۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۰۳:۴۴
کد خبر: ۴۳۴۳۶۰
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی:

لازمه درک شب قدر، شناخت مقام ولایت حضرت فاطمه است

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با بیان این که حقیقت شب قدر حقیقت محمدیه فاطمیه است، گفت: شناخت شب قدر موکول به معرفت به مقام حضرت فاطمه(س) آن هم معرفت به حق است زیرا تلاش های حضرت صدیقه طاهره(س) جایگاه رسالت پیامبر(ص) و ولایت حضرت علی(ع) را حفظ کرد.
مراسم احياي شب نوزدهم ماه مبارک رمضان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی در مراسم احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) با بیان این که شب قدر، شب رحمت، برکت و مغفرت و از هزار ماه برتر است، اظهار کرد: حقیقت شب قدر حقیقت محمدیه فاطمیه است، آنچه در شب قدر واقع می شود، نزول قرآن کریم بر قلب نبی مکرم حضرت محمد مصطفی(ص) است.

 

حقیقت شب قدر

وی با این که در واقع امشب شبِ قرآن ناطق و قرآن صامت است، تصریح کرد: در روایت فرات کوفی، شناخت شب قدر موکول به معرفت به مقام حضرت فاطمه(س) آن هم معرفت به حق است، مقام ولایتی که در خدمت به حضرت ثامن الحجج(ع) عرضه می داریم «سلام برتو آقایی که وارث فاطمه اطهری، او دارای مقام ولایت است».

 

عضو هیأت رییسه مجلس خبرگان رهبری افزود: معرفت شناشنامه ای مقدمه شناخت نسبت به ولایت حضرت زهرای اطهر است؛ آن چه که رسالت رسول و ولی را حفظ کرد که اگر تلاش صدیقه طاهره(س) نبود از رسالت پیامبر و ولایت ولی هم خبری نبود اما تلاش های ایشان حفظ این جایگاه را رقم زد.

 

وی با اشاره به آیه شریفه «تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ» مطرح کرد: نزول ملائکه و روح که در شب قدر انجام می شود، آن هم ملائکه اعظم پروردگار امروز فرودگاهش کجاست فرودگاهی که دیروز بر آستان قدس نبوی بود بدون تردید امروز بر آستان مقدس مهدوی است.

 

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با طرح این سؤال که آیا برای همه امشب از هزار ماه برتر است، عنوان کرد: کسی که به حقیقت امشب برسد و آن را درک کند، ره صدساله را یک شبه طی کند، کسی که بتواند درک شب قدر کند، یک شب با ولایت علوی و فاطمی زندگی کردن برای او بهتر از هزار ماه با حکومت اموی و عباسی زندگی کردن است.

 

وی تصریح کرد: راه درک شب قدر برای سالک الی الله این است که با تفکر و اندیشه بداند جایگاه خود و مقام ربّ کجاست، من مجموعه ای از همه ضعف ها و کاستی ها اما تو ای پروردگار! همه چیز در عالم هستی در دستت است، اراده تو بر همه ذرات هستی تعلق گرفته است.

 

درک صاحب شبِ قدر

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به این مطلب که امشب واسطه فیض بین خالق و مخلوق وجود نازنین حضرت بقیة الله است، ادامه داد: درک امشب بدون درک صاحبش ممکن نیست، صاحب امشب وجود مقدس حضرت مهدی(عج) است بدانیم پرونده اعمال ما برای نوشتن امشب محضر حضرتش تقدیم می شود و شب بیست و یکم برای تصویب و شب بیست و سوم شبِ نهایی شدن است.

 

وی با بیان این که امشب می تواند زمان یا مرحله ای برای تصمیم گیری انسانِ سالک باشد، متذکر شد: اگر قرار نبود ما در سرنوشتمان نقش داشته باشیم دعوت نمی شدیم که زیرسایه قرآن و اهل بیت(ع) خدا را بخوانیم؛ این که به درِ خانه خدا برای تضرع و زاری دعوت شده ایم تا خود را در جایگاه ضعف و او را درجایگاه قوت و قدرت ببینیم بیانگر این است که ما در سرنوشتمان نقش داریم.

 

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی خاطرنشان کرد: ما می توانیم با اراده و یک تصمیم سرنوشت یک سال یا یک عمر خود را رقم بزنیم، امشب خدا را هم برای طلب مغفرت و آمرزش گناهمان هم برای آنچه قرار است شکل بگیرد می خوانیم، امشب شبِ تصمیم برای همه کسانی است که در سایه قرآن نام اولیای حق را زمزمه می کنند.

 

استغفار مقام علیین است

وی با بیان این که از جمله اذکار امشب استغفار است، ابراز کرد: بنده در جایگاه بندگی کژی و کاستی های خود را ببیند و خدا را بخواند، خداوند هم بخشش او را وعده داده است.

 

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان تأکید کرد: کسی حق ندارد امشب نسبت به خدای متعال سوء ظن داشته باشد، سوءظن به اشخاص معمولی گناه است و سوء ظن به خدای متعال، اظهار جملاتی از قیبل «خداوند مگر ما را می بخشد» یا «آب که از سرگذشت چه یک وجب چه صد وجب» نادرست است بلکه سخن درست آن است که بگوییم «ماهی را هر موقع از آب بگیری، تازه است».

 

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی تبیین کرد: منظور این است که انسان هر وقت دچار تحول و قرب الی الله شود، توبه کند زیرا «اِنّ الله یحبُ التّوابین» خداوند توبه توبه کنندگان کنندگان را دوست دارد.

 

وی افزود: نخستین گام برای فرد سالک توبه است با همه احوالی که یک عبد دارد، به بیان مولای متقیان حضرت علی(ع) همانا استغفار مقام علیین است که شش شرط دارد که دو شرط آن ارکان، دو شرط قبولی استغفار، دو شرط هم مربوط به کمال است.

 

ارکان استغفار

تولیت آستان قدس رضوی عنوان کرد: استغفار بر دو پایه استوار است اول پشیمانی جدی و نادم بودن؛ این که انسان آنچه از نکبت و بدی بر او گذشته پشیمان باشد، مانند کسی که سرمایه اش را از دست داده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی ابراز کرد: معصیت و گناه، لذت موقت و نکبت ماندگار دارد برخلاف ثواب، خداخواهی، دعا و نجوای شبانه با حضرت حق که زحمت موقت اما لذت ماندگار دارد، ممکن است جسم و تن خسته شود اما روح ملکوتی، روحانی و نورانی پیدا می کند.

 

وی با اشاره به این که ماه رمضان تمرین بندگی و خودسازی است، عنوان کرد: دومین رکن استغفار عزم است که آدمی تصمیم بگیرد سراغ گناه و کژی نرود، نیاز نیست نزد اطرافیان اعتراف به گناه کنید و خود را بشکنید بلکه در خلوت و نجوا با خدای خود که می داند و عالمِ به سرّ و ظاهر است، اغراق به گناه برای طلب عفو و پاک شدن کنید.

 

شروط قبولی استغفار

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که شروط قبولی استغفار ادای حق الله و حق الناس است، مطرح کرد: آن چه از حق خدای خود ضایع کردید از قبیل نماز و روه هایی که مورد غفلت واقع شده است، قضایش به جا آورده شود، حق الناس هم آنقدر مهم است که حتی اگر شهید حقی از مردم برگردنش باشد بویی از بهشت نمی برد.

 

وی افزود: گوشتی را که به واسطه لذت های حرام بر بدن او روییده شده به واسطه عبادت و بندگی آب کنی تا پوست به استخوان چسبیده و گوشت تازه بین آن‌ها روییده شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی خاطرنشان کرد: ثواب کارهای نیک هزار برابر می شود،  فردی که برای آخرت تلاش کند خداوند به لطف و کرمش او را می بخشد.

 

وی افزود: ما نسبت به کارهای دنیایی به طور ظاهری آگاهی داریم و از نتایج و عواقب اعمال چون سرنوشت ازدواج، عاقب معاملات و امثال آن خبری نداریم که خداوند وعده داده است به من تکیه کنید تا از شما دستگیری کنم.

 

تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: خدای متعال وعده دستگیری از بندگان را مشروط به تکیه به او داده است البته نه همه افراد، خداوند به موجب هدایت تشریعی دین را برای هدایت فرستاد، کسی که پیام الهی را لبیک گفت و در مسیر حق آمد به طور خاص دستش را می گیرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی متذکر شد: از بین اعمال رمضان، قران کریم، مناجات و نجوای سحرگاهی افضل آن حق نفسی است که انسان حدود الهی را حفظ کند و آن را نشکند./201/1308/ب1

ارسال نظرات