۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۵
کد خبر: ۴۵۳۳۰۶

اخبار کوتاه از جامعه المصطفی العالمیه

برگزاری اجتماع عظیم عاشورائی المصطفیان، برپایی سه دوره دکتری قرآن و روان‌شناسی در موسسه بنت الهدی، اختتامیه چهاردهمین اجلاس بین‌المللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی، بخشی از اخبار کوتاه جامعه المصطفی العالمیه است.
جامعه المصطفی

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی،به همت معاونت فرهنگی تربیتی جامعه المصطفی، اجتماع عظیم برادران عاشورائی المصطفی در مجتمع آموزش عالی فقه برگزار خواهد شد.

 اجتماع عظیم برادران عاشورائی المصطفی با حضور  طلاب ، اساتید و عموم شیفتگان مکتب اهل بیت علیهم السلام روز  یک‌شنبه 18مهر ماه (مطابق با هفتم محرم‫الحرام) ساعت 9:30 الی 11:30 در مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه) برگزار می شود.

شایان ذکر است، اجتماع بزرگ عاشورائیان همه ساله به همت معاونت فرهنگی تربیتی جامعه المصطفی برگزار می شود.

برپایی سه دوره دکتری قرآن و روان‌شناسی در موسسه بنت الهدی

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی صفورایی، رئیس موسسه آموزش عالی بنت‌الهدی در گفت‌وگویی گفت: طلبه‌ای که سواد قرآنی ندارد نمی توان نام او را طلبه گذاشت.

وی با اشاره به وضعیت فعلی قرآنی در حوزه افزود: بنده اگرچه مدت مدیدی است که در بدنه طلاب ایرانی حضور ندارم ولی به خاطر دارم وقتی ما طلبگی را آغاز کردیم در ابتدا نزد استادانمان مباحث قرآنی را فراگرفتیم و از سال دوم و سوم به بعد که مباحث فنی قرآنی را آموخته بودیم و به خواندن فصیح آن مسلط بودیم وارد مباحث حوزه شدیم.

صفورایی با تاکید بر اینکه باید برای سواد و دانش قرآنی طلاب برنامه‌ریزی شود گفت: طلبه اگر سواد قرآنی نداشته باشد نمی‌توان نام او را طلبه گذاشت لذا اگر کم کاری در این عرصه وجود دارد باید طرحی نو برای رفع این نقایص از سوی مدیران حوزه تدبیر شود.

رئیس موسسه آموزش عالی بنت الهدی وابسته به جامعه المصطفی(ص) ادامه داد: این ضرورت در مجموعه جامعه المصطفی(ص) به صورت بسیار جدی پیگیری شده و یکی از شرایط ورود به مقطع بالاتر تسلط بر این مقوله در نظر گرفته شده است.

استاد حوزه علمیه عنوان کرد: یکی از مقولاتی که در حوزه نیازمند اهتمام جدی‌تر است مباحث میان‌رشته‌ای است که اهتمام جدی شکل نگرفته البته در این زمینه نیز المصطفی پیشگام بوده است.

صفورایی با اشاره به ورود خود به رشته روان‌شناسی و فعالیت میان رشته‌ای قرآن و روان‌شناسی اظهار کرد: من در مقطعی که دنبال انتخاب رشته بودم به رشته روان شناسی علاقه زیادی داشتم  و در جلسه‌ای آقای قرائتی در فضیلت انس با قرآن و کارآمدی آن در تبلیغ و موفقیت یک طلبه صحبت کردند و همین سبب شد تا همواره در طول تحصیل، مباحث میان رشته‌ای این مسئله را دنبال کنم.

وی افزود: اگر طلبه دانش قرآنی داشته باشد در کار تبلیغ و سخنرانی، در پژوهش و آموزش و تدریس و در بسیاری از شئون مرتبط با طلبگی کمتر با مشکل مواجه خواهد بود و یا اصلا با مشکلی روبرو نخواهد بود.

مدیر گروه روان‌شناسی موسسه علوم انسانی اظهار کرد: دانش قرآنی قطعا به موفقیت بیشتر یک طلبه کمک می‌کند و مردم نیز استقبال ببیشتری از سخنرانی و مطالب مبلغ آشنا به قرآن خواهند داشت.

رشته قرآن و روان‌شناسی

صفورایی از ایجاد رشته قرآن و روان‌شناسی در موسسه آموزش علوم انسانی جامعه المصطفی(ص) در سال‌های گذشته خبر داد و افزود: ما بعد از مقطع دکتری این رشته را در این موسسه ایجاد کردیم و تاکنون سه دوره آن نیز برگزار شده است و در طول این سال‌ها نه تنها حس کردم که قرآن به غنا و برکت علوم می‌افزاید بلکه نگاه قرآنی به علوم انسانی و تولید نظریات بر مبنای قرآن را امری ضروری می‌دانم.

وی در چرایی این مسئله بیان کرد: مهمترین نقش قرآن در علوم انسانی، مبناسازی است که این مبنا از سوی خالق انسان بیان شده در حالی که در علوم انسانی غرب، مبنا از سوی خداوند نیست لذا تفاوت مبنایی میان این دو وجود دارد.

مدیر گروه روان‌شناسی موسسه آموزش عالی علوم انسانی المصطفی(ص) با اشاره به تدوین سرفصل‌های این رشته در مقطع دکتری تصریح کرد: دانشجویان حاضر در رشته میان رشته‌ای قرآن و علوم انسانی کسانی هستند که در حوزه درس خارج خوانده و کارشناسی  و کارشناسی ارشد خود را در رشته روان شناسی در دانشگاه سپری کرده و برای مقطع دکتری وارد این رشته در موسسه می‌شوند.

صفورایی از برگزاری ۵ دوره در علوم تربیتی نیز خبر داد و افزود: هدف ما از ایجاد این رشته تربیت متخصصان روان‌شناسی و علوم تربیتی است که با محوریت قرآن کریم به مباحث روان‌شناسی و علوم تربیتی و مشاوره و مباحث روان درمانی قرآنی بپردازند و در سال‌های آینده کارآمدی چنینی رشته‌هایی در کشور بیشتر خود را نشان خواهد داد.

وی افزود: مبانی و قواعد تفسیر، قرآن و مستشرقان، روش‌شناسی تفسیر علمی، علم و دین، بهداشت روان، اعجاز علمی قرآن، آیات علمی و خانواده از دیدگاه قرآن کریم از جمله سرفصل‌های انتخاب شده برای این رشته در مقطع دکتری است.

اختتامیه چهاردهمین اجلاس بین‌المللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی

مراسم اختتامیه چهاردهمین اجلاس بین‌المللی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی در بندرعباس برگزار شد.

در چهاردهمین دوره اجلاس پیرغلامان و خادمان حسینی ۷۰۰ مداح از سراسر کشور در شهر بندرعباس حضور داشتند که در این اجلاس نشست‌ها و کارگروه‌های علمی برگزار شد و مداحان به مرثیه و مدیحه‌خوانی پرداختند.

این اجلاس به منظور تجلیل از خادمان و پیرغلامان حسینی هر سال در یک استان برگزار می‌شود که بر اساس تصمیم‌گیری‌ها سال آینده اصفهان میزبان این اجلاس است.

در این دوره از اجلاس مداحانی از کشورهای نیجریه، افغانستان، عراق، ترکیه، ‌هندوستان، پاکستان، قطر، لبنان و علمایی از جامعة‌المصطفی حضور داشتند.

مسلمین در دامن تفرقه قرار نگیرند

حضرت آیت الله نوری همدانی، در دیدار اعضای هیئت علمی و کمیته همایش ملی حضرت خدیجه سلام الله علیها، ضمن تقدیر و تشکر از برگزاری این چنین همایش ها ابراز داشتند: برگزاری همایش حضرت خدیجه(س) بسیار مهم است و می تواند در جامعه اثر بخشی بسیار بالای داشته باشد؛ چرا که امروزه ما در برهه ای از زمان قرار داریم که بیان حقیقت اسلام لازم و ذکر آن ضروری است.

ایشان در ادامه خاطرنشان ساختند: متاسفانه در طول قرن ها در  تاریخ اسلام، تنها از عاشورا و حوادث ناگوار جهان اسلام به ذکر مصیبت اکتفا شده و در اندک مواردی به علت های آن حوادث پرداخته اند؛ لذا امروزه حوزه های علمیه باید به برکت وجودی انقلاب اسلامی که خود ظرفیتی عظیم در نشر معارف اسلامی محیا ساخته،در این زمینه بیشترین بهره را ببرند.

این مرجع تقلید، بیان علت ها را امری مهم در شناخت معلولات جهان اسلام دانسته و ابراز داشتند: عاشورا  در جوامع امروزی  نیازمند تحلیل ها، منبرها و تبلیغات اثر بخش است تا دنیا بداند مکتب اهل بیت علیهم السلام چه می گوید.

معظم له در ادامه افزودند:  انقلاب اسلامی  راه دنیا را باز کرده  تا جهانیان مقام و شان و جایگاه زن را بشناسند  و باید دانست که هدف استکبار در غرب سکولاریزه کردن است  و علت عقب ماندگی شرق، گریز از عمل می باشد؛ لذا باید ابعاد مختلف اسلام اعم از سیاست، اقتصاد و .. به مردم  گفته شود و در این صورت است که مردم به میدان خواهند آمد و مفاهیم اسلام در صورتی اثر بخش است که تمام ابعاد مورد توجه قرار گیرد.

حضرت آیت الله نوری همدانی با اشاره به رسالت طلاب خاطر نشان ساختند: امروز وظیفه در این است که  همرا با ملزومات جامعه در جهت تبیین معارف اسلام گام برداریم و برای این که با دنیا حرف بزنیم، باید کتاب و سنت را معرفی کنیم تا آگاهی مردم را بالا ببریم.

معظم له با اشاره به همایش حضرت خدیجه(س) ابراز داشتند: در این مجالس باید علت ها نیز همراه با معلول ها ذکر شوند، چرا که حضرت خدیجه(س) نمونه از کل بانوان جهان اسلام هستند، لذا  باید بانوان جهان اسلام نیز در این همایش مورد توجه قرار گیرد.

ایشان در ادامه گفتند: ما باید مسایلی که به حضرت خدیجه مربوط است را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم؛  چرا که ایشان نمونه در فداکاری، ایثار و پاکی در اسلام می باشند و  تمام قدرت های خود را بسیج کنیم تا شجره طیبه و مکتب اهل بیت(ع) را به جهانیان معرفی نمائیم در این صورت پیشرفت حاصل خواهد شد.

حضرت آیت الله نوری همدانی ضمن تاکید بر وحدت در جامعه اسلامی عنوان کردند: امروزه دشمنان برای منافع خود برنامه ریزی می کنند و در تلاش هستند در میان مسلمین تفرقه بندازند، لذا مسلمین باید آگاه باشند تا در زمین تفرقه اندازی دشمن وارد نشوند؛چون این امر به ضرر جامعه مسلمین است.

تشکیل «حلقه ویکو» شامل روحانیون شیعه و مسیحی از قم و وین

همایش میان ادیانی با عنوان «زیستن صالح در جهان معاصر» با همکاری  موسسه حکمت حامعه المصطفی العالمیه(به ریاست حجت الاسلام ملک افضلی)، موسسه بین المللی «صلح و ادیان» مستقر در قم، دانشگاه وین اتریش، انجمن  «یوهانس-مسنر» و موسسه «دین و صلح» اسقفی اتریش در شهر وین، پایتخت این کشور برگزار شد.

این همایش به بحث و بررسی چگونگی زندگی انسان و جامعه از دیدگاه کاتولیک، ارتدوکس و تشیع پرداخت.

در پایان این همایش، شرکت کنندگان در این همایش نام «حلقه ویکو» بر روی خود نهادند که مختصر دو واژه «وین-قم» می‌باشد. به این ترتیب دایره ویکو گروه جدید میان ادیانی متشکل از علما، دانشمندان و اساتید دانشگاهی و روحانیون مذهبی قم و وین می‌باشد.

اعضای این گروه میان ادیانی با شرکت در جلسات مذهبی، به مباحثه درباره زیست سعادتمندانه و مذهبی در دنیای معاصر می‌پردازند. این موضوع همچنین از جنبه‌های مختلف کلامی، فلسفی، سیاسی و اقتصادی با حضور اساتید برجسته و رهبران مذهبی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

از بنیانگذاران اصلی و اولیه این گفتمان میان ادیانی کاتولیک-شیعه، حلقه ویکو، دکتر کریستین ماخک از وین اتریش و حجت الاسلام طاهر امینی گلستانی از پژوهشگران حوزه علمیه قم و رئیس موسسه بین المللی صلح و ادیان هستند.

هدف از راه اندازی این گروه نزدیک کردن روحانیون و علمای مذهبی اسلام و مسیحیت برای تبادل ایده‌ها و توسعه رابطه دوستانه میان آنان است.

جلسات این گروه هر 2 سال یک بار برگزار شده و محل برگزاری نشست‌ها به نوبت در ایران و اروپا تعیین می‌شوند.

حجت الاسلام سوادی استاد همکار جامعة المصطفی و حجت الاسلام کاشانی معاون آموزش موسسه حکمت از دیگر اعصای اعزامی از قم در این همایش بودند./1325/ت303/ی

ارسال نظرات