شعار بی عمل و عدم آمادگی دو عبرت عاشورا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علیرضا صادقی واعظ امشب در مراسم دعای توسل مسجد مقدس جمکران با بیان این که میان سید الشهدا(ع) و امام زمان(عج) یک ارتباط مستقیم وجود دارد، گفت: زیارت عاشورا در زمان امام صادق(ع) منتشر شد و در این زیارت دو مرتبه از یاری حجت خدا(عج) صحبت می کنیم.
سخنران مسجد مقدس جمکران اظهار داشت: در دعای ندبه هم وقتی صحبت از ظهور می شود، این چنین می خوانیم که «أین الطالب بدم المقتول بکربلا»؛ همیشه ارتباط میان امام حسین(ع) و حضرت حجت(عج) در روایات و ادعیه حفظ شده است.
وی ادامه داد: در تاریخ اسلام این دو امام بزگوار به عنوان قیام کننده معروف هستند؛ شرایط برای هر دو امام هم یکسان بوده است؛ یکی از اهداف امام حسین(ع) در سال 61 هجری اصلاح امت جد ایشان، حضرت محمد(ص) است؛ در دعای ندبه هم هدف ظهور امام زمان(عج) همین امر بیان شده است.
کارشناس دینی و مبلغ حوزه علمیه ابراز داشت: یکی از اهداف ظهور صاحب الزمان(عج) این است که احکام و فرائض فراموش شده اسلام را به اجرا درآورد؛ به همین خاطر است که برخی تصور می کنند حضرت دین جدیدی ارائه کرده است.
وی افزود: در احادیثی بیان شده که ظهور و قیام امام زمان(عج)، کامل کننده قیام عاشورا است؛ امروز ما برای ظهور حضرت حجت(عج) اشک می ریزیم و در سال 61 هجری هم عده ای برای دیدن امام حسین(ع) اشک می ریختند، اما در دوران سالار شهیدان(ع) مردم کوفه امام زمان خود را یاری نکردند.
حجت الاسلام صادقی واعظ بیان داشت: ما باید از قیام عاشورا درس بگیریم و آفت ها و آسیب های انتظار را بشناسیم تا از این راه منحرف نشویم و عواملی که ما را از این راه دور می کند را بشناسیم.
وی با بیان این که نخستین درس قیام عاشورا دوری از شعار بی عمل بود، گفت: حرفی که از سر زبان باشد، در مواقع ترس موجب تغییر نظر شخص می شود؛ شعار باید از روی باور و اعتقاد فرد باشد تا بتواند در راه خود ثابت قدم باشد؛ 18 هزار نفر با مسلم بیعت کرده بودند اما لحظه به لحظه از این تعداد کم شد و در نهایت ایشان تنها شدند.
سخنران مسجد مقدس جمکران اظهار داشت: شرط ایمان این است که ایمان و باور افراد در باورشان ثابت شود؛ انتظار باید یکسری آثار در زندگی مهدوی ما داشته باشد؛ این همه سال یاابن الحسن(عج) گفته ایم اما چه مقدار در کسب و کار و زندگی خود مراقبت از اعمال کرده ایم.
وی ادامه داد: از حجاب، حفظ حرمت، تربیت اولاد، دقت در رفاقت و معاشرت با افراد باید معلوم شود که فرد منتظر امام زمان(عج) است؛ اگر انتظار مانع گرون فروشی، بی حیایی، بی حجابی نشود و فقط جلوی درب مسجد مقدس جمکران چادر سر کنیم، این انتظار ما را به مهدی فاطمه نمی رساند.
کارشناس دینی و مبلغ حوزه علمیه بیان داشت: گاهی اوقات فکر می کنیم برای رسیدن به امام زمان(عج) حتما باید ذکری یا نمازی بخوانیم در حالی که برای رسیدن به حضرت فقط باید کارهایی را انجام ندهیم؛ از امشب به مهدی فاطمه قول دهیم که روزی یک گناه در زندگی نکنیم و کسی که این کار را بکند، مطمئن باشد دل امام زمان(عج) را شاد کرده و فاصله خود را با ایشان کم کرده است.
وی با اشاره به این که دومین عبرت در قیام عاشورا دعوت از سوی مردمی بود که آمادگی آن را نداشتند، افزود: انتظار به نوعی بلا و به نگاهی رحمت است؛ اگر جمعه گذشته اباصالح المهدی(عج) ظهور کرده بودند، من و شما آماده بودیم؟ در کنار ایشان بودیم یا در مقابلشان؟ جلوی ایشان سربلند بودیم یا سر به زیر؟/840/پ202/ی