۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۱
کد خبر: ۴۳۶۰۳۴
ریيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان:

هنر رسانه در سازماندهي خبراست/ رسانه ها بايد يك گام جلوتر از مردم و جامعه حركت كنند

ریيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان، گفت: هنر اصحاب رسانه در سازماندهي خبراست تا در چنين مواقعي مسائل بزرگنمايي و يا كوچك نمايي نشود، چرا كه فضاي مجازي مردم را تبديل خبرنگار و خبرساز كرده است و امروزه هركدام از افراد جامعه يك رسانه محسوب مي شوند.
نخستين نشست كميته فرهنگ و هنر و رسانه كاشان

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا دركاشان، مصطفي جوادي مقدم، پيش از ظهر امروز در نخستين نشست كميته فرهنگ و هنر و رسانه‹‹ زير مجموعه كارگروه تخصصي فرهنگي اجتماعي كاشان›› در سالن نشست هاي اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان، گفت: رسانه در زمينه آسيب شناسي بايد پيشرو باشد اما نه تنها پيشرو نبوده بلكه يا همزمان با مردم حركت كرده و يا در برخي مواقع حتي عقب تر از مردم حركت كرده است كه اين خود آسيب بزرگي براي رسانه است.

 

وي افزود: كاررسانه رصد كردن رخدادهاي جامعه  و آسيب شناسي است، اما برخي از مسائلي كه در شهرستان رخ داده است يا تبديل به يك آسيب رسانه اي شده است و يا خيلي از اين معضلات و مشكلات پيش آمده به دليل عدم اطلاع رساني از سوي اصحاب رسانه بود.

 

جوادي، يادآور شد: در بحث حضور سينماي تجربه در شهرستان اطلاع رساني درستي انجام نشد و هر شخصي به خودش اجازه داد تا اين اتفاق را تجزيه و تحليل كند تا بين بازار شايعه داغ شود.

 

به گفته وي، هنر اصحاب رسانه در سازماندهي خبراست تا در چنين مواقعي مسائل بزرگنمايي و يا كوچك نمايي نشود، چرا كه فضاي مجازي مردم را تبديل خبرنگار و خبرساز كرده است و امروزه هركدام از افراد جامعه يك رسانه محسوب مي شوند.

 

رسانه ها بايد يك گام جلوتر از مردم و جامعه حركت كنند

ریيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كاشان برتوجه به رسالت خبرنگار، اصحاب رسانه و متوليان امور فرهنگي تأكيد كرد و افزود: در چنين برهه اي از زمان كه هر فردي برداشت هاي شخصي از اتفاقات و رخدادها دارد، رسانه ها بايد يك گام جلوتر از مردم و جامعه حركت كنند.

 

به گفته وي، با يك رصد كوچك اجتماعي در آسيب شناسي ها مي توان آسيب هاي متعدد اجتماعي را شناسايي كند.

 

جوادي با اشاره به اينكه بيش از90 درصد از آسيب هاي اجتماعي در جامعه شناسايي شده است، از فضاي مجازي به عنوان يكي از اين آسيب ها نام برد وگفت: بايد ديد رسانه ها و هنرمندان چه اقدام عملي براي آسيب فضاي مجازي انجام داده اند.

 

ریيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي يادآور شد: امروز در فضاي مجازي افرادي كه هيچ محل اي از اعراب ندارند، اقدام به راه اندازي كانال تلگرامي در فضاي مجازي كرده كه با مشاهده مخاطبان اين كانال ها مي توان به ماهيت آنها پي برد.

 

جوادي، افزود: جذب مخاطبان از همه اقشار جامعه و همه گروه هاي سني اعم از مرد و زن، پسر و دختر و پير و جوان در كانال هاي تلگرامي فضاي مجازي، هرچند در ادامه باعث ريزش مخاطبان متعهد مي شود، اما تثبيت برخي ديگر از مخاطبان باعث معضلات و مشكلات بعدي مي شود.

 

به گفته وي، رسانه و هنر براي معضلات و مشكلات درحوزه فضاي مجازي اطلاع رساني مناسب و هشدارهاي به موقع انجام نداده و  در برخي از مواقع اين دو حوزه  حتي پا به پاي فعالان فضاي مجازي فعاليت كرده است.

 

شهرستان كاشان در فضاي مجازي آسيب پذيراست

ریيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه نسبت به وضعيت فضاي مجازي و خطرات پيش روي آن هشدار داد و خاطرنشان كرد: شهرستان كاشان به دليل برخورداري از پهناي باند اينترنت و امكانات و تجهيزات، در مقايسه با برخي از استان هاي كشور كه از داشتن اين امكانات به دلايل مختلف محروم هستند به شدت آسيب پذيرتر است.

 

وي، ادامه داد: ما عادت كرده ايم منتظر بمانيم تا يك معضل اجتماعي بروز و ظهوركند تا بعد براي آن نسخه شفا بخش ارائه كنيم كه آن موقع، نسخه شفا بخش تأثيرگذار نخواهد بود و اين معضل قربانيان زيادي را گرفته خواهد بود.

 

به گفته وي، ماهواره بعد از اينكه آسيب رساني و قربانيان زيادي گرفت، تازه به فكر اقدامات پيشگيرانه افتاديم و امروز نيز كه فضاي مجازي قربانيان زيادي گرفته است، هنوز اقدامات پيشگيرانه اي انجام نشده است.

 

جوادي، رصد اتفاقات و معضلاتي كه در آينده مي تواند دامنگير جامعه شود را از يكي از وظايف كميته فرهنگ و هنر و رسانه دانست و متذكر شد: مشكل بعدي ما تلويزيون هاي هوشمند اسمارت يا توانمندي پخش فيلم هاي سفارشي است و خارج شدن ماهواره از گردونه رسانه است.

 

وي بر واكسينه كردن جامعه در مقابل تهديدهايي كه در آينده دامنگير جامعه خواهد شد تأكيد كرد و گفت: امروز هرچند اينترنت و ماهواره در ايران تا حدودي تحت كنترل است، اما آگاه سازي مردم نسبت به معضلات و مشكلات پيش رو، از اهميت بالايي برخورداراست.

 

فضاي مجازي هنوز نتوانسته تأثير مخرب در جامعه داشته باشد

به گفته وي، فضاي مجازي هنوز نتوانسته تأثير مخرب خود را در جامعه داشته باشد اما مي توانيم با اطلاع رساني از خطرات پيش رو با استفاده از افراد كارشناس درهمه حوزه هاي فرهنگي، ديني و اجتماعي و عمراني اقدامات پيشگيرانه اي را انجام داد.

 

وي، لزوم اعتماد به سازمان هاي مردم نهاد براي ورود به اين عرصه را مهم قلمداد كرد و افزود: بايد از ظرفيت هاي سازمان هاي مردم نهاد شهرستان كاشان در حوزه هاي مختلف استفاده كرد.

 

جوادي در ادامه يادآور شد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي با مصوبه شوراي فرهنگ عمومي شهرستان كاشان، اقدام به تأسيس شوراي فضاي مجازي كاشان كرد و اعضاي حقيقي و حقوقي شوراي فضاي مجازي كاشان به آيت الله نمازي رئيس شوراي فرهنگ عمومي كاشان پيشنهاد و مصوب شد.

 

لازم به ذكر است: خبرنگار خبرگزاري رسا دركاشان، يكي از 18 عضو كميته فرهنگ و هنر و رسانه ‹‹ زير مجموعه كارگروه تخصصي فرهنگي اجتماعي كاشان›› است./1307/202/ب3

ارسال نظرات