چند خبر کوتاه از جامعه المصطفی العالمیه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی، هفتمین نشست تخصصی نوزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی(ره) با حضور طلاب و دانشپژوهان نمایندگی جامعه المصطفی در تبریز برگزار شد.
این نشست تخصصی با حضور حجت الاسلام و المسلمین رضانژاد، دبیر علمی نوزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی(ره) و حضور طلاب و دانش پژوهان نمایندگی جامعه المصطفی در تبریز برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین رضا نژاد در این نشست تخصصی ضمن تشریح اهمیت و ضرورت تحقیق و پژوهش در حوزه علوم اسلامی، اظهار داشت: توسعه پژوهشهای بنیادی و کاربردی از رسالتهای مهم دانشپژوهان حوزه های دینی به ویژه جامعه المصطفی است.
وی در ادامه به ارائه توضیحی از روشهای تحقیق و نگارش مقالات متناسب با موضوع جشنواره پرداخت.
ثبت رتبه علمی سیزدهمین نشریه علمی المصطفی
مطالعات اصول فقه امامیه" به عنوان سیزدهمین نشریه علمی جامعة المصطفی، در زمره نشریات علمی کشور ثبت گردید.
به استناد مصوبه 585 شورای عالی حوزه های علمیه و با توجه به ارزیابی کمیسیون نشریات علمی حوزه، شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی در جلسه مورخ 1395/7/8، نشریه مطالعات اصول فقه امامیه، موفق به دریافت درجه علمی - ترویجی شد.
شایان ذکر است، از این پس پژوهشگران و فرهیختگان میتوانند مقالات خود را از طریق سامانه یکپارچه نشریات جامعةالمصطفی به آدرس www.journals.miu.ac.ir به نشریه مذکور ارسال نموده تا پس از طی فرآیند ارزیابی در نشریه چاپ گردد.
برگزاری ششمین دور المپیاد و مسابقات علمی
ششمین دور المپیاد علمی در جهت توسعه ی فرهنگ و سنّت مطالعه و مباحثات علمی در حوزه علوم و معارف اسلامی برگزار شد.
این المپیاد بین طلاب مدارس و حوزه های علمیه سراسر افغانستان در دو سطح «عالی و مقدماتی» با حضور بیش از یکهزار نفر داوطلب در پنج مرکز آزمونی (کابل، غزنی، هرات، مزار، دایکندی) توسط معاونت آموزش نمایندگی المصطفی در افغانستان برگزار گردید.
مراسم صبح معنوی المصطفی واحد گرگان
حجت الاسلام والمسلمین مشایخی مدیر کل تربیتی جامعه المصطفی(ص) با شرکت در مراسم صبح معنوی واحد گرگان، به بیان نکات اخلاقی برای دانش پژوهان پرداخت.
به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی، در این مراسم ایشان مهمترین موضوعی که در فرهنگ اسلامی مطرح است را آخرت اندیشی عنوان کردند و اظهار داشت: خداوند در قرآن به خودش قسم می خورد که آخرت خواهد آمد. زیرا دلیل انحراف کافران و دلبستگان به دنیا فراموشی آخرت است.
این استاد اخلاق مهمترین عنصر در زندگی دنیوی نسبت به آخرت و برعکس را مرگ دانست و افزود: کسی که به مرگ و آخرت بیاندیشد، کارهایش درست می شود.
مدیر کل تربیتی جامعه المصطفی(ص)، ضمن تقبیح داشتن آرزوهای طولانی و دراز و همچنین انتقاد از برخی از اعمال و رفتار حاکمان کشورهای منطقه، آرزوهای دراز را موجب انحراف انسان دانست و اظهار داشت: حضرت علی(ع) در خطبه 42 نهج البلاغه هوای نفس و طول امل و آرزو را موجب انحراف انسانها می شمارد و هشدار می دهد که:« چیزی از دنیا باقی نمانده است و آگاه باشید آخرت دارد می آید پس شما از فرزندان دنیا نباشید».
ایشان در قسمت دیگری از سخنان خود، صلح حدیبیه که مابین پیامبر اکرم(ص) و مشرکین قریش به امضا رسید را در نهایت به نفع مسلمانان و بر علیه مشرکین دانستند و افزودند: در صلح حدیبیه تمام تلاش پیامبر(ص) این بود که مکه بدون خونریزی فتح گردد و اگر غیر از این بود، اسلام از مرزهای عربستان خارج نمی شد.
دشمن با ایجاد تفرقه به جنگ اسلام آمده است
نماز جمعه این هفته المصطفی(ص) واحد گرگان به امامت استاد نصیب الله عمراف از اساتید شافعی مذهب این واحد برگزار گردید.
ایشان در خطبه اول خود با تاکید بر دشمن شناسی اظهار داشت: دشمن با حمایت های نظامی و لجستیکی، ایجاد تفرقه و تشتت، نژادپرستی و حزب پرستی به جنگ اسلام آمده است.
استاد نصیب الله عمراف افزود: خداوند در قرآن کریم تا قیامت منافقان را لعنت کرده و فرموده است: « این افراد به هر کجا بروند خود را به هلاکت می اندازند».
به گفته وی؛ تظاهر مهمترین ماهیت منافقان است و با آراستگی و ظاهری زیبا به فکر عملی کردن اهداف شوم خود هستند.
استاد علوم قرآن جامعه المصطفی(ص) گرگان، تظاهر را مخصوص انسان دانست و گفت: در میان مخلوقات خداوند هیچ موجودی به اندازه بشر قدرت، استعداد و قابلیت دورویی را ندارد.
وی، ادامه داد: این قابلیت برای انسان یک امتیاز است؛ ولی اکثر آدم ها آنرا در جهت هوی و هوس و رسیدن به نیات پلید خودشان استفاده کرده و به ابزاری مهلک برای خود و جامعه بشری تبدیل می کنند.
به گفته وی؛ فریب کاری و تظاهر انسان، گاهی اوقات به گونه ای است که حتی ابلیس را به حیرت می اندازد.
معاون پژوهش جامعه المصطفی(ص) واحد گرگان، با اشاره به نشانه هایی که خداوند در سوره مبارکه «منافقون» برای افراد منافق ذکر کرده، اظهار کرد: ظاهر و باطن فرد منافق متفاوت است، ظاهرش را طوری درست می کند که کمتر کسی به او شک کند و در جامعه ای که قرار می گیرد مراقب است کسی او را شناسایی نکند.
به گفته وی؛ افراد متظاهر و دورو، پشتوانه ای در جامعه ندارند و همیشه در یک دلهره و نگرانی به سر می برند.
استاد عمراف در خطبه دوم خود از عوض شدن چهره استعمار غرب از 200 سال گذشته تاکنون خبر داد و گفت: دشمن امروز در بین ملت های اسلامی ستون های پنجمی را با ظاهری مسلمان و شعائر اسلامی تجهیز کرده است.
وی ادامه داد: دشمن با حمایت های نظامی و لجستیکی، ایجاد تفرقه و تشتت، نژادپرستی و حزب پرستی به جنگ اسلام آمده است.
به گفته وی؛ امروز با دامنگیر شدن نفاق در جوامع اسلامی باید با افزایش بصیرت و دشمن شناسی مواظب خودمان و فرزندانمان باشیم تا در دام دشمن نیفتیم./1325/پ204/ی