۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۴
کد خبر: ۴۳۶۱۳۱
حجت الاسلام و المسلمین حاج ابوالقاسم:

علوم انسانی غربی انسان را به ورطه سقوط می‌کشاند

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری، رسالت علوم انسانی غربی را تنزل مقام انسان به حیوان عنوان کرد و گفت: علوم انسانی غربی مستلزم حیوان انگاشتن انسان، عدم مسؤولیت‌پذیری او در مقابل خدا و نداشتن نگاه معنوی است.
حجت الاسلام حاج ابوالقاسم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم عصر امروز در مراسم ترتیل خوانی قرآن کریم در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) با بیان اینکه در آیه ۵۶ سوره ذاریات هدف از خلقت انسان عبودیت عنوان شده است، گفت: در این آيه بیان شده که هدف از خلقت جن و انسان بندگی و پرستش خداوند است.

 

وی افزود: امام صادق(ع) در روایتی می‌فرمایند که خداوند انسان‌ها را عبث و بیهوده و برای منفعت خاص و سود نیافریده است بلکه بر بندگان بخشش کرده و انسان‌ها را برای کمال خلق کرده و کمال انسان در عبودیت و خضوع خالصانه به درگاه الهی است.

 

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه میان عبودیت و مناسک عبادی تفاوت وجود دارد، تصریح کرد: مناسک عبادی مقدمه رسیدن به عبودیت بوده و انسان را در جهاد با نفس یاری کرده و شامل نماز، روزه و سایر اعمال عبادی می‌شوند و این‌ها مانور بندگی برای بندگی حقیقی است و همانطور که شیطان شش هزار سال خدا را عبادت کرد ولی در میدان واقعی بندگی شکست خورد انسان هم همین گونه است و زمانی این مناسک ارزشمند است که موجب موفقیت او در میدان حققیی بندگی خداوند شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین حاج ابوالقاسم ادامه داد: در آیه ۳۰ سوره نجم بیان شده که سقف زندگی و علم دنیا طلبان زندگی و علم دنیوی است به همین علت خداوند انسان را از دوستی و هم نشینی با این گروه بر حذر داشته و می‌فرماید که این‌ها فقط دنیا را دوست دارند و سقف خواسته‌هایشان دنیا و امور دنیوی است.

 

وی ادامه داد: نگاه این افراد کوتاه بوده و فهم ناچیزی دارند و اگر با این رویکرد به غرب نگاه کنیم دنیای غرب و دنیای مادی‌گرا در نزد ما بزرگ نخواهد بود و سطح فهم چنین افرادی در حد یک حیوان تنزل می‌یابد و در زمینه علوم انسانی هم در غرب همین‌طور است چون انسان را موجود متحرک می‌بینند برنامه‌ریزی آن‌ها برای انسان هم در سطح همین زندگی مادی است.

 

نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در این زمینه می‌فرمایند که علوم انسانی غربی بر فلسفه هایی مادی‌گرا بنا شده و مبانی آن حیوان انگاشتن انسان و عدم مسؤولیت‌پذیری انسان در مقابل خداوند و نداشتن نگاه معنوی به انسان است، گفت: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند که پس چرا ما باید چنین علمی را ترجمه کرده و عیناً و مستقیماً به جوانان خود آموزش دهیم که موجب بی دینی و بدبینی و شکاکیت آن‌ها می‌شود و باید توجه کرد که رسالت علوم انسانی غربی تنزل دادن انسان به ورطه حیوانیت است.

 

حجت الاسلام و المسلمین حاج ابوالقاسم با اشاره به اینکه در آیات سوره قمر و نجم بیان شده است که قرآن برای ذکر آسان شده است ولی نیازمند طهارت باطنی است، گفت: قرآن«هدی للناس» بوده ولی دارای عمق و باطن است که تنها دست یابی به این عمق و باطن نیازمند طهارت است و این طهارت هم طهارت ظاهری و باطنی را شامل می شود.

 

وی افزود: رسول خدا(ص) می‌فرمایند که چون اهل بیت(ع) مقرب و پاک هستند به همین علت آن‌ها از همگان به حقیقت قرآن نزدیک‌تر هستند.

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه آیه هفت سوره حدید می‌فرمایند که انسان امانت‌دار اموالی است که در دست اوست، افزود: خدای متعال در این آیه می‌فرماید که به خدا و رسولش ایمان بیاورید و مشخص می‌شود که تمام مال و ثروت در دست ما امانت است و باید مال و ثروت را در همان مسیری که صاحب مال می‌خواهد خرج کنیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین حاج ابوالقاسم با اشاره به اینکه در آيه ۱۶ سوره حدید بیان شده که طولانی شدن گناه و توبه کردن موجب قساوت قلب می شود، یادآور شد: اینکه اشکی از چشم انسان جاری نشده و انسان از غم و اندوه دیگران ناراحت نمی‌شود از نشانه‌های قساوت قلب است./۸۳۷/پ202/ی

ارسال نظرات