در واقع نماز بی حال و خالی از حضور قلب سبب حیات روحانی نخواهد بود.
حجت الاسلام افاضاتی بیان کرد: براساس روایات ائمه اطهار(ع) نماز کسل و بی روح نشانه منافقان است.
این استاد حوزه علمیه به آثار عبادت همراه با حضور قلب اشاره داشت و گفت: عبادت سبب احیاء دل های مرده و حیات روحانی می شود.
این کارشناس مسایل دینی به عوامل قساوت قلب اشاره کرد و گفت: بنابه تصریح روایات نگاه به شخص بخیل، انسان احمق و نادان، کلام بیهوده و زیاد حرف زدن سبب قساوت قلب و خشک شدن دیده خواهد شد.
حجت الاسلام افاضاتی در پایان گفت: بنابه تصریح روایات دور ترین قلب به خداوند، قلب انسان های قسی است./9701/201/ب3