عدم هجرت طلاب از قم به شهرستانها نتیجه سیاستهای کلان حوزه است
حجت الاسلام والمسلمین هادی حسین خانی معاونت تهذیب حوزه های علمیه سراسر کشور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در همدان با اشاره به اهمیت توجه به هجرت طلاب از قم به شهرستان ها ابراز داشت: هجرت نکردن طلاب از قم به شهرستان ها نتیجه سیاست های کلان حوزه های علمیه است.
وی با اشاره به اهمیت تبلیغ در شهرستان ها تصریح کرد: وقتی طلبه ای در قم ساکن است از مزایای کامل برخوردار است اما وقتی به شهرستان برای تبلیغ و یا تحصیل می رود، بخشی عمده از مزایای او قطع می شود.
حجت الاسلام والمسلمین حسین خانی در ادامه خاطرنشان کرد: برای هجرت طلاب از قم به شهرستان ها باید سیاست های تشویقی مادی و معنوی مورد استفاده قرار گیرد و بستر بهره وری علمی ایجاد شود.
وی با اشاره به کمبود اساتید در حوزه های علمیه شهرستان ها گفت: یکی از مشکلات موجود نبود استاد مجرب و کارامد به اندازه مطلوب در حوزه های شهرستان ها است و اگر این مشکل در حوزه ها برطرف شود و اساتید اخلاق و علوم دیگر در حوزه ها حضور داشته باشند طلاب به هجرت ترغیب می شوند.
معاون تهذیب حوزه های علمیه کشور یادآورشد: فرهنگ هجرت باید در حوزه ها نهادینه شود و باید از ابتدای ورود طلاب به حوزه های علمیه برای تبلیغ و هجرت آنها برنامه ریزی شود.
وی با بیان این که علمای برجسته و مراجع نقش تعیین کننده ای در این زمینه دارند اظهار داشت: در بیانات بزرگان باید بر روی این مهم تاکید شود تا طلاب برای این موضوع ترغیب و تشویق شوند.
حجت الاسلام حسین خانی افزود: ایجاد انگیزه در میان طلاب از دیگر امور مهم و تاثیرگذار است که باید مورد توجه قرار گیرد و باید از اعزام های موقت شروع شود تا افراد طعم موثر بودن در جامعه را بچشند و آنگاه برای هجرت راحت تر مهیا می شوند.
وی گفت: هجرت مراجع عظام به دلیل داشتن شخصیت بین المللی به شهرستان ها بسیار مشکل است و باید اساتید و علمای درجه بالا در استان اعزام شوند از طرفی کرسی علمی حوزه ها باید تقویت شود.
معاون تهذیب حوزه های علمیه کشور گفت: اصلی ترین راهکار؛ سیاست گذاری در بخش تبلیغ است و باید همه اجزای حوزه در این قسمت به صورت هماهنگ عمل کنند./979/302/ب3