برخی مواد درسی حوزه سنخیتی با توان و سطح علمی طلاب ندارد

حجت الاسلام سید رحمت الله حسینی افتخاری، استاد مدرسه علمیه علی بن ابیطالب رفسنجان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با اشاره به مشکلات حوزه های علمیه، گفت: در بخش آموزشی، مواد درسی متناسب با سطح و استعداد افراد تهیه نشده است و محتوای آموزشی با درک و فهم طلاب هر پایه فاصله دارد.
این کارشناس مسائل مذهبی به عنوان نمونه به دروس منطق مظفر و بدایه النحو اشاره کرد و افزود: این درس ها هرگز متناسب با سطح فهم و توان طلبه پایه اول و دوم نیستند و لازم است برنامه ریزان حوزوی در جهت جایگزین آن ها تلاش کنند.
وی ناسازگاری محدوده درسی و ساعات درس را دیگر مشکل اساسی بخش آموزش حوزه دانست و گفت: میان محدوده درسی و ساعات آموزشی تناسب نیست و در بیشتر اوقات تحقیق و پژوهش در خواندن فدای پایان دادن محدوده ها می شود.
این استاد حوزه علمیه خواستار ساده سازی دروس حوزوی به ویژه پایه اول شد و بیان کرد: بدایه النحو هرگز سنخیتی با توان و استعداد طلبه پایه اول ندارد؛ بنابراین باید در صدد چایگزینی کتابی به جای این کتاب در پایه اول باشیم.
حجت الاسلام حسینی افتخاری با اشاره به آسیب های فضای مجازی، خاطرنشان کرد: متاسفانه طلاب دچار آسیب های فضای مجازی به ویژه بازی های رایانه ای شده اند و این مسأله با زی طلبگی و درس فاصله دارد.
وی تاکید کرد: آسیب فضای مجازی و گوشی های هوشمند همراه این است که طلبه را از درس و تحقیق دور کرده و بر همین اساس انگیزه تحصیل علم در آنان دچار مشکل شده است.
حجتالاسلام حسنی افتخاری به مشکلات حوزه های علمیه شهرستان ها اشاره کرد و اظهار داشت: در شهرستان ها با خلأ استاد اخلاق مواجه هستیم و این مسأله سطح اخلاقی و تهذیبی طلاب را کاهش داده است.
استاد حوزه علمیه رفسنجان با اشاره به اولویت بندی مباحث حوزوی، تاکید کرد: نوع برخوردها در حوزه نشان می دهد که به مباحث آموزشی و درسی نسبت به مباحث تهذیبی بیشتر اهمیت داده می شود و کمتر مباحث اساسی اخلاق و تهذیب مورد توجه قرار می گیرند.
وی ابراز داشت: این نگاه غلط و اشتباه است و باید اصلاح شود؛ چرا که در حوزه اصل بر اخلاق و تقوا است و مسائل علمی در درجه دوم قرار دارند.
این کارشناس مسائل دینی راه حل مشکلات را در کنترل فضای مجازی طلاب و الزام آن ها به استفاده آن ها از گوشی های ساده دانست و افزود: قانون ممنوعیت استفاده از ابزارهای هوشمند مانند تبلت و گوشی باید در فضاهای آموزشی به طور جدی پیگیری و اجرا شود.
وی افزود: صرف ممنوعیت کافی نیست؛ بلکه باید ابزارهای آموزشی به روز در اختیار طلاب قرار گیرد و نیز در مدارس علمیه بانک های اطلاعاتی و کتابخانه های مجازی تاسیس شوند.
حجت الاسلام حسینی افتخاری در پایان با اشاره به نقش مدارس علمیه شهرستان ها در ارتقای فرهنگ دینی و تبلیغی مناطق محروم، گفت: این پایگاه فرهنگی الگوی اخلاق و دیانت مردم بوده است؛ بر این اساس نقش حوزه های علمیه شهرستان ها در ارتقای فرهنگ و دیانت مردم بسیار بی بدیل بوده است./302/9701/ب1