عزت و استقلال جامعه در گرو اقتصاد مقاومتی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی، معاون ارتباطات حوزوی دفتر رهبر معظم انقلاب، صبح امروز در ادامه برنامه های بیست و سومین دوره طرح تقویت مبانی اعتقادی و در جمع دبیران تربیت بدنی و مربیان بهداشت مدارس این استان در مهدیه مصلی شهرکرد، اظهار داشت: هیچ بهانهای برای رهبران جامعه اسلامی قابل قبول نیست که بخواهند جامعه اسلامی را تحت سلطه بیگانگان قرار دهند.
وی عمده ترین راه نفوذ دشمنان در کشورهای اسلامی را مسأله اقتصاد دانست و تصریح کرد: دشمنان اسلام با فشار اقتصادی بر کشورهای مسلمان از آنان باجگیری میکنند و بر سیاست آن کشور حاکم میشوند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی منظور رهبری از تأکید بر اقتصاد مقاومتی را بستن راههای ارتباطی با اقتصاد دنیا ندانست و گفت: اقتصاد مقاومتی ریاضت اقتصادی نیست، بلکه اقتصادی است که بتواند بر اندیشههای بومی جوانان این جامعه تکیه داشته و اقتصادی مستقل باشد.
وی عزت و استقلال جامعه را در گرو اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: اهرم فشار کشورهای سلطهگر مسأله اقتصاد است که با این حربه کشورهای بزرگ اسلامی را فلج و همراه سیاستهای سلطه جویانه خود میکنند.
معاون ارتباطات حوزوی دفتر رهبر معظم انقلاب با اشاره به اینکه اسلام دستورات فراوانی برای استقلال اقتصادی دارد، افزود: اسلام همانگونه که دعوت به خداپرستی و تقوا کرده، مرد و زن مسلمان را نیز به کار و تلاش دعوت کرده است.
این مقام مسؤول تصریح کرد: اسلام افزون بر ارائه برنامه برای سعادت در آخرت، راه عزت در دنیا را نیز بر مسلمانان تشریح کرده است.
این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر ارزش والای جهاد در راه خدا، خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام(ص) پاداش کسی که برای کسب روزی حلال تلاش میکند را در تراز با مجاهد در راه خدا قرار میدهد.
کارشناس مسائل دینی با اشاره به اینکه اگر کار و تلاش در جامعهای نباشد آن جامعه فقیر و ذلیل خواهد شد، تصریح کرد: همانگونه که شمشیرها به جامعه اسلامی عزت و جلال میدهد، کار نیز سبب سربلندی و عزت مسلمانان خواهد شد.
وی با توصیه به بلندنظری در تمامی مسائل، تصریح کرد: در جامعه اسلامی باید بلندنظری باشد تا دشمن نتواند بر آن جامعه مسلط شود چراکه دشمن ابتدا کشورها را با اعمال انواع فشارها حقیر میکند، سپس راه سلطه بر آنان را مییابد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع)، تصریح کرد: ائمه اطهار(ع) همواره عزت دنیا و آخرت را به کار و تلاش میدانستند و راه عزت دنیوی و اخروی را برای پیروان خود ترسیم میکردند.
وی حب مال را مایه تیرگی قلب و تباهی روزی دانست و افزود: انفاق در راه خدا سبب افزایش روزی خواهد شد و همانگونه که به کار و تلاش توصیه شده به انفاق و بخشش نیز سفارش فراوانی شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه ابزار کسب روزی و تجارت را از آنِ خداوند دانست و اظهار داشت: باید از آنچه از آنِ خداست در راه خدا انفاق کنیم و خداوند می فرماید آنچه را در راه خدا انفاق کنید را ده برابر و صد برابر خواهد کرد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: متأسفانه اسراف در جامعه اسلامی زیاد شده است در حالی که راه عزت و اقتدار اسلام در گرو قناعت است.
وی فقر را نتیجه اسراف دانست و افزود: امام باقر(ع) کمال انسان را در عالم به احکام بودن، صبر بر ناگواریها و اندازهگیری صحیح برای زندگی معرفی می کند.
وی اعتلال را راه رسیدن به کمال دانست و گفت: امام علی(ع) معرفت به خدا را در قناعت و عفت میدانند و همواره بر اعتدال در کارها توصیه میکردند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به اینکه اسلام با دعوت به قناعت به دنبال عزت مسلمانان است، تصریح کرد: قناعت به معنای عدم استفاده از نعمتهای الهی نیست بلکه استفاده درست از آنها است.
گفتنی است، طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی از پنجم مردادماه آغاز شده است و تا یکم شهریورماه نیز ادامه خواهد داشت.
این طرح که ابتکار حجت الاسلام والمسلمین نکونام و طرحی شناسنامه دار است، با حضور اندیشمندان دینی و با رویکرد سبک زندگی اسلامی هر ساله در فصل تابستان برگزار می شود./202/9457/ب1