۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۴:۴۱
کد خبر: ۴۵۷۲۷۱
آیت الله اعرافی:

بخشی از اندیشه دینی ما با صنایع دستی گره خورده است

رییس جامعه‌المصطفی العالمیه، گام برداشتن در زمینه اقتصاد مقاومتی و فعال شدن چرخه اقتصاد، رشد جایگاه بین المللی کشور و ارتقای سلامت روحی و روانی و ایجاد نشاط اجتماعی را از ثمرات پرداختن به حوزه هنر و صنایع دستی برشمرد.
آیت الله اعرافی

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعةالمصطفی، آیت الله اعرافی در دیدار معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی کشور که با حضور جمعی از مسئولان استان قم و شهرستان میبد برگزار شد، ضمن خیرمقدم و تشکر از اهتمام موجود در زمینه ارتقای صنایع دستی کشور، میراث فرهنگی و صنایع دستی را از چندین زاویه برای کشور مهم ارزیابی کرد و وظیفه همه مسئولان در این عرصه را یادآور شد.

وی، هویت سازی، گام برداشتن در زمینه اقتصاد مقاومتی و فعال شدن چرخه اقتصاد، رشد جایگاه بین المللی کشور و ارتقای سلامت روحی و روانی و ایجاد نشاط اجتماعی را از ثمرات پرداختن به حوزه هنر و صنایع دستی برشمرد و تاکید کرد: علاوه بر این محورها، بخشی از اندیشه دینی ما نیز با صنایع دستی گره خورده است. برای نمونه، زیلو یک نماد عبادی به شمار می آید و این دید علاوه بر سایر نگاه ها، مسئولیت حوزه علمیه را در این مقوله بیشتر می نمایاند.

امام جمعه قم با اشاره به عنایت ویژه مقام معظم رهبری در استفاده از صنایع دستی، ابراز داشت: ساماندهی چرخه اقتصاد صنایع دستی از بیمه، ارائه تسهیلات و ایجاد تنوع تا تبلیغات، فروش و صادرات، باید راه اندازی گردد.  حوزه علمیه نیز آمادگی دارد از همه امکانات خود در داخل و خارج از کشور برای معرفی صنایع دستی و آشنا نمودن مردم با اهمیت این مقوله، استفاده نماید.

رئیس المصطفی، با اشاره به ابتکار جامعه المصطفی در برگزاری جشنواره بین المللی غذای ملل مختلف جهان، استفاده از این تجربه برای راه اندازی نمایشگاه بین المللی صنایع دستی در قم را موجب معطوف شدن نگاه های جهانی به صنایع دستی کشور دانست و گفت: حضور طلاب غیر ایرانی جامعه المصطفی از بیش از صد ملیت، در زمینه معرفی و رونق بخشیدن به بازار صنایع دستی ایران در گستره جهانی، فرصتی به بدیل و ارزشمند است که می توان از آن به خوبی بهره برد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پایان، تدوین سند کلان صنایع دستی در شورای عالی انقلاب فرهنگی را گامی اساسی برای تحول و رونق روز افزون این صنعت در کشور دانست و از آمادگی خود برای همکاری در این زمینه خبر داد.

شایان ذکر است، در ابتدای این دیدار، آقای بهمن نامور مطلق، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت صنایع دستی کشور، اظهار داشت: خوشبختانه صنایع دستی، پس از تجربه پشت سر گذاشتن یک دوره رکود در زمینه های اشتغال، فروش و کیفیت که حتی امکان رقابت با محصولات چینی، هندی و... در بازار داخلی را نیز از دست داده بود، در دو سه سال اخیر، با رشد ده تا پانزده درصدی در اشتغال، 20 تا 35 درصدی در صادرات و پنجاه درصدی در فروش داخلی، جان تازه ای گرفته است.

وی، استفاده از طراحی های جدید متناسب با سلیقه جهانی، مبارزه با قاچاق و حمایت از تولید و فروش صنایع دستی در کشور را موجب ورود مجدد این صنعت به بازارهای بین المللی خواند و گفت: برگزاری شورای جهانی صنایع دستی در ایران برای نخستین بار، نشانه ای از پررنگ شدن جایگاه صنایع دستی ایران در  عرصه بین المللی است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، با اشاره به وجود انواع رشته های صنایع دستی در ایران به دلیل تنوع قومی و اقلیمی، خاطرنشان ساخت: حدود چهارصد رشته صنایع دستی در جهان وجود دارد که بیش از سیصد رشته آن در ایران رایج است. خوشبختانه در سال های اخیر نیز، زایش صنایع دستی بیش از ریزش آن  بوده است و آمار و ارقام نشان از احیای مجدد این صنعت راهبردی در کشور دارد.

وی افزود: هم اکنون، سازمان میراث فرهنگی، 350 هزار نفر شاغل در زمینه صنایع دستی را زیر پوشش دارد اما ارزیابی ما فعالیت بیش از یک میلیون نفر در این صنعت است که متاسفانه، فقدان آمادگی تحت پوشش قرار دادن این جمعیت، ضربه بزرگی را به صنایع دستی کشور وارد می نماید.

آقای نامور مطلق، ترویج استفاده از صنایع دستی را یکی از بهترین راه ها برای عمق بخشیدن به گفتمان ایرانی – اسلامی در میان مردم و به ویژه نسل جوان دانست و تاکید کرد:صنایع دستی کشور برای گفتمان سازی، تغییر الگوی مصرف و آگاه نمودن مردم از نقش مهم اقتصادی و هویتی این صنعت، نیازمند همکاری همه نهادها و به ویژه، حوزه های علمیه است.

وی با اشاره به ظرفیت بین المللی قم و حضور طلاب غیرایرانی المصطفی از ده ها ملیت مختلف در این شهر، اظهار داشت:راه اندازی دهکده صنایع دستی اسلامی در شهر قم و فعالیت غرفه های صنایع دستی کشورهای مختلف در این شهر، می تواند علاوه بر تبادلات فرهنگی، زمینه ساز ترویج و تبلیغ صنایع دستی ایران در کشورهای مختلف جهان گردد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، با اعلام آمادگی این سازمان برای انجام طرح های مشترک با جامعه المصطفی و حوزه علمیه در زمینه برگزاری دوره های آموزش صنایع دستی و خلق آثار هنری برای خانواده های طلاب ایرانی و غیرایرانی، خواستار استفاده از معماری ایرانی- اسلامی در پروژه های داخل و خارج از کشور این دو نهاد شد.

آقای نامور مطلق، در پایان با تشکر از عنایت و پی گیری های آیت الله اعرافی در زمینه تقویت و گسترش صنایع دستی کشور و به ویژه تلاش های ایشان در زمینه احیای صنعت زیلوبافی در شهرستان میبد، از آمادگی سازمان میراث فرهنگی برای همکاری همه جانبه در این زمینه خبر داد.

گفتنی است در ادامه این جلسه، مسئولان صنایع دستی قم و میبد، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت صنایع دستی در این دو شهر، بخشی از درخواست های خود را جهت رشد و ارتقای صنایع دستی در قم و میبد مطرح نمودند./1325/د101/ی

ارسال نظرات