درک شب قدر با حب اهل بیت حاصل میشود
حجتالاسلام حسین مرادی دولتآبادی، مدیرکل فرهنگی جامعة المصطفی العالمیه، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان این که شب قدر از با فضیلتترین شبهایی است که مقدرات انسان در آن رقم میخورد؛ اظهار داشت: انسان در این شب با توجه به ظرفیت و قابلیتی که در خود ایجاد میکند فیوضاتی را دریافت میکند.
وی با اشاره به این که شب قدر از هزار ماه با فضیلتتر است، افزود: همه افراد نمیتوانند واقعیت وجودی و کنه ذات شب قدر را درک کنند؛ قران میفرماید«و ما ادراک ما لیلة القدر» و به وسیله این جمله ارزش شب قدر را به انسان میفهماند.
حجتالاسلام مرادی دولتآبادی با بیان این که نزول دفعی قرآن در شب قدر بوده است، خاطرنشان کرد: در این شب ملائکه و روح بر وجود امام عصر(عج) نازل میشود و انسانها تا طلوع فجر در سلام و مغفرت هستند و اگر انسان بتواند ظرفیت وجودی خود را بالا ببرد میتواند از منبع فیض الهی بهرهمند شود.
وی با بیان این که درک شب قدر نیازمند زمینهسازی و خودسازی انسان در طول سال است، گفت: ریا، دورویی، کینه و رذائل اخلاقی مانع درک شب قدر میشود و انسان باید اینها را در خود بخشکاند تا بتواند به خوبی از این فرصت معنوی استفاده کند.
مدیرکل فرهنگی جامعه المصطفی با بیان این که شب قدر شبی است که انسان میتواند با نیایش در پیشگاه الهی بیمه شود، ابراز داشت: دو رکعت نماز شب قدر که در هر رکعت یک حمد و 7 بار سوره توحید و بعد از نماز هم هفتاد مرتبه «استغفروا الله ربی و اتوب الیه» دارد در روایت است که از جای خود بلند نمیشود مگر این که تمام گناهان او بخشیده میشود.
وی با بیان این که هر کدام از اعمال شب قدر میتواند انسان را در سیر به کمال رسیدن کمک کند، افزود: هر چه ارادت و تولای انسان به وجود اهلبیت(ع) بیشتر باشد بهره بیشتری خواهد برد و در روایت آمده است که هر که قدر حضرت فاطمه زهرا(س) را بفهمد میتواند شب قدر را درک کند.
حجتالاسلام مرادی دولتآبادی با اشاره به این که از روایات فهمیده میشود که اصلیترین شب قدر شب بیست و سوم ماه رمضان است، خاطرنشان کرد: شب قدر بستر مناسبی است که انسان بتواند راه صد ساله را یک شبه طی کند و هر چه انسان به اهلبیت(ع) بیشتر توسل کند تأثیر بهتری در سرنوشت انسان خواهد داشت./843/ت302/ی