مشکل مدارس علمیه لرستان، نبود معاونت پژوهش مستقل است

حجت الاسلام سیداسماعیل موسوی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، بیان داشت: پس از هشت سال که مرکز مدیریت در استانها تشکیل شده است، نبود معاونت پژوهش در مرکز مدیریت به صورت مستقل مشکلی بزرگ پیش رو و آفتی برای آموزش در مدارس علمیه است.
مدیر مدرسه علمیه بقیه الله اعظم نورآباد ابراز امیدواری کرد در راستای تحقق بخشیدن به سطح علمی و پژوهشی مدارس علمیه کادر حوزه ها تکمیل شود.
حجت الاسلام موسوی اظهار داشت: پژوهش در حوزه های علمیه عقب افتاده است و برای رشد و هدفمند شدن فعالیتهای پژوهشی طلاب، باید معاونت پژوهش مستقل شود.
وی مدرسه علمیه برادران نورآباد را یکی از بزرگترین مدارس علمیه استان عنوان کرد و گفت: از دیگر مشکلات این مدرسه نبود استادسرا است.
مدیر مدرسه علمیه بقیه الله اعظم نورآباد بیان کرد: زمینی به مساحت 5 هزار مترمربع برای ساخت استادسرا، ساختمان سطح دو و راه اندازی مرکز تخصصی در این مدرسه تهیه شده است و به دلیل مشکلات مالی عملیات ساخت آغاز نشده است.
وی راه اندازی مرکز تخصصی و ارتقای سطح علمی مدارس علمیه را نیازمند وجود استادسرا و مسکن اساتید دانست و خاطرنشان کرد: نبود مسکن مانعی برای دعوت از اساتید برجسته است.
حجت الاسلام موسوی به هزینه های جاری، تغذیه و هزینه های عمرانی، تهذیب و اردوی طلاب در حوزه های علمیه اشاره کرد و افزود: تأمین این هزینه ها نیازمند حمایت خیران و یا درآمد موقوفات با محوریت حوزه های علمیه است.
وی با یادآوری اینکه هزینه های مدارس به صورت صدرصد از قم و مرکز مدیریت تأمین نمی شود، اظهار داشت: برای رشد مجموعه آموزشی، تقویت و رشد علمی تهذیبی مدارس علمیه نیازمند حمایت هستند.
مدیر مدرسه علمیه بقیه الله اعظم نورآباد نقش علمای بلاد را در هدایت خیران و بزرگان دین به سمت حمایت از مدارس علمیه بسیار مهم دانست و افزود: علمای بلاد با حضور در مناطق مختلف می توانند بزرگان و خیران را به سمت حوزه ها هدایت کنند.
وی تأمین کادر خادم، نگهبان و آشپز را از دیگر مشکلات مدرسه علمیه برادران نورآباد عنوان کرد که به دلیل مشکلات مالی در این زمینه مشکلاتی متوجه مدرسه علمیه است.
گفتنی است، مدرسه علمیه بقیه الله نورآباد در سطح یک و دو حوزوی مشغول فعالیت است و 145 طلبه در این مدرسه علوم دینی و حوزوی را فرا می گیرند./9459/303/ب2