۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۵
کد خبر: ۴۳۹۲۰۶
استاد درس خارج حوزه علمیه قم:

ظلم و فساد عده‌ای از مسؤولان ربطی به اساس نظام ندارد

استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: عده‌ای از افراد گمان می‌کنند اگر فرد یا افرادی به بیت المال دست درازی و حقوق مردم را پایمال کردند، کل نظام فاسد است، در حالی که اینگونه نیست و ظلم و فساد عده اندکی ربطی به دیگران ندارد.
ایت الله اسماعیلپور شهرضا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله محمدعلی اسماعیلپور چهارشنبه شب در مراسم سخنرانی و تفسیر قرآن که در کتابخانه و حوزه علمیه صاحب الزمان(عج) شهرضا برگزار شد، عنوان کرد: همه انسان‌ها در قبح ظلم و خوب بودن احسان اتفاق نظر دارند، ولی در بیان مصادیق دچار اختلاف شده و در برخی موارد سعی می‌کنند با فرافکنی و فریب افکار عمومی، عمل خود را احسان به دیگران جلوه دهند.

 

وی اظهار کرد: از جمله اقداماتی که سبب ایجاد ظلم می‌شود، در روابط زناشویی است، زن و مرد در جامعه کریم النفس بوده و مستوجب احترام هستند، اما در برخی موارد اقداماتی از بعضی افراد سر می‌زند که مصداق باز ظلم بر زن یا شوهر تلقی می‌شود.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: دین اسلام ارزش زیادی برای زن قائل شده و اگر دستور می‌دهد که زن حجاب داشته باشد، این مسأله برای این است که او به عنوان با ارزش‌ترین عنصر حیات اجتماعی و به عنوان ناموس جامعه اسلامی باید از نظرهای سوء مصون و محفوظ بماند.

 

آیت الله اسماعیلپور ادامه داد: در دوران قبل از اسلام ظلم بزرگی به زنان می‌شده و آن زنده به گور کردن آن‌ها بوده است، علت این مسأله هم آن بوده که مردم در آن زمان در جنگ‌های خونین و قبلیه‌ای شرکت می‌کردند و در این جنگ‌ها اگر خانواده یا قومی مغلوب می‌شد مال و اموال او غارت و زن و دختر او به اسارت می‌رفتند؛ آنان برای جلوگیری از چنین خطر احتمالی دختران خود را زنده به گور می‌کردند.

 

وی گفت: غیرت و تعصب بی جای جاهلی سبب می‌شد تا آنان در اوج شقاوت و سنگدلی، دختران خود را زنده به گور کنند؛ امروز هم عده‌ای همین غیرت و تعصب بی جا را دارند و باید از آن دوری کنند.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان کرد: اسلام برای زن مهریه را قرار داده و به مردان امر کرده است که از درآمد خود مقداری را برای نفقه زنان قرار دهند؛ اعطاء نفقه به زن هم دارای شرایطی است که در باب النفقاة کتاب‌های فقهی وارد شده است.

 

آیت الله اسماعیلپور ادامه داد: اگر ما در فقه اسلامی نفقه را بر عهده مردان قرار داده‌ایم در اوضاع و شرایط فعلی اقتصادی هم باید اولویت استخدام با مردان باشد، اینکه تمام ردیف‌های استخدام دولتی یا بخش زیادی از آن‌ها به بانوان اختصاص یابد با عدل و انصاف اسلامی سازگار نیست، باید در مرحله اول افرادی جذب دستگاه‌های دولتی شوند که وظیفه نفقه بر عهده‌ آنان قرار داده شده است.

 

وی تأکید کرد: در بخش‌های خصوصی هم باید اولویت استخدام با مردان باشد، اینکه زنان با حقوق‌های کمتری راضی به کار در محیط‌های مختلف می‌شوند، توجیه مناسبی برای تقوّم آن‌ها نیست؛ هیچ کس مخالف استخدام بانوان در بخش‌های دولتی و خصوصی نیست اما باید اولویت با افرادی باشد که وظیفه اداره مالی امور خانواده را بر عهده دارند.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: به برخی از بانوان این گونه القا شده است که زن می‌تواند در محیط منزل از انجام اموری همانند بخت و پز، رفت و روب و شست و شوی لباس خودداری کرده و این امور وظیفه مردان است در حالی که اسلام هیچ گاه چنین دستوری نداده است؛ زن و مرد باید در کنار هم برای قوام زندگی خانوادگی تلاش کنند.

 

آیت الله اسماعیلپور در بخش دیگری از سخنان خود، عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین نعمت‌هایی که خداوند به مردم ما ارزانی کرده، نعمت امنیت و آسایش است، در پرتو این نعمت سایر برکات و اطاف الهی بر بندگان نازل شده و دیگر افراد نگران تعرض به جان و مال و ناموس خود نیستند.

 

وی در ادامه افزود: در شرایط فعلی همانند سایر ادوار تاریخی، تأمین امنیت هزینه‌هایی را در بر دارد، در زمان ما عده‌ای جان خود را برای تأمین امنیت شهرها و مردم ساکن در آن‌ها تقدیم می‌کنند.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: امنیت، از سوی حکومت ایجاد می‌شود و زمینه‌ گسترش نظم و امنیت اجتماعی و آسایش مردم را ایجاد می‌کند؛ استمرار امنیت مستلزم وجود دستگاه‌های اجرایی و افرادی است که در رده‌های مختلف امور اجرایی دولت را بر عهده بگیرند.

 

آیت الله اسماعیلپور تصریح کرد: عده‌ای از افراد گمان می‌کنند اگر فرد یا افرادی به بیت المال دست درازی و حقوق مردم را پایمال کردند، کل نظام فاسد است، در حالی که این گونه نیست و ظلم و فساد عده اندکی ربطی به دیگران ندارد.

 

وی گفت: اگر کسی به مردم ظلم کرد یا به بیت المال دست درازی کرد باید او را امر به معروف و نهی از منکر کرد و طبق قانون شرع با او برخورد کرد، اما نباید همه افراد را با یک معیار مورد سنجش و ارزیابی قرار دهیم./868/201/ب2

ارسال نظرات