مقام علمی امام باقر نه تنها برای شیعیان بلکه برای اهل تسنن هم آشکار بود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، محمدحسین رجبی دوانی، پژوهشگر تاریخ و استاد دانشگاه، بعد از ظهر امروز در برنامه ترنم باران که از شبکه اصفهان پخش شد، گفت: امام محمدباقر(ع) در دوران امامت خود شاهد وقایع مهمی از جمله قیام های توابین و مختار به خونخواهی امام حسین(ع) بودند و حکومتهای ظالمانه عبدالله زبیر و عبدالملک مروان در زمان حیات ایشان بر سر کار بودند.
وی ادامه داد: مقام علمی امام باقر(ع) نه تنها برای شیعیان بلکه برای اهل تسنن هم آشکار بود و در برابر مقام علمی آن حضرت(ع) سر تعظیم فرود آورده بودند، وقتی هشام بن عبدالملک به حج آمده بود در ازدحام مردم مشاهده کرد که امام باقر(ع) از سوی مردم احاطه شده و مورد احترام مردم قرار گرفته است.
استاد دانشگاه افزود: مردم از امام باقر(ع) پرسشهایی می کردند و امام هم جواب مردم را به بهترین صورت می دادند، از اطرافیان پرسید که آن شخص کیست که چنین مورد توجه مردم قرار گرفته است، پاسخ دادند او کسی است که مردم عراق دلباخته او هستند و او را پیشوای خود می دانند و به علوم و فنون مختلف مسلط است و او محمدبن علی زاده پیغمبر(ص) است.
رجبی دوانی بیان داشت: در سفر دیگری که همین وضعیت پیش آمده بود، کِندی که یکی از خواص و نزدیکان هشام بن عبدالملک بود نقل می کند که امام باقر(ع) مورد توجه مردم قرار گرفته بود و هشام پرسید او کیست، پاسخ دادند پیغمبر مردم عراق است و علم فراوانی دارد و آنگاه خود شخص کِندی هم نزد امام باقر(ع) رفت و سؤالات خود را از ایشان پرسید.
وی اظهار داشت: قتاده بصری یکی از فقیهان معروف اهل تسنن که نابینا بود محضر امام باقر(ع) شرفیاب شده بود، آن شخص با آنکه محضر بزرگان و عالمان زیادی را درک کرده بود ولی آنچنان مقام علمی و هیبت امام باقر(ع) او را فراگرفته بود که هر آنچه که برای پرسیدن از امام(ع) آماده کرده بود فراموش کرد.
پژوهشگر تاریخ ادامه داد: امام باقر(ع) در پاسخ به او آیاتی از سوره نور را تلاوت کردند و فرمودند اینجا خانه ای است که ذکر خدا همیشه در آن برقرار است و مردان پاکی در اینجا هستند که هیچ چیز آنها را از یاد خدا غافل نمی کند./869/203/ب2