نهادینه شدن تقوا در طرح تحول حوزهها مدنظر قرار گیرد
حجت الاسلام سعید سعدی، استاد حوزه و دانشگاه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز گفت: مدارس علمیه طی سالیان با تکیه بر روشهای سنتی کارآمد و همراه با نوآوریهای اساتید پشتوانه علمی غنی را برای جهان تشیع فراهم کرده بودند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تنوع مراجعات و توقعات مردم و نهادهای حکومتی از حوزه علمیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: همچنین برای حاکمیت ارزشهای دینی در روابط پیچیده اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و حتی بین المللی نیاز به ایجاد رویکرد جدید در حوزههای علمیه برای پاسخگویی به نیازهای گفته شده احساس میشود.
این مقام مسؤول با بیان اینکه به همت اساتید فرهیخته و مجتهدان و در رأس آنها مراجع تقلید رویکرد جدید حوزههای علمیه در حال شکلگیری است، افزود: نکته نگران کننده و مهم آن است که احساس میشود نهادهای سنتی و کارآمد و نیز روشهای سنتی کارآمد گذشته که به تفقه و تعمق علمی حوزههای علمیه کمک شایانی کردهاند در حال نابودی و عدم یافتن جایگرین مناسب هستند.
حجت الاسلام سعدی در ادامه تصریح کرد: دنبال کنندگان تحول در مدارس علمیه نباید به بهانه نوآوری، یافتههای گذشته حوزه علمیه را دچار تزلزل کنند؛ بلکه باید در پی کشف ایدههای جدید باشند و سابقا در حوزه ها تأکید فراوانی بر ادبیات عرب، تفقه، علم حدیث، درایه و علم رجال و اصول فقه بود؛ اما اکنون علی رغم وجود داشتن با تراکم کمتر صورت میگیرند که ضرورت توجه بزرگان حوزه به این نکته ضروری است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم تحول در مدارس علمیه به ضرورت حفظ نهادهای حوزوی گذشته و اهتمام بیشتر به روشهای قدیمی تدریس در مدارس علمیه اشاره و افزود: ان شاء الله مدارس علمیه از حالت مدرک گرایی به درک گرایی کما فی السابق بازگردند.
استاد حوزه و دانشگاه در پایان تصریح کرد: معنویت عالم وارسته به عنوان مظهر تقوا، عدالت، پرهیزگرایی و تلاش علمی در هر منطقه آحاد جامعه مرتبط با خود را در برخواهد گرفت و تلاش علمی مضاعف در مدارس علمیه بر همه جامعه تأثیر خواهد گذاشت و در طرح تحول حوزهها، برای نهادینه شدن تقوا و اخلاقیات و پروش عارفان بنام همچون سلف صالح، اندیشیده شود./9456/302/ب3