۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۲
کد خبر: ۴۵۶۸۳۵
در گفت‌وگو با رسا مطرح شد؛

انتظار 17 گانه پژوهشگر حوزوی از آیت الله اعرافی

مدیر مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین(ع) و فرزند استاد محمد دشتی(ره) به بیان 17 نکته ضروری خطاب به مدیریت جدید حوزه های علمیه پرداخت و گفت: حوزه علمیه باید با دقت و توجه به انقلابی ماندن حوزه، هرگونه تلاش بی وقفه دشمنان داخلی و خارجی برای سکولارکردن حوزه را رصد کند.
حجت الاسلام محمدمهدی دشتی تحول، اعرافی، پیشنهادات، حوزه علمیه قم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پس از تغییر در مدیریت حوزه های علمیه و انتخاب آیت الله اعرافی به این سمت، بزرگان و اساتید حوزه های علمیه انتظارات و اولویت هایی را برای مدیریت جدید حوزه های علمیه بیان کردند و هرکدام روی نقطه ای حساس دست گذاشتند.

حجت الاسلام محمدمهدی دشتی، مدیر مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین(ع) و فرزند مترجم بزرگ نهج البلاغه استاد محمد دشتی(ره) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به بیان 17 نکته ضروری خطاب به مدیریت جدید حوزه های علمیه پرداخت و آنها را از اولویت های امروز حوزه دانست که این موارد از نظر خوانندگان محترم رسا می گذرد.

1ـ توجه به تربیت پژوهشگر در حوزه های تخصصی پژوهش و حمایت از پژوهشگران  و مراکز پژوهشی و حوزوی.

2ـ توجه بیشتر به کارآمد سازی دروس حوزه و تناسب آن با نیازهای جامعه.

3ـ توجه جدی و بیشتر به ظرفیت های قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و برگزاری کلاس های تفسیر قرآن و نهج البلاغه در حوزه.

4ـ توجه بیشتر به دروس اخلاق در حوزه و پرکردن این خلأ.

5ـ دقت و توجه به انقلابی ماندن حوزه و رصد تلاش بی وقفه دشمنان داخلی و خارجی برای سکولارکردن حوزه و ساختن پادزهر برای آن.

6ـ رسیدگی بیشتر به وضع معیشتی طلاب که بسیار اسف‌بار است و منجر به سرد شدن جوانان دیگر برای روی آوردن به حوزه.

7ـ رفع نیازهای ابتدایی طلاب مانند مسکن، درمان و دارو و مواردی که منجر به شاغل شدن طلاب در فضاهای نامناسب و نامأنوس با فضای طلبگی و زندگی طلبگی است.

8ـ دقت بیشتر در گزینش طلاب و حساسیت بیشتر در سلامت فکری، روحی، جسمی و خانوادگی آنها و تحقیق پیرامون وضعیت خانوادگی آنها در محل زندگی از نظر فرهنگی، سیاسی و اجتماعی.

9ـ تلاش برای نخبه پروری و تدوین ساختار مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادهای درخشان و استعدادیابی در عرصه حوزه و مسائل دینی.

10ـ اصلاح ساختار شورای مدیریت و اصلاح رفتار پرسنل نسبت به طلاب و ایجادی روحیه عزتمندی در میان طلبه ها.

11ـ ایجاد هرچه بیشتر مراکز مشاوره جهت مشورت دهی به طلاب و خانواده های آنها در زمینه های مختلف و بررسی علل وجود معضلات مختلف در بین خانواده های طلاب و راه کارهای رفع آن.

12ـ ایجاد ارتباط مستقیم و مؤثر با سینما و صدا و سیما برای ترسیم هرچه بهتر و بیشتر زندگی ساده طلاب و از بین بردن ذهنیت های منفی موجود در جامعه پیرامون حوزه و طلاب و زندگی آنها و یا نمایش طلاب فعال، موفق و نخبه در عرصه های مختلف و تبیین جایگاه حساس و مهم حوزه در صیانت از اسلام ناب.

13ـ مقابله با جریان های قداست زدایی از حوزه و جایگاه آن و روحانیت در بین طلاب، جامعه و رسانه های دیداری و نوشتاری با ایجاد روابط عمومی قوی و واحد حقوقی فعال و پیگیر.

14ـ مقابله با جنگ نرم دشمن در برابر حوزه و تلاش برای چند قطبی کردن حوزه و تکه تکه شدن آن و به راه انداختن جنگ مذهب علیه مذهب و ضرورت جریان شناسی فرقه های مختلف و طیف های فکری حوزه که فرصت بی بدیل حوزه را تبدیل به تهدید کنند.

15ـ مقابله با جریان شیعه تکفیری که در حال ترویج در حوزه هستند و جریانات فکری منحرف سیاسی و اعتقادی در حوزه.

16ـ نظارت هرچه بیشتر بر طلاب در عرصه های مختلف اجتماعی چراکه عملکرد ایشان بازتاب گسترده ای دارد و به نام دین تمام می شود.

17ـ  ایجاد ساختاری برای اهمیت هرچه بیشتر به ورزش و ایجاد روحیه نشاط و شادابی در بین طلاب و خانواده های آنها./1330/ت301/س

ارسال نظرات