۰۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۴
کد خبر: ۴۴۰۰۸۵
استاد حوزه علمیه:

ولایت فقیه در امتداد ولایت ائمه و منطبق با تعالیم قرآن است

استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: ولایت فقیه مقام و جایگاهی منتصب از جانب ائمه و منطبق با تعالیم قرآن است، اگر فقیهی پذیرفت که امور کشوری را اداره کند همه وظیفه دارند از او اطاعات کنند.
آیت الله محمدعلی اسماعیلپور شهرضا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله اسماعیلپور شب گذشته در مراسم سخنرانی و تفسیر قرآن محید که در کتابخانه و مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) شهرضا برگزار شد، عنوان کرد: قرآن کریم افرادی همانند نمرود و فرعون را برای عبرت سارین مثال می‌زند؛ این افرادی جاهلانه حکومت کردند و سبب ضلالت و گمراهی خود و اطرافیانشان شدند زیرا قدرت ادارک آن‌ها نمی‌توانست حضور و اقتدار خداوند را درک کند.

 

وی تصریح کرد: هر عملی که بر اساس عقل و موازین آن نباشد محکوم به فساد و تباهی است، عقل نظری و عقل عملی دایر بر امور جامعه است، بسیاری از افرادی جامعه عقل نظری را دارند اما در حوزه مواردی که به عقل عملی مربوط می‌شود به اشکال برخورد می‌کنند.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: استفاده از عقل عملی تنها محدود به امور روزمره نیست، انسان‌ها در امور مربوط به حومت و اداره جامعه نیز نیازمند آموزش در زمینه شیوه استفاده از عقل عملی هستند؛ اما برخی از انسان‌ها نه تنها عقل خود را به کار نمی‌برند به دنبال استفاده از حیله و تزویر برای حکومت بر مردم هستند.

 

افراد حیله گر و مکار مدیریت سازمان‌های جهانی را در دست گرفته‌اند

آیت الله اسماعیلپور با اشاره به آیه «وَقَد مَکَرُواهُم وَ عِندَ اللهِ مَکرَهُم وَ عِندَ الله مَکرُهُم وَ اِن کَانَ مَکرُهُم لِّتَزولَ مِنهُ الجِبال»، گفت: در زمان ما ابرقدرت‌ها مجموعه‌ای از انسان‌های خونریز و سفاکی هستند که توان و قدرت جنگیدن رو در رو را ندارند و به دلیل ترسی که از مسلمانان دارند در برابر آن‌ها ایستادگی نمی‌کنند اما در عوض انسان‌های نادان و جاهلی را برای اجرای نیات شوم خود اجیر کرده و به وعده‌های پوشالی آن‌ها را به کشتار مردم و خرابی شهرها واردار می‌کنند.

 

وی اظهار کرد: کشورهایی که خود را ابرقدرت و حاکم جهان می‌دانند به عهد و پیمان خود پایبند نیستند و افرادی که برای اجرای نیات آن‌ها اجیر می‌شوند در نهایت بیشترین آسیب را از آن‌ها می‌بینند؛ این کشورها باعث شدند تا فردی همانند صدام حسین به ایران حمله کند و سبب آسیب‌های شدید به هر دو کشور شود.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: قبل از جنگ ایران و عراق، کشور عراق به عنوان یک کشور مقتدر اسلامی در یک تهدید در برابر اسرائیل به شمار می‌رفت و هر لحظه ممکن بود تا برای نابودی آن وارد عمل شود، کشور ایران نیز به عنوان یک کانون قدرت اقتصادی در منطقه به مشار می‌رفت اما پس از جنگ مردم ایران به دلیل علاقه به اسلام و انقلاب کشورشان را حفظ کردند اما در مجموع هر دو کشور آسیب‌های زیادی دیدند که علت اصلی آن حیله گرانی بودند که به دنبال حفظ اسرائیل و منافع خود بودند.

 

عهد و پیمان ابرقدرت‌ها قابل اعتماد نیست

آیت الله اسماعیلپور تأکید کرد: اسرائیل کشوری است که بر اساس توطئه‌های ابراقدرت‌های جنایتکار جهان ایجاد شده و بیهوده بزرگ‌نمایی می‌شود؛ حقیقت آن است که یهودیان اسرائیلی سرزمین و اموال مردم فلسطین را غصب کردند اما جنایتکاران عالم با تحریک اسرائیل سبب کشتار افرادی می‌شوند که خواستار احقاق حقوق خود هستند.

 

وی به اشاره به آیاتی از سوره حشر عنوان کرد: به تصریح قرآن کریم، کشورهایی که ما امروزه به عنوان ابرقدرت در جهان می‌شناسیم بین خودشان هم اختلاف دارند، عهد و پیمانشان سست و غیر قابل اعتماد است و تنها هدفشان ایجاد خرابی و فساد در عالم است؛ ابرقدرت‌ها مکاران و حیله گرانی هستند که برای خوبان عالم دسیسه چینی می‌کنند.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در دوران صدر اسلام هم ماجرای دسیسه قدرتمندان جاه طلب تکرار شد؛ بیش از 4 سال حکومت بی‌نظیر حضرت علی(ع) طول کشید، این حکومت تنها در دوران ظهور امام زمان(عج) تکرار خواهد شد؛ در دوران قبل از خلافت آن حضرت برخی افراد با توسل به حیله مردم را فریب دادند و حق خلافت را غصب کردند و بعد از چهار سال از آغاز حکومت ایشان با تحریک فردی همانند ابن ملجم مرادی زمینه شهادت ایشان را ایجاد کردند.

 

بنای اسلام بر نصب است و رأی تنها با تنفیذ رهبر جامعه اسلامی معتبر است

آیت الله اسماعیلپور گفت: مبنای اسلام بر نصب است و رأی مردم تنها در صورت تنفیذ ولی فقیه معتبر است، ائمه طاهرین(ع) تنها مراجع صدور فتوا در عالم اسلام هستند اما در دوران غیبت نیز باید امور جامعه اسلامی اداره شود و از این جهت طیق فرمان امامان(ع) اعلم مراجع و علمای زمان مسؤولیت اداره امور را بر عهده خواهد گرفت؛ آنچه به عنوان ولایت فقیه در جامعه اسلامی شناخته می‌شود در حقیقت مقام و جایگاهی در امتداد ولایت ائمه و منطبق با تعالیم قرآن است، بنابراین اگر فقیهی پذیرفت که امور کشوری را اداره کند همه وظیفه دارند از او اطاعات کنند.

 

وی ادامه داد: اگر یک فقیه عهده دار اجرای امور شد اگر فقیه دیگری نیز که از نظر رتبه علمی هم طراز اوست در جامعه حضور دارد واجب است از او اطاعت کند مگر اینکه فسادی در امور مشاهده کند، در غیر این صورت اطاعات از فقیهی که اداره امور را پذیرفته بر همه واجب است.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: دانشگاهیان به هر اندازه هم که از رتبه و درجه علمی برخوردار باشند به عنوان مرجع و ولی حق صدور فتوا و اداره امور را ندارند زیرا مقام صدور فتوا مختص افرادی است که حدیث را بفهمند و بتوانند اصول و مبانی شرعی را از قرآن و روایات استخراج کنند.

 

آیت الله اسماعیلپور تأکید کرد: عده‌ای از افرادی که از اصول و موازین اسلامی بی بهره هستند نظام تحت نظر ولایت فقیه را با نظام‌های دیکتاتوری مقایسه می‌کنند در حالی که بنای اسلام بر نصب فردی عادل و عالم برای اداری امور جامعه است، این فرد معصوم نیست یعنی از ممکن است در استنباط برخی امور اشتباه کند اما قطعاً عمل خلاف شرعی انجام نمی‌دهد بنابراین اطاعت از او لازم است.

 

جهل مردم و دروغگویی بزرگان سبب انحراف مردم در صدر اسلام شد

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در دوران صدر اسلام هم افرادی که از دوران جاهلیت کینه‌های بزرگی داشتند با غصب حق خلافت مسیر اسلام را به گونه‌ای تغییر دادند که شهادت حضرت علی(ع)، خلافت مستبدانه معاویه، شهادت امام حسن(ع) و آغاز خلافت یزید به عنوان فردی فاسد و غیر مسلمان ثمره‌ آن بود.

 

استاد درس خارج حوزه علمیه قم اذعان کرد: در دوران خلافت معاویه برخی افرادی که مدعی انقلابی بودن و ایمان داشتند، پول‌های کلان معاویه را می‌گرفتند و در لشکر امام حسن(ع) خود را طرفدار اسلام و مسلمین معرفی می‌کردند.

 

آیت الله اسماعیلپور گفت: حکومت فرد سفاک و ظالمی همانند یزید ثمره کارشکنی برخی از خلفا و حیله و تزویر معاویه بود که در نهایت به خلق فاجعه کربلا و کشتار امام حسین(ع) و اهل بیت و یاران آن حضرت منجر شد./201/868/ب1

برچسب ها: اسماعیلپور رسا
ارسال نظرات