مبارزه با هوای نفس راه رسیدن به راحتی نسبی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، برنامه حقیقت بندگی هر شب در ماه مبارک رمضان از رادیو معارف با موضوع توصیه های عرفانی از آیت الله آقا مجتبی تهرانی(ره) درباره دعا و نیایش و آثار معنوی آن پخش می شود که گزیده مباحث آن برای علاقه مندان منتشر می شود.
لذت های دنیایی زود گذر و محدود است؛ آسایش حقیقی و مطلق در این دنیا وجود ندارد و فقط نزد لقاء الله است؛ کسانی که در دنیا به دنبال غنا و لذت های دنیایی هستند، با هدف آسایش در دنیا به سمت این چیزها می روند؛ این در حالی است که نمی دانند که آسایش مطلق در این دنیا وجود ندارد.
این یک شیوه استدلالی از سوی معصومین(ع) است که می فرمایند که اگر کسی به دنبال آسایش مطلق است، به آن دست پیدا نمی کند؛ چرا که دنیا محدود است و آسایش نامحدود اصلا در دنیایی محدود امکان ندارد که فرض شود.
تنها جایی که غم در آن نیست، بهشت است؛ در این دنیا راحتی نسبی وجود دارد و باید به دنبال آسایش نسبی بود؛ راحتی نسبی به مقداری از آسایش گفته می شود که گرفتاری های دنیایی مانعی بر سر راه دست یابی به مطلق نشود.
انسان باید دعا کند که گرفتاری هایش رفع شود تا مانع و ضربه دینی به وی وارد نشود؛ بسیاری از گرفتاری ها از بی دینی به انسان وارد می شود؛ منشأ ناراحتی های مادی درونی است و آن به این بستگی دارد که هر چه تعلقات خود را به مسائل مادی کمتر کند، گرفتاری هایش کمتر می شود.
راه رسیدن به راحتی نسبی در روایات، مبارزه با هوای نفس است؛ اگر می خواهیم ریشه ناراحتی های مادی و دنیایی را بخشکانیم، این کار بنده و شما نیست؛ فقط می توانیم آن را کمتر و تضعیف کنیم؛ عدم دلبستگی به مادیات، بهترین راه تضعیف کردن ناراحتی های دنیایی است.
اولیای خدا ریشه های علایق دنیایی را خشکانده اند؛ امام علی(ع) بیان می کند که اگر کودک شیرخوار با سینه مادر انس دارد، من با مرگ انس بیشتری دارم؛ از همین جهت است که اولیایی الهی در صحنه عاشورا اظهار کردند که شهادت برای ما از عسل شیرین تر است؛ شهدا به کلی از مادیات دل کنده اند./840/پ202/ی