فرهنگ عمومی رکن اساسی جوامع اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اردبیل، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شامگاه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در اردبیل، خاطرنشان کرد: هر یک از استانهای کشور به تبع آداب و رسوم خاص هر منطقه دارای یک سری از فرهنگهای بومی و به تبع همان فرهنگ عامه مسائل و مشکلاتی نیز دامنگیر این جوامع است.
وی افزود: وظیفه شورای فرهنگ عمومی در کشور و در استانهای مختلف تأکید و داشتن نگاهی ویژه به پتانسیلها و نیز پرهیز و ممانعت از تهاجم فرهنگی است.
حجت الاسلام و المسلمین شاهمرادی با اشاره به اهمیت جایگاه شورای فرهنگ عمومی در کشور، تصریح کرد: در عصر امروزی فرهنگ عمومی به یک رکن اساسی در جوامع اسلامی تبدیل شده که حفظ و صیانت از این اصل مهم نیازمند همدلی، همزبانی و یکدلی است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای شورای فرهنگ عمومی کشور بازدید از استانهای کشور و بررسی موضوعات فرهنگ مناطق مختلف است، بیان داشت: در این زمینه از بسیاری از استانهای کشور از جمله استان اردبیل بازدید به عمل آمده و مسائل فرهنگی در این منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
حجتالاسلام والمسلمین شاهمرادی گفت: بسیاری از مشکلات فرهنگی در استانهای کشور از جمله طلاق و اعتیاد و معضل بیکاری مشترک هستند که نیاز است با استفاده از برنامههای فرهنگی در کاهش این آسیبهای اجتماعی گام برداشته شود.
وی با اشاره به جلسه با امام جمعه اردبیل و مسؤولان ارشد استان اردبیل، اظهار داشت: در این جلسه راهکارهای اجرای برنامههای فرهنگی و جلوگیری از معضلات فرهنگی منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تمهیدات لازم برای گسترش برنامههای فرهنگی اتخاذ شد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: باید در فضای مجازی آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی و حقایق دین اسلام تدوین شود و در این راستا اگر بتوانیم از فضای مجازی به نحو اساسی استفاده کنیم میتوانیم در آگاهسازی جوانان نسبت به آرمانها و ارزشهای اسلامی اقدامات اساسی انجام دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین شاهمرادی در پاسخ به سؤالی مبنی بر نامگذاری روز اردبیل در شورای فرهنگ عمومی کشور، گفت: نامگذاری روز اردبیل روال و مراحل فرهنگی دارد که این شورا با برنامهریزیهای اساسی این روال را طی میکند تا بعد از بررسی اساسی در این زمینه تصمیمات اساسی اتخاذ شود.
وی بیان کرد: متأسفانه برخی از دستگاهها به مسأله فرهنگ اهتمام ویژهای ندارند، چرا که برنامههای اجرایی در حوزه فرهنگ از سوی دستگاههای اجرایی باید خروجی کارساز به همراه داشته باشد که نیاز است در حوزه مسائل فرهنگی دقت کامل انجام شود و هماکنون در حوزه فرهنگ به خاطر بیدقتی سالهای اخیر مشکلاتی به وجود آمده که باید با وحدت و همدلی و نیز اهتمام جدی دستگاههای اجرایی این معضلات فرهنگی در اجتماع کاهش یابد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بیان کرد: هماکنون دشمنان و استکبار جهانی سرمایهگذاریهای کلانی برای ترویج فرهنگ غرب در جامعه انجام دادهاند که نیاز است در این زمینه همگان با گسترش برنامههای فرهنگی و هوشیاری تمام این نقشههای شوم دشمنان را خنثی کنند.
حجتالاسلام و المسلمین شاهمرادی با بیان اینکه استان اردبیل در حوزه فرهنگ زبانزد عام و خاص است، افزود: این استان شاعران، پهلوانان و هنرمندان، غیورمردان و مفاخر زیادی را در حوزههای مختلف تحویل وطن خود داده است که باید از این ظرفیت بسیار عظیم برای توسعه برنامههای فرهنگی بهرهمند شد.
وی تصریح کرد: صدا و سیما و دستگاههای فرهنگی نقش عظیمی در تبلیغات برنامههای فرهنگی دارند که نیاز است با توجه به تهاجمات فرهنگی این دستگاهها راهکارهای اساسی و راهبردی را اتخاذ کنند تا شاهد گسترش برنامههای فرهنگی در مناطق مختلف کشور باشیم.
وی با اشاره به تهاجم فرهنگی و برخی ترویج فرهنگ مد لباس به غلط به ویژه مانتوها و نوشتههای روی آن در کشور، گفت: نیاز است با یک فرهنگسازی در این زمینه خانوادهها همت مضاعفی داشته باشند و فرزندان خود را نسبت به استفاده از این نوع پوشاک منع کرده و نسبت به استفاده از پوشاک ایرانی سوق داده و تشویق کنند و نیز استفاده فضای مجازی از سوی فرزندان را با محوریت حقایق انقلاب اسلامی ارزشها و آرمانهای این انقلاب سرافراز کنترل کنند./937/202/ب2