۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۵
کد خبر: ۴۵۴۸۴۲
حجت‌الاسلام شهیدی:

قیام نکردن امام‌حسین در برابر یزید، خودکشی بود

رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اگر امثال یزید، بدون مخالفت، خلیفه می‌ماندند دیگر از اسلام چیزی باقی نمی‌ماند، بنابراین اگر امام‌حسین(ع) حرکت نمی‌کرد خودکشی کرده بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی شهیدی محلاتی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان، امروز با سخنرانی حجت‌الاسلام سید محمدعلی شهیدی محلاتی، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، در بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.

حجت‌الاسلام شهیدی در ابتدای مراسم با بیان این نکته که شهدایی که روزی از روزهای دهه اول محرم به نام‌شان زده شده است، شهدای شاخص کربلا هستند، در تبیین ارتباط آیه 195 سوره بقره با قیام امام‌حسین(ع) اظهار کرد: آیه 195 سوره بقره می‌فرماید: «در راه خدا انفاق کنید و خودتان را با دستان خودتان به هلاکت نیندازید و احسان کنید که خدا احسان‌کنندگان را دوست دارد» نکته‌ای که در این آیه است این است که خدا می‌فرماید با دست خودتان، خود را به هلاکت نیندازید. سؤال این است امام‌حسین(ع) که می‌دانست پایان سفرش شهادت است، آیا او با دست خودش، خودش را به هلاکت نینداخت؟ این سؤالی است که برخی در زمان جنگ این سؤال را داشتند و الان نیز برخی می‌گویند چرا برخی به سوریه می‌روند؟

وی افزود: ما از دو راه باید این سؤال را بررسی کنیم؛ اول اینکه هلاکت به چه معناست؟ و راه دوم اینکه بر فرض که هلاکت به معنای نابودی است، آیا همه‌جا این‌طور است یا مواردی استثناء شده است؟

رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در تبیین آیه 195 سوره بقره اظهار کرد: در این آیه، مفسران می‌گویند مقصود هلاکت نیست زیرا باید کل آیه را ببینیم. علی‌بن‌طاووس نقل می‌کند در جنگ نهاوند وقتی مسلمین مقابل کفار قرار گرفتند، کسی آمد و مبارز طلبید، جوانی مسلمان بلند شد اسب‌اش را زین کرد به میدان رفت و به شهادت رسید، کسی آمد و گفت این خود را به هلاکت انداخت که ابو ایوب انصاری که حضور داشت گفت چه می‌گویی؟ خدا می‌فرماید در راه خدا، انفاق کنید اگر انفاق نکردید خود را به هلاکت انداخته‌اید.

وی افزود: حالا بر فرض که هلاکت باشد، آیا همه‌جاست؟ آیا جایی استثناء نشده است؟ مسلماً این‌طور نیست، ما دفاع و جهاد داریم و برای دین‌مان باید حرکت بکنیم. اگر نکردیم کوتاهی کرده‌ایم.

حجت‌الاسلام شهیدی در مورد فدا شدن امام‌حسین(ع) گفت: حال سؤال پیش می‌آید مگر چه شده بود که امام‌حسین(ع) به این مسیر رفت و جان خود را فدا کرد؟ امام‌حسین(ع) زمانی که از مدینه بیرون آمد، محمدبن‌حنفیه جلوی او را گرفت و گفت کجا می‌روی؟ امام(ع) فرمودند باید بروم، اگر قرار باشد امثال یزید بر کار باشند دیگر از اسلام چیزی باقی نمی‌ماند. بنابراین هدف امام‌حسین(ع) والا بود و اتفاقاً اگر امام‌حسین(ع) حرکت نمی‌کرد، خودکشی کرده بود.

وی در تبیین روند حکومت بعد از سقیفه اظهار کرد: بعد از سقیفه، امام‌علی(ع) را دشمن خدا معرفی کردند، تا جایی که وقتی امام‌علی(ع) در محراب شهید شدند برخی گفتند مگر علی(ع) نماز می‌خوانده؟! وضعیت طوری بود که مردم نذر می‌کردند و برای آن لعن علی(ع) می‌گرفتند!

حجت‌الاسلام شهیدی در پایان سخنان‌ش بیان کرد: مغیره وقتی از نزد معاویه برمی‌گردد و فرزندش می‌پرسد کجا بودی؟ می‌گوید نزد بدترین خلق خدا بودم، وقتی دلیل را جویا می‌شود، مغیره می‌گوید نزد معاویه بودم، وقتی همه رفتند گفتم شما که همه را کنار زدید و خلیفه شدید بیایید به عدالت رفتار کنید، اما معاویه گفت خلفا به عدالت رفتار کردند و مردند و نامشان تمام شد اما هنوز نام آن مرد قریشی در اذان گفته می‌شود، من می‌خواهم کاری کنم که نام او نیز دفن بشود!/202/805/ب1

ارسال نظرات