ضرورت توجه به ابعاد کرامت انسانی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در همدان، حجت الاسلام علیرضا منصوری استاد حوزه علمیه قم، شب گذشته در سخنرانی در مدرسه علمیه آیت الله آخوند همدانی با تبیین ابعاد کرامت انسانی، گفت: کرامت انسانی دارای پنج بعد است، نخستین بعد آن نحوه خلقت انسان است و خداوند در قرآن کریم می فرماید ما انسان را در بهترین تقویم زمانی و مکانی آفریدیم.
وی ادامه داد: بعد هدایتی انسان دومین بعد کرامت انسان است که خداوند بعد از خلقت انسان او را مورد هدایت قرار داد، سومین بعد از ابعاد کرامت انسان، بعد علمی انسان است،همچنان که خداوند در قرآن کریم ودر سوره علق می فرماید، ما به انسان آموختیم چیزی را که نمی دانست.
حجت الاسلام منصوری اظهار داشت: ابعاد دیگر کرامت انسان، بعد اطاعت و بعد عبادت انسان است، خداوند در قبال این پنج بعد، دو بعد از انسان خواسته است، کار نیکو و کار با کیفیت، کمیت کار نزد خداوند ارزشی ندارد و مورد قبول نیست.
وی بعد دیگری را برای کرامت انسان معرفی کرد و گفت: کرامت انسانی بعد دیگری نیز دارد و خلعت و خلافت بعد دیگر است که همان امامت و ولایت است و کرامت انسان در گرو پیروی از آن است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به حدیثی از امام حسن مجتبی(ع) گفت: حدیثی از امام حسن مجتبی(ع) در ذیل آیه شهر رمضان نقل شده است که فرمودند، نحن الناس و شیعتنا اشبه الناس، حال باید دید ما چگونه باید این شباهت را به دست آوریم و آن را حفظ کنیم و وجه شبه چه خواهد بود.
وی اظهار داشت: تمام ایمه روایاتی که در این مورد نقل کرده اند برگرفته از نامه 45 از نهج البلاغه است، که می فرماید اگر شیعیان قرار است این شباهت را حفظ کنند، لازم است چهار عنصر را داشته باشد و در چهار بعد حرکت کند.
حجت الاسلام منصوری در ادامه گفت: حضرت امیر(ع) در این نامه می فرمایند، یقینا برای هر مامومی امامی لازم است و باید از امامی پیروی کند، هدایت الهی از آن ماست و شعیان پیرو ما هستند.
وی افزود: طبق فرمایش حضرت امیر(ع) در این نامه از نهج البلاغه شعیان برای گسترش عدالت اجتماعی باید در این چهار بعد حرکت کنید، یعنی باید از نظر فکری و اعتقادی به این چهار بعد قایل باشیم.
حجت الاسام منصوری در پایان گفت: این چهار بعد شامل اجتهاد در اطاعت و عبادت، عفت و سداد است و قول سدید قولی است که به حق و برای حق گفته می شود، ما اگر بخواهیم پیرو امام زمان باشیم باید این چهار عنصر را در خود ایجاد کنیم و در جامعه بسط دهیم./202/979/ب1