حیا و پاکدامنی از برجسته ترین کمالات زنان است
حجت الاسلام سید عبدالله قدمی، مدیر حوزه علمیه شهرستان هرسین در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، ابراز داشت: زن نمونه و شایسته از منظر قرآن کریم زنی عفیف و پاکدامن و بانویی پاک و منزه از هر نوع آلودگی، پلیدی و زشت کاری است.
مدیر حوزه علمیه شهرستان هرسین با اشاره به آیاتی از سوره مبارکه مریم ادامه داد: خداوند متعال می فرماید «وَ اِذْ قالَتِ المَلائِكَةُ يا مَرْيَمُ اِنّ الله اصْطَفاكِ و طَهَّرَكِ واصْطَفاكِ عَلي نِساءِ العالمين» یعنی «و یاد کن هنگامی را که فرشتگان گفتند ای مریم، خدا تو را برگزید و پاک ساخته و تو را بر زنان جهان برتری داده است» پس خداوند حضرت مریم(س) را به دلیل پاک بودن بر زنان جهان برتری بخشیده و در زمره زنان برگزیده و شایسته قرار داده است.
وی تصریح کرد: از دیگر ویژگی ها و اوصاف زن نمونه و بانوی شایسته از نگاه وحی، حجاب و پوشش مناسب است، با توجه به آیات قرآن کریم و روایات معصومان(ع) جایی برای تردید در لزوم رعایت حجاب و پوشش برای زنان و همچنین اهمیت و جایگاه والای این مسأله در سلسله تعالیم الهی باقی نمی ماند، حجاب و پوشش سمبل اسلام خواهی و نماد پیروی از تعالیم قرآنی است.
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: پرهیز از خودنمایی و خودآرایی و نیز هرگونه رفتار، گفتار و حرکتی که موجب جلب توجه نامحرمان و تحریک آن ها شود، از دیگر اوصاف و ویژگی های زن شایسته و بانوی نمونه است، همان گونه که خداوند متعال در قرآن کریم می فرمایند «به زنان مؤمن بگو پاهای خود را(به گونه ای به زمین) نکوبند تا آنچه از زینتشان نهفته می دارند معلوم گردد».
حجت الاسلام قدمی حیا را از دیگر ویژگی های زنان نمونه و شایسته خواند و بیان داشت: نمونه رعایت حیا را می توان در ماجرای دختران حضرت شعیب(ع) و حضرت موسی(ع) دید و آن چه در این ماجرا درس آموز است نکته ای است که در جمله «تمشی علی استحیاء» نهفته است و برجسته ترین کمالات زنان، حیا است.
مدیر حوزه علمیه شهرستان هرسین اظهار داشت: با نگاهی به آیات قرآن کریم میتوان دریافت که اشتغال فینفسه برای زنان ممنوع نیست، بسیاری از اطلاقات و دلالتهای قرآن کریم نشان میدهد که زنان میتوانند در فعالیتهای اقتصادی جامعه مشارکت داشته و با حفظ حدود اسلامی به کسب و کار بپردازند.
وی افزود: قرآن کریم داستان دختران حضرت شعیب(ع) را ذکر میکند که به علت کهولت سن پدر خویش برای کسب درآمد به کار چوپانی اشتغال داشتند و یا حضرت خدیجه(س) از زنان برگزیده و بزرگواری است که خود تاجری ثروتمند بود که به کار تجارت میپرداخت.
استاد حوزه علمیه بیان داشت: هر چند اسلام، حق کار برای زنان را به رسمیت شناخته اما با توجه به ضرورت حفظ بنیاد خانواده، اهمیت کار زنان در خانه و سازگاری طبیعت و ویژگیهای زیستی زنان با آن در اولویت است.
حجت الاسلام قدمی مطرح کرد: رهبر معظم انقلاب فرمود اسلام با کار کردن زن موافق است، نه تنها موافق است، بلکه کار را تا آنجا که مزاحم با شغل اساسی و مهمترین شغل او یعنی تربیت فرزند و حفظ خانواده نباشد شاید لازم هم میداند، یک کشور نمیتواند از نیروی کار زنان در عرصههای مختلف بی نیاز باشد.
وی در پایان گفت: دختران نقش بسیار مهمی در ساختن خانواده و جامعه صالح دارند، در نقش مادري و همسري، محور و كانون امنيت و آرامش خانواده هستند، دختران و یا به عبارت دیگر مادران آینده علاوه بر وجهه انساني خويش و نيز نقش اجتماعي در سطح جامعه، در سطح خانواده نيز داراي نقش و مسؤوليت هايي هستند و در تربيت صحيح فرزند و پاسداري از كانون گرم خانواده نقش آفرینی می کنند./857/302/ب2