انتقال باورهای دینی به نسل بعد مهمترین وظیفه زن مسلمان
حجت الاسلام علی میثمی تهرانی، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه دختر یک جامعه اسلامی با جامعه غیر اسلامی متفاوت است، تصریح کرد: فرهنگ جوامع غربی بر این عقیده است که انسان باید بیشترین لذت را از این دنیا ببرد، در واقع در این جامعه به زیبایی ظاهری زیاد بها داده میشود در صورتی که جامعه اسلام دنیا را مقدمه ای برای دنیاهای بعدی میداند و در جوامع اسلامی اینکه باید در این دنیا بیشترین لذت را ببریم معنایی ندارد.
وی ادامه داد: همه چیز در دنیا باید کنترل شده و قانونمند باشد و همه چیز حساب کتاب دارد و در آن دنیا باید پاسخگو باشیم طبیعتاً ملاک آنها در جامعه اسلامی مهم نیست و در جامعه ای اسلامی عفت و حیا برعکس ملاک جامعه غربی، یک معیار با ارزش است.
حجت الاسلام میثمی تهرانی با اشاره به اینکه وقتی دو جامعه اسلامی و غیر اسلامی اهدافشان تعریف شود انسان ترازشان هم پیدا میشود، افزود: این جمله میفهمیم تاکیدی که امام رضا(ع) روی عظمت خواهر بزرگوارشان داشتند برای چه بود، ایشان در زمان خودشان خواهر خودشان را الگو میکردند، از حضرت معصومه(ع) همان موقع سؤال میشد و ایشان پاسخگو بودند و به عنوان یک الگو در جامعه مطرح بودند.
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با بیان اینکه برخی از افراد و بعضا مسؤولان فراموش میکنند که در جامعه اسلامی زندگی میکنند، اظهار داشت: متوالیان فرهنگی ما یادشان میرود که ما در یک جامعه اسلامی هستیم الگوهای یک جامعه اسلامی با یک جامعه غیر اسلامی با هم فرق دارد.
وی ادامه داد: زن تراز یک جامعه اسلامی و آن چیزی که اهل بیت(ع) دوست دارند با یک زن غیر اسلامی فرق دارد، مردم در خیلی از جاها این را رعایت میکنند ولی متأسفانه برخی از مسؤولان فرهنگی کم لطفی میکنند که اثر آن در آمار ازدواج و طلاق مشاهده میشود.
مبانی دینی اشتغال بانوان
حجت الاسلام میثمی در ادامه به معنای خاص اشتغال در جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: اشتغال یعنی اثر گذاری یک زن یا دختر در تکامل خودش، فرزندانش، خانوادهاش و جامعه ای که در آن زندگی میکند هر کدام از اینها را بتواند انجام دهد یک شغل محسوب میشود، از نظر اسلام همسر داری و تربیت فرزند از بزرگترین شغلها به شمار میرود.
وی تصریح کرد: اگر مراد از اشتغال، اشتغالی است که غرب معرفی میکند یعنی زن در جامعه حضور پیدا کند و ثروت و پول مادی را در مقابل کار کسب کند این برای ما در درجه دوم اهمیت است چون اصل کاری که یک زن باید در یک جامعه انجام دهد یک نوع شغل فرهنگی است.
حجت الاسلام میثمی با بیان اینکه زن یک کالای اقتصادی نیست، اظهار داشت: وظیفه اصلی بانوان ما انتقال فرهنگ اسلامی ایرانی از نسل قبل به نسل بعد است چون بیشتر وظیفه تربیت بر عهده مادر است؛ بنابراین اگر زن همه اینها را تعطیل کند فقط بخواهد وارد بازار کار شود و مسؤولیتی را بر عهده بگیرد که در شأن او نیست به جامعه ضربه سختی وارد خواهد کرد.
استاد سطح عالی حوزه با تاکید بر اینکه طبق مبانی دینی اشتغال زن باید در عرصه فرهنگی انتقال باورهای دینی به نسل بعدی باشد، افزود: این بزرگترین وظیفه یک زن است، چرا که عهده دار انتقال فرهنگ در بین نسلها در خانوادهها بانوان هستند، زمانی که وظیفه اصلی خودش را توانست به خوبی انجام دهد میتواند در مکان مناسب مثل وزارت بهداشت و آموزش پرورش مشغول مشاوره دادن یا تدریس شود.
محور عاطفی یک خانواده زن است
حجت الاسلام میثمی با بیان اینکه محور عاطفی یک خانواده زن است، تصریح کرد: تعریفی که از خانواده در جامعه اسلامی داریم با خانواده غربی متفاوت است در جامعه غربی حتی اگر با حیوانی هم زندگی کند میگویند خانواده ولی خانواده ای که در جامعه اسلامی تعریف میشود متشکل از پدر مادر فرزندان و بعضا پدر بزرگ و مادر بزرگ تشکیل میشود.
وی در پایان گفت: اگر بتوان دخترها را به عنوان ستون عاطفی این خانه به گونهای تربیت کنیم که با مبانی اسلامی ایمانی رشد یابند، با اهل بیت مأنوس شوند و با فضای اخلاقی معنوی انس بگیرند، یعنی معنی پاکی و حیا را بدانند که اگر این کار انجام بگیرد خانواده بسیار مستحکم خواهد شد یعنی داخل خانه از جهت عاطفی نسبت به بسیاری بیماریهایی که در جامعه هست، واکسینه میشود./875/ت302/ی