۰۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۵
کد خبر: ۴۴۶۱۲۵
آیت‎الله مظاهری:

به کار گرفتن اعضا و جوارح برای انجام گناه کفران نعمت است

حضرت آیت‎الله مظاهری با اشاره به این که بعد مادی انسان، همچون بعد معنوی یک نعمت است، گفت: صرف کنیم، خداوند چشم و گوش داده است به ما که ببینیم نه این که آن را در فحشا و فساد صرف کنیم، این کار کفران نعمت می‎شود.
آیت الله مظاهری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حضرت آیت‎الله حسین مظاهری پنج‎شنبه شب در سخنرانی هفتگی خود در مسجد حکیم، گفت: فطرت، عقل و وجدان اخلاقی سه پیامبر در درون انسان است و این پیامبران بسیار می‎توانند کار کنند، اگر از این پیامبران متابعت شود انسان حتما رستگار خواهد شد و اگر حرف این پیامبرها شنیده نشود، حتما انسان شقی و بدبخت و جهنمی است و ما باید مراقب باشیم و از این سه پیامبر تبعیت کنیم.

وی افزود: باید عاقل باشیم و طبق عقلمان و طبق فطرتمان عمل کنیم، باید عاطفه داشته باشیم و از وجدان اخلاقی پیروی کنیم، انسان یک بعد مادی هم دارد و باید مراقب رابطه خود با این بعد مادی خود باشد، این بعد مادی مرکب از قلب و گوش و چشم و دست و پا و بقیه اعضای بدن است، این‎ها نعمت‎های بزرگ خداوند است، ما رابطه با این اعضا و جوارح داریم و باید مواظب این اعضا باشیم.

رییس حوزه علمیه اصفهان با بیان این که باید بدانیم که اعضا و جوارح ما از طرف خداوند و شگفت‎انگیز است، اظهار کرد: ابزاری که مغز از آن درست شده است، آن سلول‎هایی که از آن چشم و گوش درست شده است، آن اعضایی که از آن قلب و جهاز هاضمه ساخته شده است، به اندازه‎ای ظرافت و دقت دارد و دقت روی آن شده است که اگر ذره‎ای کم یا ذره‎ای زیاد شود، آن عضو از بین می‎رود، آن نظام تام و کاملی که در جهان هست در بدن انسان است.

وی گفت: در حدیث آمده است که هر کس خودش را بشناسد، خداوند را شناخته است، به قول حضرت امام(ره) این محال است اما به اندازه‎ای که می‎تواند باید عمل کند، انسان مغز و قلب را بشناسد، این قلب و مغز به اندازه‎ای دقیق است که اگر ذره‎ای در نظام آن‎ها تغییر ایجاد شود، آن‎ها کم و زیاد می‎شوند، اگر ذره‎ای در این عالم کم و زیاد شود، بزرگی می‎گوید اگر پشه‎ای در عالم امکان یک بال کمتر بزند یا یک بال بیشتر بزند این نظام اکمل از بین می‎رود.

حضرت آیت‎الله مظاهری با بیان این که اگر یک سلول از چشم کم یا زیاد شود، این بینایی انسان دچار اختلال می‎شود، اظهار کرد: اگر یک سلول در کبد انسان کم یا زیاد شود یا یکی از سلول‎های مغز ضربه ببیند انسان ناسالم می‎شود، «اعطی کل شیء خلقه ثم هدی» و «احسن کل شیء ثم هدی»، پروردگار عالم به طور احسن این بعد مادی ما را خلق کرده است، یک ذره کم یا یک ذره زیاد ما نابود می‎شویم.

وی ابراز کرد: حضرت موسی(ع) به فرعون گفت یک هدایت تکوینی دارد که گوش و چشم می‎داند که چگونه باید عمل کند، قلب می‎داند چه مقدار باید نبض بزند، یک ذره کم، یک ذره زیاد نمی‎تواند باشد، بالاترین نظم‎ها در همین بعد جسمانی ما است، پروردگار عالم این بعد جسمانی را با نظم و دقت خلق کرده است، برای این که ما به وسیله این بعد جسمانی بتوانیم پرواز کنیم به جایی که به جز خدا نداند، ملائکه استکمال ندارند چون همین بعد مادی را ندارند، حیوان‎ها استکمال ندارند چون آن بعد معنوی که عقل و وجدان اخلاقی است را ندارند.

استاد اخلاق حوزه علمیه خاطرنشان کرد: انسان از صفر می‎تواند شروع کند اما انتها ندارد، به جایی برسد که به جز خدا نداند و این سیر همین طور ادامه دارد تا خدا خدایی می‎کند، انسان از یقظه شروع می‎کند و بعد توبه و تقوا و سپس تخلیه و تحلیه و آن گاه تجلیه و بعد به فنا و این فنا تازه اول کار و مقدمه است، سیر من الحق الی الحق شروع شود و این سیر دیگر انتها ندارند، لذااز این رو من بارها گفته‎ام یک جمله است که توقف ممنوع این توقف ممنوع درباره انسان هم صدق می‎کند.

وی با اشاره به این که انسان اگر در راه بیفتد هیچ گاه توقف ندارد، خاطرنشان کرد: انسان اگر به بهشت برود متوقف در خوارک و نعمت‎ها نمی‎شود، می‎رسد به آن جا که بهشت برای او کوچک می‎شود و هر قدمی که بر می‎دارد به مقام قرب الهی نزدیک می‎شود و تا خدا خدایی می‎کند به این مقام قرب الهی نزدیک می‎شود، این مقام قرب الهی که انتها ندارد و حرکت و استکمال او هم انتها ندارد.

حضرت آیت‎الله مظاهری ادامه داد: ترقی و تعالی همین است، انسان باید همین بعد مادی را باید مرکب کند، انسان باید همین براق، یعنی بعد مادی‎اش را سوار شود و منازل هفتگانه را طی کند و به سیر من الحق الی الحق برسد و سیر برایش آسان و کمال هم برایش آسان است اما به انتها نمی‎تواند برسد، لذا این بعد مادی برای انسان براق برای حرکت و برای استکمال است، همان طور که پیامبر(ص) با براق به جایی رفتند که جبرائیل(ع) متوقف شد.

وی خاطرنشان کرد: در استکمال انسان ملائکه مقرب خداوند کمک می‎کند، از این رو همان طور که آن بعد معنوی از نعمت‎های بزرگ خداوند است، این بعد مادی هم از نعمت‎های بزرگ خداوند است و انسان نمی‎تواند شکر این نعمت‎های خداوند را بکند، انسان اگر گنگ و کور بود چه می‎کرد، انسان اگر فلج بود چه می‎کرد، اگر یکی از اعضا نمی‎توانست کار کند یا کند کار می‎کرد یا تند کار می‎کرد انسان را فلج می‎کند.

رییس حوزه علمیه اصفهان با بیان این که ما باید بعد ملکوتی، عقل، وجدان اخلاقی و فطرت را متابعت کنیم تا رستگار شویم باید این بعد مادی را هم به طور کامل مواظب باشیم، به قول روایت عقل سالم در بدن سالم است، انسان اگر مریض باشد نمی‎تواند خوب فکر کند و وجدان اخلاقی به او فرمان بدهد و فطرت نمی‎تواند کار کند، از این رو این بدن سالم مثل همان درون انسان فوق‎العاده مهم و چند چیز باید در آن مراعات شود، یک شکر نعمت، همان طور که باید ما از دست خداوند شاکر باشیم که خداوند به ما عقل داده است.

وی اظهار کرد: اگر ما دیوانه بودیم چه می‎کردیم؟ اگر قسی‎القلب بودیم و وجدان اخلاقی نداشتیم و یک داعشی می‎شدیم چه می‎کردیم؟ اگر به جای این که خدا را بپرستیم، بت‎پرست بودیم چه می‎کردیم؟ این‎ها شکر دارد و همین طور هم بعد مادی شکر دارد، شکر اعضای بدن این است که آن را در آن چه خداوند راضی است، صرف کنیم، خداوند چشم و گوش داده است به ما که ببینیم نه این که آن را در فحشا و فساد صرف کنیم، این کار کفران نعمت می‎شود، انسان اگر سلامتی را در گناه صرف کرد و اگر سلامتی را در فحشا و منکر صرف کرد، این کفران نعمت است و خداوند می‎فرماید عذاب من برای کسی که کفران نعمت بکند، شدید است./201/914/ب1

ارسال نظرات
captcha