اشراف اطلاعاتی تولید فرصت و اقدام به موقع است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، سید یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرماندهی کل قوا پیش از ظهر امروز در یادواره شهدای اطلاعات قرارگاه منطقهای سپاه عاشورا با بیان اینکه ما عهد بستهایم تا سرحد شهادت دفاع از ولایتفقیه، انقلاب اسلامی و آرمان شهدا دست برنداریم، اظهار داشت: ما در صیانت از انقلاب و ارزش های اسلامی ایستاده ایم.
وی با اشاره به سطحبندی اطلاعات در سطح بینالمللی، منطقهای و کشوری، خاطرنشان کرد: هر یک از سیاستهای تقابلی، تعاملی و تهاجمی در رابطه با کشورهای منطقه و جهان بر اساس اطلاعات راهبردی در تعیین تکلیف رفتار از سوی اشراف اطلاعاتی کشور مشخص میشود.
سردار صفوی با تأکید بر اشراف اطلاعاتی در خصوص المانهای مختلف منطقهای و بینالمللی، ابراز داشت: اشراف اطلاعاتی مجموعه تلاشها و اقداماتی است که در اثر آنیک جامعه اطلاعاتی تسلط کامل بر وقایع و حوادث پیرامونی برای تصمیمگیری بهموقع مسؤولان سیاسی برای پیشگیری و دفع از آسیبهای احتمالی است، بهعبارتدیگر اشراف اطلاعاتی تولید فرصت و اقدام بهموقع است.
وی با بیان این که عدم اشراف اطلاعاتی برابر با غافلگیری است، ادامه داد: در سقوط پادگان مهاباد توسط ضدانقلاب و غافلگیری یک تیپ و غارت آن، در حمله نظامی آمریکا به ایران در طبس، انفجار حزب جمهوری اسلامی، نخستوزیری و شهادت شهید باهنر غفلت داشتیم، در شهادت ائمه جمعه و شهدای محراب و اواخر جنگ در حمله دوباره عراق در فاو و شلمچه غافلگیر شدیم، تمام اینها نشان از غفلت اطلاعاتی بود.
مشاور عالیمقام معظم رهبری با اشاره به نقش شهدای اطلاعات در جنگ تحمیلی و عملیات، ابراز داشت: اطلاعات باید در جریان عملیات شرایط دشمن، منطقه و شرایط زمین را بررسی و بیان میکردند و در حقیقت مسؤولان اطلاعاتی دست راست فرمانده و با تشخیص نقطهضعف دشمن مسیر عملیات را برای فرود آوردن قدرت بر آن نقطهضعفها میسر میکرد و موفقیت یک عملیات در گرو اطلاعات مسؤولان اطلاعاتی بود.
وی با اشاره به غافلگیریهای عملیاتی، آن را درگرو اشراف اطلاعات دانست و خاطرنشان کرد: نفوذ به دستگاههای ارتباط راداری دشمن در جنگ تحمیلی از اقدامات اطلاعاتی در جنگ تحمیلی برای شنود و استراق سمع که بسیار مهم و ارزشمند برای تصمیمگیری فرماندهان بود از اقدامات دیگر در این زمینه بود.
فرمانده سابق سپاه پاسداران بیشتر وظیفه در میدان نبرد و هدایت عملیات بر عهده اطلاعات بود، ابراز داشت: تشخیص معبرها، عدم برخورد به میدانهای مین و دیگر اقدامات ارزشمند در جریان عملیات بر عهده اطلاعات بود، اطلاعات مهمترین وظیفه را در سرنوشت و پیروزی را بر عهده داشت.
وی با اشاره به حوادث ترکیه، کودتای ترکیه را ناشی از غافلگیری اطلاعاتی دانست و ادامه داد: اگرچه مسؤولان اطلاعاتی ترکیه ساعاتی پیش از کودتا از ارتباطات با گولن در آمریکا و در درون نیروهای ارتشی آگاه بودند ولی نتوانستند پیش گیری کنند، در کودتای ترکیه نمی شود گفت که آمریکا و روسیه خبر نداشتند، اما ما در کودتا نوژه توانستیم بهخوبی کودتا را کشف و خنثی کنیم، کودتاها بدونِ حمایت کشورهای خارجی ممکن نیست.
وی با بیان این که یکی از خصوصیات ما در جنگ تحمیلی افزون بر ایمان و فکر برتر، شجاعت اطلاعاتی بود، ادامه داد: عملیات اطلاعاتی ما در عمق کشور عراق بود، مسؤولان اطلاعاتی ما بانفوذ به عمق عراق حتی به زیارت حضرت اباعبدالله(ع) نائل میشدند./854/پ202/ج