فرزندآوری؛ عاملی برای برپایی عَلم اسلام در دنیا/ کمبود معلم تربیت محور در نظام آموزشی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمدعلی فیض آبادی، عضو اتاق فکر تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی عصر یکشنبه، در سلسله نشست های «دین نشاط زندگی» در حرم مطهر رضوی به بررسی آیات وروایات پیرامون تکثیر نسل پرداخت.
فلسفه فرزندآوری
وی با اشاره به فلسفه فررزندآوری گفت: حضرت زکریا که تا میانسالی صاحب فرزندی نشده بود از خداوند درخواست فرزندی می کند تا پس از او دینش را حفظ کند بنابراین انگیزه اول برای فرزندآوری نگه داشتن عَلم اسلام در دنیا است یعنی در هر لباس، پست و مقامی مبلغ اسلام باشد.
حجت الاسلام فیض آبادی با بیان این که فرزند سرمایه و ذخیره آدمی برای آخرت است، افزود: اکثر افراد جامعه برای دنیا و فراهم اوردن آسایش دنیایی تلاش می کنند در حالی که فرزند یکی از ذخایر آخرت است.
وی سومین دلیل تکثیر نسل را آمادگی دفاعی در همه عرصه ها برای مقابله بادشمن مطرح کرد و افزود: برای مبارزه و مقابله با دشمن در هر عصری نیازمند نیروی انسانی قوی هستیم که تقویت و پرورش فرزند این نیاز را تأمین می کند؛ اگر دانشمندان اتمی نبودند، برای انرژی اتمی دستمان خالی بود همچنین هنگام جنگ هشت ساله اگر نیرو کم داشتیم توان مقابله نداشتیم.
عضو اتاق فکر تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امروز نیز شاهدیم که عراق، سوریه، افغانسان، پاکستان، یمن و عربستان به نوعی درحال جنگ و نبرد با گروهی چون داعش هستند.
کمبود معلم تربیت محور
حجت الاسلام فیض آبادی اذعان کرد: امروز معلم و استاد دانشگاهی که مرّبی باشد کم داریم، یعنی کسانی که ضمن آموزش به تربیت فرزندان هم بپردازند، استاد دانشگاهی که چمران ها و رجایی ها تربیت کنند، کم داریم.
وی ادامه داد: فلسفه چهارم فرزند مفید کمک حال خانواده و جامعه در عرصه های گوناگون است و پنجمین آن تأمین نیروی نظامی است که هرچه نیروی نظامی بیشتر باشد در مقابل دشمنان اسلام پیروز و موفق تر هستید.
حجت الاسلام فیض آبادی با تأکید بر این که فرزندآوری مفید مشروط به تربیت الهی است، عنوان کرد: خداوند در قرآن کریم خطاب به پیامبر(ص) می فرماید: اموال زیاد و فرزند زیاد دشمن تو را به تعجب وا ندارد که علتش عذاب در دنیا و آخرت است در نتیجه گاهی اوقات کثرت جمعیت علتی برای عذاب است، زمانی که جمعیت بی دین و ایمان باشند.
عضو اتاق فکر تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در فرزندآوری کمیت مطرح نیست بلکه کیفیت یعنی تعدادی که بتوانیم الهی تربیت کنیم، مهم است زیرا جمعیت زیادِ گناهکار برای اسلام ضرر و جمعیتِ با ایمان عزّتِ اسلام است.
انگیزه فرزند کمتر
وی در ادامه سخنانش به دلایل کاهش نسل اشاره و عنوان کرد: اعتقاد برخی مشکل دارد که به دلیل مسائل اقتصادی از تولید نسل ترس و هراس دارند که معیار تعداد فرزند را حقوق و درآمد خود قرار می دهند در حالی که رزاق خداوند است و رزق با آنچه دارایی و درآمد حاصل می شود فرق دارد.
حجت الاسلام فیض آبادی افزود: علت بعضی برای داشتن فرزند کمتر، تربیت بهتر است که این هم اشتباه است اگر کسی توانایی تربیت داشته باشد از عهده تربیت هرچند تا فرزند بر می آید و اما کسی که عرضه و توانایی تربیت ندارد، تربیت همان یک فرزندش هم مشکل دار است.
نبود ارتباط بین تربیت و تعداد فرزند
وی با تأکید بر این که تربیت به نوع رفتار پدر و مادر بستگی دارد نه تعداد فرزندان، به چند اصل تربیتی اشاره و عنوان کرد: پدرو مادران توجه داشته باشند که فرزندان شما همانی می شوند که خود هستید نه آنچه که می خواهید،80 درصد آموزش با چشم است، پدر و مادری که نماز نمی خوانند فرزندان هم نماز نمی خوانند.
حجت الاسلام فیض آبادی با اشاره به این که یکی از راه هایی تربیتی لقمان صحبت با فرزندش بود، بیان کرد: امروز ما تا چه اندازه برای حرف زدن با فرزندانمان وقت می گذاریم متأسفانه در برخی خانواده ها فرزندان با تبلت، گوشی یا سرگرم تماشای شبکه پویا هستند و والدین هم یا در حال استراحت یا سرگرم فضاهای مجازی اند.
عضو اتاق فکر تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: تا زمانی که ما لقمان نشویم تربیت فرزندان ما اصلاح نمی شود که لازمه اش شکر قلبی و شکر عملی است، پدر و مادری که شاکر شوند سخنش روی فرزندانش اثرگذار است.
وی افزود: جلوی فرزندان مثبت سخن بگویید زن و شوهر اختلاف یا مشکلاتشان را در حضور فرزندان مطرح نکنند، همچنین حفظ احترام زن و شوهر نسبت به همدیگر سبب اعتماد فرزندان به احترام پدر و مادر می شود.
عضو اتاق فکر تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مقایسه نکردن فرزندان با دیگر هم سن وسالانش و داشتن برخورد عاطفی با فرزند از اصول دیگر تربیتی است وقتی پدر با روی گشاده و خندان وارد منزل می شود وجود یک یا چند فرزند فرقی ندارد.
حجت الاسلام فیض آبادی با بیان ارتباط فرزندآوری با خانواده عنوان کرد: فرزند باعث نشاط و شادی در خانواده می شود، سبب برکت مالی و معنوی است؛ یکی از عوامل زیاد شدن روزی فرزند است، فرزند عامل دوری از فردگرایی است حضرت زکریا به خداوند فرمود: به من فرزندی عطا کن که تنها نباشم.
یادآور می شود، سیزدهمین دوره از سلسله نشست های «دین، نشاط، زندگی» هر روز قبل از اذان مغرب و عشاء در صحن جمهوری اسلامی حرم رضوی برگزار می شود./201/1308/ب1